Живот на кантар - тема 1

• 39 920
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Мда, и Нансито седи и гледа зачервената до кръв Мария, а онази е в състояние, в което трябва да я види лекар.

Според мен е задължително и с психолог да се консултират. То това е основното даже.

Подкрепям Ely sa, в мнението, че щом уж да са полезни за децата си е зорът, биха могли да не се надяват на предаването да им реши проблемът. Което ме навява на мисълта, че и за едни пари иде реч.

# 151
Много тежко за мен предаване.
Само който е дебел може да ги разбере!
Не разбирам що за идиот измисли първото изпитание?!? Изкачване на наклон от толкова едри хора е ад - вдигаш кръвно, имаш чувството че ще ти се пръсне белия дроб, по някое време главата ти се завива...
Всички са ми симпатични, поклон за силата която показват за да се изправят пред цяла България и да покажат най-съкровенните си страхове

Ами, вероятно не са ли годни да направят това, няма да са годни и за тренировките, тест за здравето им е, дали ще им издържи сърцето на определено натоварване. Те затова и казаха, че ако някой не се справи с това, приключва участието си. Никой няма да ги чака да отслабнат с по 30-50 кила, преди да започнат да тренират.

# 152
  • София
Здравейте и аз при вас!
Много приятен първи епизод на предаването.
Водещата ми е много симпатична, участниците също. Повечето са доста интелигентни и симпатяги. Много добро чувство за самоирония имат повечето.
Симпатични ми станаха Виолета от Бургас, Тодор от Созопол, Анна с червената коса и Рая с малкото детенце.
Хижата, в която ги настаниха също ми хареса.
Меренето на кантара е много стресиращо за тях. Тепърва ще ги видим колко точно тежат. И на мен някои участници не ми се струват толкова тежки, но ще видим. Ще е интересно определено.

# 153
Кога ще се излъчва, не мога да им хвана схемата, кога Ергенът, кога Кантарът?

# 154
  • Варна
Кога ще се излъчва, не мога да им хвана схемата, кога Ергенът, кога Кантарът?

Ергенът беше в  понеделник и вторник , Аз обичам България в сряда , Кантарът остава да е четвъртък и петък ?? Предполагам само ..

# 155
А баш в събота съвсем депресарското "Бригада Наш Дом"...

# 156
Много странни фаворити имате, моите са съвсем различни. На първо място Виолета от Плевен - най-има нужда да е там (като килограми), освен това за разлика от другата Виолета, която си е правила операция и тренира и преди предаването, тази жена работи и върти домакинство с 3 деца, кога да намери време за себе си? Много жал ми стана. Освен това е доста симпатична в лице и изглежда добронамерена. Също така и жената която помагаше на Мария, докато се изкачваше по баира, това момиче от семейството със стрелци, ама не и помня името.

Анна ми изглежда на жена, която сама се е запуснала и някак за нея най-не ми е жал, както и за Антонио и другите млади мъже. Лесно е когато си под 30 и нямаш деца.

От мъжете нямам толкова отявлен фаворит, но човекът който едва ходеше и финишира последен също ми се иска да остане до края на предаването, има най-голяма нужда. Най-не разбирам какво прави там онзи 50 годишният бизнесмен, който в гръб е слаб, а отпред има само едно огромно шкембе. При него се вижда, че няма едър ген, отделно че чак на късни години ги е качил тези килограми и сигурно ако започне да се храни по-здравословно ще ги свали и у дома без особен зор.

# 157
Идеята на кантара по бельо е да се видят сами и осъзнаят "дъното" за да могат да се стреснат и да почнат да работят по здравословната си визия.Или поне аз така го виждам и разбирам.Ясно е че всеки си знае горе долу килограмите.
Иначе за личния пример към децата,нали все някаква мотивация им трябва.Харесва ми,че повечето са стреснати от смъртта,няколко човека споделиха че пият по шепа лекарства.По голям стимул от здравето май няма,ама кво да кажат дебел съм,писна ми,искам да ми помогнете да не умра.Все пак има и сценарий,не случайно всички са с лични истории.
Предаването ще се излъчва четвъртък и петък от осем,има и диетоложка сега видях в групата във фейса.Снимано е три месеца.

# 158
Точно този бизнесмен ми направи неприятно впечатление и ме остави с усещането, че се е записал основно заради парите. Те такива като него даже се харесват със шкембе.

# 159
Идеята на кантара по бельо е рейтинг и лично за мен унижение на участниците.

# 160
Мисля, че проблемът е психологически някак. Зависимост от храната. Затова не го разбираме/разбирате.

То е все едно да кажеш на човек с депресия: Абе я го давай малко по-ведро, мисли позитивно и ще ти мине.

Отделно вероятно и метаболизмът им не е бърз.

Гледам защото имам дъщеря, която по нищо не прилича на нас. Ние сме слаби и ядем здравословно, баща ѝ е даже твърде слаб, вегетарианец. А малката хем е лакомичка, хем я ограничаваме да не яде количества и джънк, хем и малкото, което яде ѝ се лепи. Над нормата е чувствително. Не е ген очевидно, но засега личната няма конкретни съмнения и притеснения за някакво заболяване. Явно по-бавен метаболизъм, много неприятно. Отделно тя не е никак спортна натура и се движи малко.
Аз бях от онези, дето ядат по един шоколад на ден и стоят 46 кила. Но изобщо, ама изобщо не ми беше проблем и да не ям с дни, случвало се е, не ми е тежало, не съм го мислила, само като почне да ми причернява се сещам, че не е зле все пак да хапна нещо.

А имам приятелка, която има проблем с килограмите и казва, че желанието да си хапне е по-силно от нея. Умна, успешна жена и в професията, и със семейство и дете. Но не може да се спре да яде.

Случаи всякакви, но мисля, че трябва паралелно да работят и с психолог, освен с треньор. Мисля, че най-голям успех ще имат бившите спортисти. Тялото помни. Стискам им палци на всички. Симпатични хора ми се видяха.
Който не е бил дебел не може да го разбере ... по-силно е от теб! Дори да имаш сили и намериш воля, най-малката спънка и се връщаш в началото.
За мен е сравними с алкохолизма и пристрастяването към наркотик.
За съжаление не намираме помощ и от лекарите -повечето казват ограничи храната!! Да това и аз го знам, въпроса е как!!
Това което Тодор каза -клуб на анонимните дебелаци -- ей това ни трябва и в Бг, макар че тук няма анонимност - всичко е кристално ясно

# 161
  • София
Аз не виждам унизително в този елемент, все пак не са разголени, а са по облекло, с което повечето жени спортуват - клин и спортно горнище. Не са ги опънали по бикини.

Идеята е да се види психологически прогресът, сега някои излизат със срам, след време като започнат да свалят ще обикнат тялото си и накрая вече се качват с гордост. Трябва да се опитат да ги води това чувство и напред в живота, да се стремят да са горди от себе си, така ще задържат прогреса. Храната е зависимост при тях и трябва да я заменят с цел, която обаче да не е само цифрите на кантара, защото отива в другата крайност.

Един от спортовете подходящ за пълни хора е и плуването, така че може и по бански да ги видим. Надявам се да не са разголени, за да не им се подиграват в социалните мрежи.

# 162
Добре би било да има басейн да,но само двата фитнеса изрекламираха.
Със сигурност са над 100 всички,сумиста сигурно е 182 кг от анонса за довечера.И таксиметровият каза,че е към два метра,доста килограми е и той.Иначе от жените май Анна червенокосата е най-пълна,или Марияна управителката.
Този бизнесмена с килото злато по него са си роми,като гледах снимките и на мен ми се вижда,че не го блазни отслабването и жена му да спре да готви.Иначе добре го ограничавала жената,ама той като яде навънка джънк все тая.И с тая ракия всяка вечер къде ще му излезе края.Той вика 100-150 демек поне още толкова изпива.

# 163
Като знам колко сме нетолерантни към пълните хора, се страхувам какви дивотии ще прочетат тия хора по социалките. От една страна обиди, от друга съжаление. Едните ги гледат като прасета в кочина, другите като че са с единия крак в гроба. Пълният човек е като всеки друг човек, но у нас на него се гледа като на човек втора ръка, различен, дори се гнусят от дебели. То, не, че няма и гнусни и запуснати, де, но това не е до дебелина, а до изградени навици.

# 164
  • Някъде там
Те тичаха само в началото, после вървяха - някои по-бързо, други - не. 500 метра не са толкова много, изобщо не е толкова опасно. Условието беше да стигнат, независимо от времето.

Това да тичат от ден 0 е изключително опасно.
Дано не е всичко само за да се покажат треньорите, че могат да ги променят.
На мен ми направи впечатление, че една жена каза, че няма предварителна подготовка и е натоварила ставите си (нещо такова).
Говорех като цяло, че не е ок да ги натоварват от самото начало. По добре режим и съвсем леки упражнения за раздвижване, за старт.Но това е моето мнение, все пак. Тепърва ще се развива действието.
Определено само треньори няма да са достатъчни а и психолог и лекари.
Такива май не представиха за сега, а за да има промяна това е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт