Живот на кантар - тема 1

• 38 951
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
  • София
но основно ме е срам да отида на такава групова тренировка в момента, защото във фитнесите навън няма групови занимания само за дебели.

Не ти трябват! В нашата група по пилатес има една много пухкава девойка.  Страшна сладурана. Аз не иждам да е по-различна с нещо от нас. Всички сме там с цел да спортуваме, да се чувстваме по-здрави и по-добре, някои и да отслабваме. Не се делим на дебели и слаби.

Сега изгледах снощния епизод. Щях да счупя телевизора заради лелята. Но, от друга страна, толкова е гнусно да я гледа човек как се тъпче, че е чудесен мотиватор да се научи да яде бавно и на малки хапки.

Мартин беше засрамен. Но по-важното е, че получи подкрепа въпреки грешката си. Много уважавам подобно отношение. Всички грешим и някой да застане до теб в такъв момент е много по-ценно, отколкото да ти се развикат, накарат или да ти го натякват. Леля Мара е друга бира. Тя не направи грешка, тя се нахрани съвсем съзнателно.

Като цяло, всички са много симатични, освен вие знаете кой. Продължавам да стискам много палци.

Наистина ли казаха, че чистото кафе е 15 калории? Според моя калкулатор е 2.

# 661
И при мен така:
Калории при различни напитки с кафе:

Кафе еспресо – 2 ккал
Кафе Американо – 2 ккал
Двойно еспресо – 4 ккал
Турско кафе – 12 ккал
Капучино – 65 - 75 ккал
Латте макиато — 90 - 110 ккал (225 мл)
Кафе мокка (с пълномаслено мляко и шоколад) — 396 ккал
Кафе мокка (с обезмаслено мляко и шоколад) — 326 ккал
Фрапучино (със бита сметана) — 215 ккал
Инстантно кафе, приготвено с вода – 4 ккал (200 мл)

Калорични стойности на добавките към кофеиновите напитки:

Мед – 60 ккал (1 ч.л.)
Бяла захар – 25 (1 ч.л.)
Кафява захар – 20 ккал (1 ч. л.)
Пълномаслено прясно мляко – 30 ккал (50 мл)
Нискомаслено прясно мляко – 21 ккал (50 мл)
Обезмаслено прясно мляко – 15 ккал (50 мл)
Кокосово мляко – 21 ккал (10 гр)
Соево мляко (неподсладено) – 15 ккал (50 мл)
Течна сметана за кафе – 95 ккал (50 мл)
Бита сметана – 130 ккал (50 гр)
Суха смената Nestle Coffee Мate – 260 ккал (50 гр)
Мляна канела – 24 ккал (10 гр)
Какао на прах – 40 ккал (10 гр)
Шоколад – 260 ккал (50 гр)

# 662
  • София
Масово в заведенията навън, тип Costa/Starbucks, кафе/капучино/лате с различните нам вкусове на карамел, бисквитка и т.н. са от сиропи, та предполагам затова го дадоха като пример.

# 663
  • Наблизо
За мен напитките изобщо не трябва да присъстват на дневна база в менюто.Беше много полезно да се види,а и нито начждат,нито дават нещо полезно.Но пък ми беше интересно да видя,че има хора които хал хабер си нямат колко са каолорични тези неща.
Аз съм на диета от 25 години,с множество метаболитни проблеми-наследени и придобити и съм много наясно как трябва да се храня,но много ми е интересно как ще се повлияят от режимите участниците и дали и аз мога да науча това-онова.Харесва ми,че не говорят за ''добра'' и ''лоша'' храна,а за количества.
Аз доста пострадах от кето и ми беше едно такова дали ще ги опнат всички само на месо и съм приятно изненадана.
Марчето ще излезе направо по-дебела от предаването.

# 664
Мартин получи подкрепа, защото искрено се разкайваше, че се поддал.
Докато Мария даже беше горда с постъпката си.

# 665
"Браво" на продуцентите! Уж социално предаване, уж с цел да помага, а всъщност – просто поредното шоу за рейтинг. Водещата в първите два епизода рецитираше сълзливи слова, а после – хоп, да си дойдем на думата. Взели Мара, за да си правят рейтинг на неин гръб. Хайде де, нима по време на кастинга не са забелязали каква е, с какъв характер е и че няма да спазва никакви правила?
От километри личи, че е включена умишлено в предаването, за да провокира и дразни. Ако не беше тя, нямаше да има какво да коментираме. Жалко решение на продуцентите да я използват като дразнител. Дори имунитетът изглеждаше предварително нагласен, знаейки, че точно тя ще се възползва. Още по-тъжно е, че всичко това се случва за сметка на здравето ѝ. Това тъпчене с бургери и сладко си е за нея, на нея вреди.

И още нещо ме издразни – след като Мара и Марто се поддадоха на изкушението и ядоха, трябваше да дойде психолог при тях и да им обясни, че не трябва да се чувстват гузни или виновни. Не, че Мара се чувстваше, де. В реалния живот ще има и други моменти, в които ще посегнат към такава храна, но това не означава, че трябва да се предадат и да си кажат: „Ами, така или иначе ядох, дай поне до края на деня да се тъпча, а от утре – отначало. От всяка грешка да се вади поука.

Изобщо липсва практичната и полезна страна на предаването – няма рецепти, няма психологически съвети за справяне. Вместо да помагат с реални насоки, всичко е сведено до драма и провокации.
А както се видя, ще се опитат да направят и романтична двойка - Ани и Мартин. Поне си приличат и май си пасват един на друг.

# 666
  • София
Много хора пият латета със сиропи от Старбъкс и ресторантите за джънк фууд.

В Старбъкс нормалното лате е 190ккал, но имат много тематични, примерно с вкус на тиква и сметана отгоре е 400 ккал.

# 667

Изобщо липсва практичната и полезна страна на предаването – няма рецепти, няма психологически съвети за справяне. Вместо да помагат с реални насоки, всичко е сведено до драма и провокации.
А както се видя, ще се опитат да направят и романтична двойка - Ани и Мартин. Поне си приличат и май си пасват един на друг.
Точно това коментирахме вкъщи снощи! Гледам го с идеята да науча интересни неща от диетолога, например разпределението на храните, големина на порции, нисковъглехидратни десерти и т.н. Не че в интернет няма такава информация.
А това с изгонването на хора още в началото никак не ми харесва, даже не ми се иска да има гонене на участници, то това да не е биг брадър.  Ще му дам още малко време шанс, но драмите и двойките по тв не са моето.

# 668
Аз не очаквам да разкрият подробности за рецепти, грамажи и т.н. Това си е бизнес и никой диетолог няма да го подари.

# 669
  • София
Не смятам, че Мария е във формата, за да им вдига рейтинга! Според мен лошия пример също е добър стимул! Лошите И практики се отразяват на отбора И. Първо участниците виждат колко кофти е нейното поведение (да се наплющиш без мисъл за каквото и де е друго) и отделно, тя ако продължава да яде така, те като отбор ще трябва да "компенсират" нейното неотслабване!
В първия епизод казаха, че ще бъдат мерени като отбор! Затова мисля, че частта от рекламата за днешния епизод е свалени 9 кг за целия отбор! Което е около килограм на човек!
 Според мен не са ги "напънали" с някакви страшни тренировки, половината сдадоха багажа още на загрявката. Не са ги оставили и на глад и молитва. Така че няма и как да са свалили толкова много! Абсурд е някой да е свалил 9 кг за една седмица само с леки кросчета и махове с ръце. Да не говорим, че тялото започва да се "запасява" и влиза в режим на пестене, когато го подложиш на лишение. Така че първоначално не очаквам някакъв УАУ ефект при тях! Според мен 2,3 седмици ще се напасват психологически, кондиционно и социално към новата ситуация!

# 670
То аз с моите 60 кг един нагоре-надолу е разликата дали съм яла или не.
При тяхното тегло ще е подигравка за седмица 1 кг, тогава или диетата, или тренировката е гола-вода Joy

# 671
Работата с психолог е ключова при хора злоупотребяващи с храна. Според мен това е голям пропуск, ако се цели наистина някакъв резултат, различен от правенето на сеир. На треньорите и диетолога  не им е работата да играят ролята на психолози. Те не са такива.

# 672
Като се замисля 1кг. на седмица е здравословното отслабване. Общо 4кг. за месец на човек, което си е баш добре. Обаче те имат повечко килца и би било напълно възможно да свалят и по повечко в началото. Чудно защо не става така. Явно още са объркани, хаотични и не могат да влязат в ритъм.

Иначе Марийка си е там за рейтинг и сеир. Все пак формата е тип шоу, не е предаване за здраве.
Интересно е, но се отказах да гледам на него като на "образователно" и "помагащо", то е просто поредното реалити. Бих се радвала, ако помогне на участниците, както и на зрителите, които имат нужда, но не залагам много много на това. В началото на формата се палех, обсъждах, не, че сега няма, но просто ще си го гледам като развлекателна програма. Wink

# 673
Мара може да иска да става инфлуенсърка, затова да е отишла.
Няма друго обяснение с тези нейните "дегустации" Grinning

# 674
  • София
Мен малко ме съмнява да е минала една реална седмица от кантара до първото мерене сега, а режимът го започнаха още с ден закъснение. Едва ли те ще плащат наем, екипи, а ние да гледаме 2 епизода само за седем техни дни.

В Един за друг една седмица го водят един цикъл т.е. 3-4 дни, в Игри на волята е 4-5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт