Живот на кантар - тема 1

• 39 585
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Изгледах първия епизод и се записвам да го следя. Любимката ми е червенокосата Анна, има прекрасно излъчване на добър човек. А колко хубава е била преди напълняването!
Аз не знам да има ген за наднормено тегло. В смисъл вземаш от родителите си гени за ръст, костна структура и т.н. ама за дебелина няма ген. Според мен винаги става въпрос на култура на хранене и движение.
Иначе, признавам си, тайничко им завидях за вкуснотиите, които си хапват, и количеството. А колко обичам тестени, пици, банички, ако се отпусна веднага ми се лепи.

# 136
  • София
Мисля, че проблемът е психологически някак. Зависимост от храната. Затова не го разбираме/разбирате.

То е все едно да кажеш на човек с депресия: Абе я го давай малко по-ведро, мисли позитивно и ще ти мине.

Отделно вероятно и метаболизмът им не е бърз.

Гледам защото имам дъщеря, която по нищо не прилича на нас. Ние сме слаби и ядем здравословно, баща ѝ е даже твърде слаб, вегетарианец. А малката хем е лакомичка, хем я ограничаваме да не яде количества и джънк, хем и малкото, което яде ѝ се лепи. Над нормата е чувствително. Не е ген очевидно, но засега личната няма конкретни съмнения и притеснения за някакво заболяване. Явно по-бавен метаболизъм, много неприятно. Отделно тя не е никак спортна натура и се движи малко.
Аз бях от онези, дето ядат по един шоколад на ден и стоят 46 кила. Но изобщо, ама изобщо не ми беше проблем и да не ям с дни, случвало се е, не ми е тежало, не съм го мислила, само като почне да ми причернява се сещам, че не е зле все пак да хапна нещо.

А имам приятелка, която има проблем с килограмите и казва, че желанието да си хапне е по-силно от нея. Умна, успешна жена и в професията, и със семейство и дете. Но не може да се спре да яде.

Случаи всякакви, но мисля, че трябва паралелно да работят и с психолог, освен с треньор. Мисля, че най-голям успех ще имат бившите спортисти. Тялото помни. Стискам им палци на всички. Симпатични хора ми се видяха.

# 137
Мен много ме замисли в началото анонса,че 40% от населението е с наднормено тегло.Сигурно толкова пък са с поднормено и ядат веднъж на ден.Както и че всяко трето дете е с наднормени килограми.Около мен има пълни възрастни,в рамките на нормалното,но за пълни деца само две се сещам.Не знам до колко е реална тази статистика,но звучи страшно.
Тъжно ми стана за повечето участници,да с храна и лоши навици са се докарали до тук,но много от тях са започнали след преломен момент.Марияна е управителката на хранителен магазин,загубила мъжа си и сринала се от това.Останала сама с три деца,както е могла така се е събрала жената.Много тежка история,дано извлече най-доброто от предаването.
Славко от Троян,таксиметровия шофьор и той много ме натъжи,как едвам ходеше човека.
Замислиха ме как са се докарали до това състояние,близки,някой да им помогне,да ги отрезви нямат ли?!
Ще гледам с интерес,надявам се да се погрижат за тях,психолози,лекари,хранителен режим,мотивация,да променят живота си.
Не съм гледала американската версия за 200+ килограма,но не мисля че в България би имало такива участници,та те ще са обездвижени и реално няма как да участват в предизвикателствата,тук идеята е по скоро да покажат как с хранителен режим и мотивация може да си върнеш нормална форма.

# 138
Стискам палци на момичетата, които искат да забременеят, а не се получава. От това какво повече да те подтикне към коренна промяна, не се сещам.

# 139
Генетиката е сложно нещо. Родителите могат да не са с наднормено тегло, но все пак преди тях има и други хора, чиито гени те притежават и предават. Как ще се комбинират гените, които ще получат изява е отделен въпрос.
Прави сте, че психологическият фактор е много важен. Изобщо не знаем какво детство са имали тези хора, в каква среда са израснали и т.н.

# 140
На мен ми направи впечатление, че масово жените в това предаване споделят, че стават и през нощта да ядат. Това защо за Бога? Голяма червена лампа е да ставаш от сън посред нощ, за да ядеш.
На мен самата такова нещо беше напът да се случи докато работех вечерни смени. Цял ден карах само на кафе, и вечер като се приберях бях гладна и превъзбудена. Улавях се, че хрупам крекери в леглото, не защото съм толкова гладна, а защото мозъкът ми не беше изобщо на вълна сън. Но като смених работата и заработих в нормалните часове през деня, спряха и тези вредни навици. Тогава се чудех защо уж ям малко, а не слабея. Ами ето, защо, просто след 10 ч вечерта не е най-оптималното време за хранене.

# 141
Мен много ме замисли в началото анонса,че 40% от населението е с наднормено тегло.Сигурно толкова пък са с поднормено и ядат веднъж на ден.Както и че всяко трето дете е с наднормени килограми.Около мен има пълни възрастни,в рамките на нормалното,но за пълни деца само две се сещам.Не знам до колко е реална тази статистика,но звучи страшно.

Абсолютно реална си е според мен, даже е занижена процента. Затлъстяването е бича на 21 век.

# 142
Както се видя от анонса всичко те са с прецакан метаболизъм и хормонални проблеми.Няма как да ги разберем,но със сигурност е и нещо психологическо.Тази с шоколадите го каза,не знам дали е като при наркоманите,но изпитва абстиненция чак като не яде.
Предполагам първите седмици ще се изпокарат,от глад, нерви,няма да се учудя и някой да се откаже,предполагам ще е от мъжете,те са по неволеви.

# 143
Като се яде повече пъти на ден не означава, че от това се пълнее. Точно с ядене веднъж на ден (ама яко) се пълнее, защото се разширява стомаха като се надумкаш. Цял ден без ядене и вечерта изяждаш целия хладилник. И както е веднъж на ден, така си се напълнява баш от това. Като се яде по 5 пъти на ден по много малки порции, за да не се разширява стомахът, е много по-добър вариант. Тези, които спазват някакви режими, правят точно това. За да не се допуска човек да огладнее и после да се надумка.
Виждам как изглеждат масово тийновете. Когато аз бях в гимназия, имаше по един-двама по-пухкави в класа, сега не е така.
Е, естествено. Тогава децата живееха на улицата и си играех пред блока. Сега висят пред компютъра денонощно и си чатят, вместо да се видят на живо, да ритат топка, да се катерят по дървета, да скачат на ластик (момичатата) и т.н. Все неща, които топят калории.

# 144
  • Варна
В класа на сина ми много дебели няма, 17 годишни са и са баш компютърджии, програмистка паралелка. От 25 деца, 6 момичета и 19 момчета имат 1 момиче по-закръглено и 2 по-едри момчета , но много дебели в никакъв случай не са. Останалите 22-ма са от нормални към слаби ..Така че за мен 40 % не е реален процент. И едно време имахме по 1-2 дебели в класа. Вярно , играехме повече навън или висяхме по пейките като бяхме на по 15-17 год Simple Smile. Но,  пък  не ходехме на фитнес като младежи, то нямаше и фитнеси преди 25-30 години . Само който активно спортува даден спорт си ходеше и това не бяха супер много тийнейджъри. Сега почти 100 % от компанията на сина ми ходят на фитнес 2-3 пъти седмично.
 За гена съм сигурна че го има, метаболизма бърз или бавен е нещо заложено генетично у човека. Понякога се унаследява от непреки роднини И въпреки това може да се даде наклон и с повече усилия да се промени поне в известна степен.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 14:26 от Vessi_to

# 145
Относно личния пример за яденето. Ние с мъжа ми сме вегетарианци, аз съм на режим при това. Мъжа ми е слаб, аз съм средна хубост (работя по въпроса) ям само здравословно, ноооо синът ми не сяда без месо и яде всякакви боклуци въпреки личния пример. Обаче го застигна ИР на 21 години и сега да видиш как се обърна палачинката. Стана по светец и от папата. Много се стресна, дано не е късно. У нас мъжа ми готви по три яденета на ден-1 за мен, 1 за него и 1 за детето. А и на кучето му готви през 3-4 дена.

# 146
В класа на сина ми много дебели няма, 17 годишни са и са баш компютърджии, програмистка паралелка. От 25 деца, 6 момичета и 19 момчета имат 1 момиче по-закръглено и 2 по-едри момчета , но много дебели в никакъв случай не са. Останалите 22-ма са от нормални към слаби ..Така че за мен 40 % не е реален процент. И едно време имахме по 1-2 дебели в класа. Вярно , играехме повече навън или висяхме по пейките като бяхме на по 15-17 год Simple Smile. Но,  пък  не ходехме на фитнес като младежи, то нямаше и фитнеси преди 25-30 години . Само който активно спортува даден спорт си ходеше и това не бяха супер много тийнейджъри. Сега почти 100 % от компанията на сина ми ходят на фитнес 2-3 пъти седмично.
 За гена съм сигурна че го има, метаболизма бърз или бавен е нещо заложено генетично у човека. Понякога се унаследява от непреки роднини И въпреки това може да се даде наклон и с повече усилия да се промени поне в известна степен.
Ролята на статистиката е да бъде над личните впечатления.
И аз нямам приятели с наднормено тегло, повечето спортуват и се хранят балансирано, обаче това не е представителна извадка.

# 147
  • Варна
...обаче това не е представителна извадка.

Не знам, не споря. Нямам представа статистиката България къде се прави и какви хора влизат в нея.Това както четох че статистиката за инфлацията за 2024 г , че била 2, 2 % , направо е така.../ Grinning /, та не подхождам с голямо доверие .   Все едно, вървейки по улиците не виждам да е пълно с дебели хора, за радост.

# 148
Гледах снощи и смятам да следя предаването. Надявам се да не е просто шоу, а да бъде полезно и мотивиращо за зрителите.
 Участниците ми допаднаха – симпатични и интелигентни хора. Но се чудя дали участието им няма да им изиграе лоша шега. Всички осъзнават, че имат проблем и искат да бъдат пример за децата си, но досега не са предприели никакви стъпки.
 Не е необходимо да участват в шоу, за да решат проблемите си. В момента са поставени в изкуствена среда – без достъп до бърза храна, без обичайния стрес на ежедневието, под грижите на професионалисти. Ясно е, че ще свалят килограми. Въпросът е: когато се върнат в реалността, ще успеят ли сами да запазят постигнатото?Голямата битка не е да останат в предаването, а да се справят след него.

# 149
Много тежко за мен предаване.
Само който е дебел може да ги разбере!
Не разбирам що за идиот измисли първото изпитание?!? Изкачване на наклон от толкова едри хора е ад - вдигаш кръвно, имаш чувството че ще ти се пръсне белия дроб, по някое време главата ти се завива...
Всички са ми симпатични, поклон за силата която показват за да се изправят пред цяла България и да покажат най-съкровенните си страхове

Общи условия

Активация на акаунт