Живот на кантар - тема 1

• 40 543
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Във вчерашния епизод диетоложката нали им раздаде книжки с информация и рецепти. Предвид че имат и хубава кухня, аз очаквам да започнат сами там да си приготвят храната.
Както и в последните коментари дискутирахме- приготвянето на храната си е огромна част от един режим.

# 301
Абсолютно,а за този сумиста дето пие сокове по литър и половина на ден и дума не казаха,нито за колата/газираното,а няколко човека го споменаха.Явно са в спонсорите на предаването 🫣.
Диетоложката им даде меню за хранене,плевенчанката беше много щастлива че има пица в него.Друг е въпроса как се очаква 180 килограмов мъж и 95 килограмова жена да се заситят с едни и същи храни.Мислех че ще имат всеки индивидуален режим на хранене и групови физически упраженения.

# 302
  • тук и там
Да,няма как 180 килограмов мъж и 100 килограмова жена да имат еднакви режими.Липсва индивидуален подход,все повече заприличва на шоу за сметка на участниците.

# 303
Аз мисля, че това с отрупаната маса беше просто тест - кой и доколко е мотивиран да се справи. И видяхме различни реакции. Не очаквам в следващите епизоди да има подобни трапези.
Това с киселото зеле и на мен ми беше странно. Ако бяха наблегнали на количеството сол, което съдържа, щях да го приема за вредна храна, ама чак пък да дебелееш от него. Освен ако не е в комбинация с яко тлъста мръвка. ..

# 304
  • На Изток от Рая
Педполагам, че диетоложката би трябвало да им е изготвила хранителен план кой колко калории може да яде и въз основа на книгата те сами ще си приготвят храната. Сега дали ще спазват точно грамажите си зависи изцяло от тях.
И на мен ми беше странно как, ако не се лъжа, момчето сумист не знае какво е въглехидрати. При положение, че е бил спортист, а те постоянно спазват някакви рвжими.

# 305
а за този сумиста дето пие сокове по литър и половина на ден и дума не казаха,нито за колата/газираното,а няколко човека го споменаха.
Литър и половина сок на ден е абсолютна калорийна бомба. Дори и фреш да е, това е плодова захар. И една малка чаша портокалов фреш, дето я изпиваш за няколко глътки, всъщност представляват 4-5 изстискани портокала. Фруктоза в огромни количества.  И при кръвната картина глюкозата е с наднормени показатели. А за литър и половина не искам да мисля.

# 306
Аз мисля, че това с отрупаната маса беше просто тест - кой и доколко е мотивиран да се справи. И видяхме различни реакции. Не очаквам в следващите епизоди да има подобни трапези.
Това с киселото зеле и на мен ми беше странно. Ако бяха наблегнали на количеството сол, което съдържа, щях да го приема за вредна храна, ама чак пък да дебелееш от него. Освен ако не е в комбинация с яко тлъста мръвка. ..
Пълна глупост беше това с киселото зеле. Колко калории да има в това зеле Rolling Eyes вярно солта в него е вредна, но  за сметка но това пък ферментиралите продукти като зеле и туршия са супер полезни.

# 307
Трудно ми е да се съглася, че е скъпо да се храниш без боклуци. Порция месо със зеленчуци би струвала макс 6-7 лв. Колкото струва пакет чипс+1 шоколад. За дюнер даже няма да стигнат...

Един пакет чипс е 1.50-2 лева, шоколад 2 лева да речем (не че няма и за над 3 лева вече), но то даже баничката е над 2 лева. Пържолата навън не е 4 лева със сигурност. Сравняваме готвено вкъщи, или купени неща готови, а не едното готово, а пък другото продукти за вкъщи след половин час над печката.

Стремежът към сладко, към въглехидрати е много силен, и е пълно с хора, стремящи се към здравословно хране, които се чудят как да си угодят с хлябове, палачинки, торти, бисквити и пр. без въглехидрати и без захар, и това обикновено не е евтино. Готовите такива продукти са много скъпи, едно протеиново барче или млекце са над цената на дюнер, съставките също не са по-евтини да си ги правиш вкъщи, сравнени с това да направиш истински десерт.
Чипсът и шоколадът отдавна не са по 2 лв. Протеиновите барове, кисели млека и прочее "здравословни" и "фитнес" продукти са маркетинг и абсолютно ненужни. А това, че някой иска да си задоволява нуждата от сладко с веган торти за 15 лв парчето вместо да изяде 1 банан и 1 ябълка, също е избор.
Няма как да те мързи да сготвиш, да ти излиза сметката и да си във форма едновременно. Около моя офис също са основно дюнери, пици на парче, манджи с мазен ориз и картофи. Носиш си кутия от вкъщи и решаваш проблема. А за да я приготвиш въпросната кутия - еми няма да гледаш риалитита по цяла вечер, а ще отделиш 30 минути да си приготвиш храната.

# 308
Харесва ми предаването, има потенциал. Надявах се да няма  сеири като това с отрупаната маса, но предвид че е ТВ предаване със сигурност ще има подобни  сцени.
Много по-информативно щеше да е заедно с килограмите + ръста им да изчисляват индекс телесна маса.Също да мерят с калипер подкожните им мазнини.
Може да бъде много информативно и даващо мотивация предаване, ако се засили времето на частта с диетоложката и се пусне безплатно в интернет страницата например този наръчник. Би ми било доста интересно да го разгледам, въпреки че имам познания по темата.

# 309
  • Пловдив
Аз лично не знам да има ген за пълнота, сигурно не съм учила достатъчно биология. Израснах в семейство с дебела баба и дебела майка, но и за двете виждах къде е проблема... постоянно хапване на тестени и никакво движение.
Авторите на публикациите, към които дадох линкове, са учили достатъчно биология, но смятат, че 40-70% е влиянието на гените върху излишното тегло.
Ген за пълнеене от въздух, без храна, и аз не знам да има и не съм чула някой да го твърди.
Генетично силно повлиян е апетитът, способността да се издържи без храна и сигурно до някаква степен количеството енергия, което се хаби за основната обмяна, и количеството храна, което се изхвърля неусвоено.

# 310
Ген за пълнеене от въздух, без храна, и аз не знам да има и не съм чула някой да го твърди.
Не, но си по-предразположен към пълнеене. При поемане на едно и също количество храна двама души имат различна предразположеност, различен метаболизъм, на единия се лепи, на другия не се лепи толкова. Имало е много изследвания и проучвания в тази област.

# 311
  • Пловдив
Възможно е и това, не споря. Основното е апетитът.

# 312
  • Бургас
Според мен има ген, който предразполага пълнеене, както има хора с влечение към алкохола, така има и хора с влечение към обилното хранене, лакоми са и не могат да се спрат, ако не се самоограничават, ще са все дебели
Иначе фотографката Виолета е позната на моя позната, голяма претенция и надувка била

# 313
Както прецените за анкетата,беше просто идея 🤗.Във фейса фаворитка е фотографката.
Качвам класирането по килограми,ще ми е интересно на финала какво ще е.

# 314
  • София
Русата Виолета има много лош поглед  аз много я харесах в началото, но колкото повече гледам, толкова повече нещо ме притеснява в нея.

Нека не съдим толкова много хората. Не знаем вечер какво правят. Аз имам дни, в които вечер не мога да си кажа името от умора, камо ли да готвя.
И като казвам скъпо, нямам предвид протеинови барчета. Телешкото е скъпо, качествено пилешко, риба.... за зеленчуците да не говорим. И ако аз имам време да отида на пазара, да се разходя, да сравня цените и да избирам, много хора нямат. С годините се научих да не гледам само от собствената си камбанария.

Общи условия

Активация на акаунт