Живот на кантар - тема 1

• 40 548
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Явно следват плътно американския формат, там си ги тормозят яко още от начало, а участниците бяха с повече килограми от нашите. Помня, че вече последните участници ги караха да бягат на един стадион с тежести равни на килограмите, които са свалили. Може и тук да го има

Тук на промото видях, че по отбори ще дърпат вагон от старите трамваи…

Със сигурност ще има нещо със собствено тегло.

# 241
  • На Изток от Рая
Аз говоря вече за последните 4,5 участника, които остават и като бягат с тежестите равни на свалените килограми и после като ги свалят усещат каква тежест са носили докато са били със старите килограми. Иначе състезания постоянно би трябвало да има м/у отборите

# 242
  • Някъде там
Абе, това са хора със зависимост, която трябва да преборят. Какво е туй да им напълнят маса с вкусна и добре изглеждаща храна и да кажат: Ха, ся, не яжте! Тъй, де, ама не става тъй. Не се почва с рогите напред, не се почва с изкушенията, та, те сега се борят със себе си, тъпо е.
Абсолютно. Както и предполагах целта  за мен, от това което виждам до тук, е колкото повече толкова по добре за рейтинга и лозунга : Заедно направихме чудо!
Пък колко ще е трайно това чудо, не ни интересува след финала.
А ще е хубаво да ги видим след година, дали ще има някой който наистина е преборил зависимостта.
Дано греша, пожелавам им го от сърце!

# 243
Хайде и аз тук Simple Smile

Харесва ми предаването, надявам се да не ме разочарова в следващите епизоди. Наистина ще е тегаво да ги гонят всяка седмица. Очаквах, че ще има отбори и ще търсят проценти. Но ще видим Simple Smile

Но идвам и за гена да кажа. Интересна тема е тази, но ми е още по-интересно, че повечето мнения се обединиха, че няма “дебел ген”. Всъщност с какво точно го свързвате? С метаболизъм или с нещо в тялото, заради което напълнявате? Сериозно ли се отрича, че някой са предразположени към това да трупат килограми, а на друго “не им се лепи”?

*Благодаря за Магдена а информацията Simple Smile

Благодаря

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 23:09 от Грозното Пате

# 244
  • Сливен
Във официалнста страница на "Живот на кантар", в Инстаграм - само 4-ма от участниците, имат профили, като само Йорданка е качвала 2 - 3 снимки, в началото на Януари.
Снимката със палачинките е от 01.01.

# 245
Участниците са още в предаването,снимките са започнали преди три седмици и са до началото на май.Вече,кой ще остане до края ще разберем.

# 246
  • Телиш/Плевен
На база промото за следващия епизод, мисля, че ще са разпределени така отборите. Но ще коригирам, ако съм сгрешила някъде.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 247
Сонай помня, че имаше приятелка. И тя такава дебеличка като него. Много влюбени бяха, на сватба отиваше работата. Все заедно бяха - по формати и в живота, а сега нещо го гледам сам. Разделени ли са. Готини бяха заедно. Той ми се струва разхубавен, в лице е симпатяга. Преди сякаш имаше едни бузки, беше пухкав и в лицето, а сега гледайки само него, я няма тая пухкавост и не мога да му дам килограмите съдейки по лицето му.

# 248
  • София
Не съм се включвала никога из реалити темите, но това предаване доста ме докосна. С мъжа ми се храним ужасяващо зле.. и сега ще го натискам да гледаме сезона. Доста ме шамароса първият епизод. Току виж успеем да променим нещо за в бъдеще.

По повод днешния епизод- това с отрупаната маса беше сууупер гадно. 🥴
Ние тъкмо се бяхме навечеряли и пак ми потекоха лигите, пък какво да говорим за участниците там.

Също неприятен елемент е отпадането на участници. Със сигурност им е коствало много вътрешна борба, за да отидат в предаването. И да излязат в началото, би било много демотивиращо. 😕

От снощи си се чудя защо толкова възвеличават кантара? 🤔
В редките случаи, когато съм спазвала режим с помощта на консултант/треньор, винаги първият съвет е бил да забравя за кантара.
Снимки преди/след и мерки (ханш, талия и тн) са много много по-коректен измерител на прогреса.
Отделно, че при тренировки се трупа и мускулна маса, която тежи повече.

# 249
Пробвах да го гледам това предаване, но ме натоварва и май няма да продължа с него. Напомни ми на лична история, не конкретно с мен, но с много близък човек. Историите на участниците са също много тъжни.

Пожелавам на всички участници да постигнат целите си в или извън предаването и да бъдат щастливи и обичани.

# 250
Религиозното теглене, броенето на калории и демонизирането на храни са ми червени флагове, но е ясно, че се гони рейтинг и ефектни послания. Доколко са здравословни, това е друг въпрос.

Макар да съм имала късмета да не стигам изобщо до измеренията на участниците, ми е много позната идеята за самонаказване с храна, както и запълването на емоционални липси с такава. Самата храна е върхът на айсберга. Отдолу казусите са психологически: чувство за малоценност, недостатъчност, липса на удовлетворение от живота, стрес, тревожност или откровено нещастие.

# 251
Да се включа и аз като фен на предаването.
Не съм гледала американския формат, но този ми харесва.
Гледам го с интерес. Аз също имам кг в повече, но имам и хормонални проблеми, хипофункция и ИР. Та при участниците със сигурност има също нещо, ако не хормонално, то ИР. Самият глад, за да се тъпчеш с толкова храна не е без причина.
Не съм се родила пълна, но фигурата ми е такава, че качвам на корема и имам кръгло лице. Като дете бях много злояда, докато не тръгнах на училище. След това бях леко пухкава, а когато завършвахме гимназия си имах едни 20 кг в повече.. Родителите ми не са били дебели деца. Майка ми е качила кг през бремоностите с мен и сестра ми, а баба ми имаше висока кръвна захар.
Винаги ми е тежало обаче как изглеждам най - вече, защото по външността посрещат нали. Аз сама не се харесвах и все още не се. Започнах да уча в университет и си дадох сметка, че не искам да съм най - дебелата. Кухих си кантар и бях 85 кг..
Почнах ограничения и за 1 месец свалих 5 кг. После обаче много време нищо не свалях. Но не се отказах. Правех какви ли не диети. И не свалях бързо, нито много като кг. Правим 90 дневната, която по онова време беше много модерна заедно със сестра ми. Тя не спазваше стриктно, плодовия ден й беше всичко друго, но не и плодов. Обаче свали над 10кг, а аз само 1 кг..
Ядосвах се, ама не се отказах. Спрях сладко, хляб, картофи, ориз..  Ограничавах се, спазвах какво ли не..
Започнах упражнения вкъщи, карах колело. И малко по  малко свалих за около 2 г. до 65 кг, но си мислех, че съм дебела щом не съм 50 кг.. Ама така и не свалих повече. След време започнах да изпитвам глад, да хапвам повече. И пак си качих едни 10 кг. Започнаха проблеми с цикъла, със съня и нервите и още повече глад. Един близък човек ми каза да си видя щитовидната жлеза. Исках направление от личната, а тя ми каза да ходя по гората.. Отидох на ендокринолог на своя глава и разбрах за ИР, хипото и хормони в пълен хаос.. И се започна един ад и омагьосан кръг..
Много трудно свалям кг и до днес, но поне знам, че има причина за глада. Няма да забравя как докато приемах едни хормонални хапчета изпитвах такъв глад, че ям ям, а все едно нищо.. Добре, че пиех метформин, защото не знам до колко кг щях да стигна..
Та всеки, който има кг в повече има и проблем. Може да изглеждат лакоми, но това са хора с проблеми и психологически и здравословни.
Вече съм на 30+ години, а все още се боря с кг, със себе си, с ИР.. и да когато отида на лекар, защото и аз искам да има деца, първо казват отслабни и ще стане.. Но как се отслабва на думи нали.
Всеки си има своята битка, дано хората се вземат в ръце и се излекуват.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 00:05 от Bubani25

# 252
  • София
Е не може да си отишъл да отслабваш и да дегустираш всичко на масата... Че да се извъдиш и много знаеща как и кога трябва да се яде... И накрая затова е на тоя хал. Тая жена няма да си промени живота, това е повече от ясно, щом и пред толкова хора се показва и си продължава както тя си знае, че се опитва и другите да убеждава колко е права, ясна е работата. Доста дразнеща "дегустаторка".

# 253
  • На морето!
На Ванко отборът е по-тегав и ще има по-слаби резултати.
Дамата, която се измисли 1000 оправдание и си хапна като пич е голям подстрекател. Ако не я махнат, не само ще ги проваля с малко свалени килограми, ами и ще ги изкушава и те да “дегустират”.
Много неприятно впечатление ми направи.

# 254
Коя мома лазеше, за да мине първото препятствие. Не беше ли тази дегустаторка, дето и се бяха схванали ставите ли, що ли?

Общи условия

Активация на акаунт