Живот на кантар - тема 1

• 39 929
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз тук....

Хареса ми първия епизод. Бях скептична към това реалити. Опасявах се, че ще е подигравателно. Но не е. Мисля, че може да е много поучително и вдъхновяващо.

Не мога и няма да съдя никой, че е достигнал до толкова много килограми. Убедена съм, че много от тях са се осъзнали отдавна. Но е толкова трудно да си наложиш да започнеш. Винаги е "хайде само един сладолед, една баничка и започвам". И после началото е трудно. Гладен си, изнервен, нещастен. Отначало не виждаш никакъв напредък.... Дано затворената среда да са едно успешно начало за всеки един от тях. После, когато вече виждаш напредък, е по-лесно. Мотивацията се покачва, виждайки се по-слаб.

И дано предаването запази човешкия си облик и участниците да продължат да си помагат и да се подкрепят. Всички ние имаме нужда от човещина и доброта. Стига толкова реалити формати, базирани на скандали и сплетни.

# 166
  • тук и там
А някой знае ли къде могат да се намерят дрехите на Виолета?Изглеждаха интересни и подходящи за пълни жени(каквато съм и аз).
Иначе историите на участниците са ми много познати на мен,цял живот се боря с килограмите с променлив успех .Последните години килограмите вървят само и единствено нагоре.

# 167
40% за България ли ставаше въпрос или за целия свят? Ако е за България, не ми се вярва много да са толкова с наднормено тегло. Но май наднормено тегло е по-ниска степен от затлъстяване, тогава може и да е вярно. Имаш излишни кг, но не чак до степен затлъстяване, може дори да са невидими с просто око.

За децата - аз не виждам чак толкова много затлъстели деца. Имаше един период, родените в края на 90-те,там сякаш имаше повече(сега да не вземе някой да се обиди!), вероятно след "Виденовата зима" на мизерстване е дошъл редът на прехранването.
Но синът ми е роден 2005,от три училища, в които е учил, да е имало и то в цялото училище по 5,6 с видимо наднормено тегло.Съзнавам, че може и изключение да е, защото напр, в едното имаше 5 балерина само в неговия клас(различни школи)
Но не е съвсем вярно, че висят само на компютрите, моят син си намери приятели основно "на лостове те", в три съседни училища в махалата има уличен фитнес със свободен достъп, там е направо "манифестация" от младежи.

За предаването много се надявам всички да успеят. Още нямам фаворит, харесват ми всички, че са се решили на предизвикателството, това е сериозна стъпка. А иначе подигравки ще има, но всеки по какъвто и повод да участва в предаване, си знае, че няма да е пощаден. Дали в "Стани богат" няма да знае нещо и ще го извъртят през всички мрежи, дали в друго предаване някой ще изпусне лапсус,, все ще е обект на присмех. Дано участниците са стабилни и издръжливи на изпитанията!

# 168
  • Някъде там
А някой знае ли къде могат да се намерят дрехите на Виолета?Изглеждаха интересни и подходящи за пълни жени(каквато съм и аз).
Иначе историите на участниците са ми много познати на мен,цял живот се боря с килограмите с променлив успех .Последните години килограмите вървят само и единствено нагоре.
Има сайт
https://lettapefe.com/mobile/index/index?Id=0&langId=0
Сега ги разгледах, но цените ми се струват доста завишени.

# 169
230  лв. за един панталон не бих дала, ако ще и като фиданка да изглеждам с него.

# 170
Че няма ген на наднорменото тегло, няма... по-скоро лошите хранителни навици забавят т.нар. метаболизъм.
Иначе, струва ми се лоша идея това, че всяка седмица ще отпада някой. Нали уж целта е да се помогне и да се дадат добри насоки за  по-нататък. За една седмица нищо от това няма да се случи, нито за две ..

# 171
На мен ми е странно, че участниците не знаят собственото си тегло... това реално ли е или драматургия?
Защото аз се тегля всяка седмица и с отклонение от половин кило, знам колко тежа и това не би ме изненадало.

# 172
  • София
Like_Smoke, възможно е. Аз, като се чувствам дебела, съвсем умишлено не се меря.

# 173
И аз не се тегля често. Като почувствам някаква промяна. А пък половин кило изобщо не го отразявам. Може да съм яла повече, да не съм отделяла, да задържам вода покрай цикъла

# 174
  • тук и там
Благодаря!Разгледах сайта,но то има пет неща ,никакво разнообразие.Но има мегдан да се развива и в тази посока.
Рядко се тегля.То още като се погледна в огледалото и ми я ясно какво ще покаже.

# 175
Гледах първия епизод с много, ама много предубеждения - гледала съм няколко сезона от американското шоу, чела съм и за скандалите там, та изобщо не е толкова мило и позитивно всичко.
Качването на баира е само началото, американците ги подлагат на жестоки тренировки (ако не си припаднал, си добре), отделно някои бивши участници бяха споделили, че 24 часа преди кантар спирали да ядат и да пият вода, за да изхвърлят всеки грам, защото ако не сваляш и отбора ти губи, си чао. Даже по едно време се оказа, че някои участници преди кантар пиели очистителни, за да изхвърлят всичко, една треньорка май я бяха изгонили от шоуто след това.
Облеклото не е случайно - всяка дреха тежи и всеки грам е важен. Като започнат да отслабват много и кожата да виси, ги обличат с тениски.
Да не говорим колко от тях си връщат килограмите - една участничка беше върнала 10-15 кила за две седмици само от пиене на вода...
Изобщо....

А снощи не видях нищо прочувствено, напротив - всички оправдания, копито дебелите ползват - мъжа ми не обича, когато готвя здравословно, не мога без шоколад (WTF????). Много добре знам за какво говоря, защото аз самата съм ползвала някои от тези оправдания.
Колкото и тренировки да имат, ако не спрат с оправданията, полза от шоуто никаква.
Яд ме е само, за хейта, който ще отнесат, защото в България ако си убиец, ще те оправдаят, но ако си дебел (жена особено) - никога. Това е най-голямото престъпление.

# 176
  • Пловдив
Аз не знам да има ген за наднормено тегло. В смисъл вземаш от родителите си гени за ръст, костна структура и т.н. ама за дебелина няма ген.
Напротив, има гени "за" дебелина, както има и за математически способности, и за баскетболен талант, и за мързел, и за лесно научаване на танци (координация, ритъм).
Ако тренираш танци или баскетбол, ако упражняваш решаване на задачи, ако ограничаваш храненето с воля, можеш да промениш разни неща, но това не значи, че тези качества не зависят от гените.
Апетитът се влияе силно от гените. Някои хора изпитват много по-силен глад от други, много по-голямо привличане към храната и удоволствие от нея и им е много, много по-трудно да се ограничават.
Самото нещо, което наричате воля, също се влияе от гените.

---------------

Цитат
Яд ме е само, за хейта, който ще отнесат, защото в България ако си убиец, ще те оправдаят, но ако си дебел (жена особено) - никога. Това е най-голямото престъпление.
Пълни безсмислици.

# 177
На мен ми беше прочувствено, доста пъти ми се стягаше гърлото.
И аз много обичам всякакви тестени неща, но се ограничавам, защото веднага ми се лепи. Качих 5-6 килограма в последните години и няма мърдане, а ми тежат, но явно след 40 нещата не стават толкова лесно.
След второто раждане спазват стриктно 90-дневната диета и свалих 16 кг. Доста години след това ядях всичко, без килограмите да мръднат.
Още нямам фаворит сред участниците, но Анна ми е симпатична, както и майката на 2-те деца от Плевен.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:18 от ~~Мария~~

# 178
Не знам дали е ген или просто има хора ,което са си предразположени по рождение ,но на мен цялото ми семейство бяха големи и едри хора. И ако предположим,че баба ми и дядо ми просто си похапваха, то баща ми спортуваше постоянно,но беше голям мъж около  120кг. Аз от дете съм пълничка, а още като малка са ме ограничавали от хляб,пържени картофи, сладко,сокчета и
бонбони. Изобщо храни ,които са любими на децата,аз само си мечтаех за тях но  въпреки това си останах дебело дете. Като възрастна съм все на някаква диета или ако не съм на стриктен режим, то поне внимавам какво ям и никога не съм си позволявала количества като тези ,които консумират участниците и пак не съм с нормално телосложение.

# 179
Ще следя с интерес реалити формата. Гледал съм доста от епизодите на Моето 300 килограмово тяло и за мен е интересна психологическата страна на пристрастяването към храната. Бг участниците са далеч от 300 килограма, но със сигурност ще им бъде трудно да изградят напълно нови хранителни навици и да влязат в по-добра физическа форма. Хубавото е, че ще бъдат в група и състезателния характер ще ги мотивира допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт