Живот на кантар - тема 1

• 40 539
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
Мислех,че няма да гледам това предаване,струваше ми се доста глупаво,но на конкуренцията имаше още по-глуоаво и реших да заложа на живот на кантар и останах изненадана. Предаването е интересно и с удоволствие ще го следя,ще се радвам и да си коментираме тука в темата Simple Smile

# 316
Участниците ще "дегустират" мекици и банички до следващия кантар, когато загубилия отбор ще изгони един и ще се сетят, за какво са там. В момента изглеждат като хора, насила закарани там - само за храна се говори и колко искат шоколад и колко са гладни, дегустирането по професионални причини ме разби, с глас се смях.  Боже, даже останалите участници й се смееха. Нека й завиждат Wink
У един не видях да се нахъси.
Усещам, че въпросната участничка ще е сред първите изгонени.
Иначе си мисля, че знаят какво са въглехидрат и протеин, просто по сценарий е трябвало да се каже, че не знаят, за да може диетоложката да има някаква роля и реплики.

# 317
За мен е нормално да им сервират подобна закуска. Все пак все още не са минали консултация с диетолог, ендокринолог, фитнес инструктор - а и нека първата им закуска е тест. Според мен трябва да бъдат достъпни много и различни видове храни. Това да гладуваш в някакъв дебелариум на чай също не ми се вижда полезно.

Мария дразни наистина. Вили Пефтичева ми харесва, но я познавам като човек и знам, че е много слънчева. И аз като гледам сериозно имам resting bitch face.  Йорданка, Тодор, Славко също са ми фаворити. Изглеждат позитивни и добряци. 

# 318
Скрит текст:
Трудно ми е да се съглася, че е скъпо да се храниш без боклуци. Порция месо със зеленчуци би струвала макс 6-7 лв. Колкото струва пакет чипс+1 шоколад. За дюнер даже няма да стигнат...

Един пакет чипс е 1.50-2 лева, шоколад 2 лева да речем (не че няма и за над 3 лева вече), но то даже баничката е над 2 лева. Пържолата навън не е 4 лева със сигурност. Сравняваме готвено вкъщи, или купени неща готови, а не едното готово, а пък другото продукти за вкъщи след половин час над печката.

Стремежът към сладко, към въглехидрати е много силен, и е пълно с хора, стремящи се към здравословно хране, които се чудят как да си угодят с хлябове, палачинки, торти, бисквити и пр. без въглехидрати и без захар, и това обикновено не е евтино. Готовите такива продукти са много скъпи, едно протеиново барче или млекце са над цената на дюнер, съставките също не са по-евтини да си ги правиш вкъщи, сравнени с това да направиш истински десерт.
Чипсът и шоколадът отдавна не са по 2 лв. Протеиновите барове, кисели млека и прочее "здравословни" и "фитнес" продукти са маркетинг и абсолютно ненужни. А това, че някой иска да си задоволява нуждата от сладко с веган торти за 15 лв парчето вместо да изяде 1 банан и 1 ябълка, също е избор.
Няма как да те мързи да сготвиш, да ти излиза сметката и да си във форма едновременно. Около моя офис също са основно дюнери, пици на парче, манджи с мазен ориз и картофи. Носиш си кутия от вкъщи и решаваш проблема. А за да я приготвиш въпросната кутия - еми няма да гледаш риалитита по цяла вечер, а ще отделиш 30 минути да си приготвиш храната.

Не ми е удобно да снимам,  понеже е малък семеен магазин и гледат собствениците, но чипс Jumbo - 1.60, Lotto. - 2.00 лева, шоколад Фин млечен - 1.70-2.20 лв, Милка - 2.40-3.50 лв, Своге - 2.50 лв. Със сигурност има и по-скъпи чипсове, и по-скъпи и качествени шоколади - 85% какао, без захар, етична търговия, био-мио и пр., но се намират и на тези цени. За месото също има и по 20 лева килото свинско и телешко, има и по 50-100, за рибата и пр. Но вероятно и най-евтината пържола със салата е по-скъпа от най-евтината порция мусака, яхния, баница.

# 319
  • Пловдив
Мусаката и яхнията, та и баницата, некачествена храна ли се водят?
Ако под качествена храна разбираме телешки пържоли и риба - те са скъпи, да.
Аз лично дори картофите, зелето и кромид лука, които са сред най-евтините, ги смятам за достойно присъствие на качествена трапеза.

# 320
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Някои от калкулациите ми се видяха много нелепи.
Не само бяха нелепи, ами и откровени глупости бяха някои. Само за пример:
159 000 калории годишно = 8 000 км каране на колело
208 000 калории годишно = 104 обиколки на света с колело
Обиколката на Земята според НАСА е около 40 000 км. Т.е. за да изгориш 160 000 калории трябва да караш колело 8000 км, но ако добавим към първите калории още само 48 000, вече трябва да караш колелото 4 160 000 км. Joy

# 321
За диета мусаката е противопоказна.
Вкусна е, но... съдържа кайма, картофи и заливка с брашно. Недопустимо смесване на храни на един прием, ако искаш да отслабнеш.
Баница - тесто, сирене, олио/масло, мляко. Пак не става за диета.
Яхния - олио, картофи, месо. Тцъ, не става за диета.
Зеле и лук може, картофи не - много въглехидратни.
Та, в този ред на мисли, да, основно говорим за пържоли, салати, риби, миди, скариди, телешки суджук, ниско маслени млечни продукти, яйца, постни шунки.

# 322
Правилно каза Нанси, че е най-справедливо да кaзват кой колко е отслабнал в проценти  като изгубено тегло, а не в килограми. Защото 1 кг да отслабне 100 кг жена не е като 1 кг да отслабне 180 кг мъж.
1 кг на 100 кг е 1%, точно колкото е и 1.5 кг на 150 кг, така че най-честно е с проценти. Друг е въпросът, че едно ходене до тоалетната преди кантара и може да си с няколко стотин грама по-лек Wink

# 323
  • На морето!
Може би е добре да не забравяме, че здравословно, не означава диетично, както спорт за отслабване не е равносилно на препоръчителна двигателната активност. Просто участниците имат толкова лоши навици, че дори само премахването вредните храни и 10 000 крачки на ден ще дадат моментален резултат. Трудно е, ако жена на 45г например, иска да свали 5кг и от 60 да стане 55 😏

# 324
  • Пловдив
Абсолютно. Говореше се за "качествена храна" и дали тя е скъпа. Това коментирах. Качествена храна не е синоним на нисковъглехидратна.
Отделно от това отслабване също е съвсем възможно и без нисковъглехидратна диета, както и при смесване на храни.

# 325
Някои от калкулациите ми се видяха много нелепи.
Не само бяха нелепи, ами и откровени глупости бяха някои. Само за пример:
159 000 калории годишно = 8 000 км каране на колело
208 000 калории годишно = 104 обиколки на света с колело
Обиколката на Земята според НАСА е около 40 000 км. Т.е. за да изгориш 160 000 калории трябва да караш колело 8000 км, но ако добавим към първите калории още само 48 000, вече трябва да караш колелото 4 160 000 км. Joy

Между другото - ДА! И аз щях да коментирам това.

Ако да речем дневния препоръчителен прием от 1800-2000 калорий за жена го умножим по 365 дни това  прави  657 000 -  730 000 калорий годишно. Безумно е да смятаме колко колело трябва да се кара и 75000 или дори 150 000 калорий не са толкова много от прости въглехидрати.

Пак всичко опира до количеството храна и движението според мен. Аз съм на 35+  48 кг. 158 см и за един месец ометох един голям буркан нутела сеъвсем сама, но на ден правя по 17 000 - 20 000 крачки с количката и работя по 4-6 часа на ден. И въпреки всичко - да, по-добре е портокал пред няколко лъжици нутела, но и това съм започнала да променям.  Не бих могла да напълнея така обаче от калориите, които ми носи нутелата, движейки се както се движа. Просто не ми носи никаква хранителна стойност - това е.

# 326
Буркан с Нутела ще издържи един месец вкъщи неизяден единствено, ако забравя къде съм го скрила.

# 327
Много се извинявам, но не разбирам какво качествено има в една мазна яхния с картофи, освен изобилието да се назобаш с хляб, сос и картофи в едно.
Както и в мусаката. Но, който както си го разбира.
Пп Буркан Нутела за месец. Туй няма как да стане. Ама и затуй Lygia е 48кг., а аз не. Joy

# 328
Ама що картофите трябва да са на мазна яхния? Не може ли задушени с копър и чесън? Или варени със зелен лук? 🤣

# 329
Всъщност  мусаката и картофите изобщо не са толкова страшни ,ако просто се балансират правилно. На мен също ми беше трудно да го повярвам, защото цял живот съм се пазила от картофи и ориз като дявол от тамян Grinning
В момента съм на режим и се тегля всяка седмица, първият пък като правих мусака,си хапвах от нея 3 дни. Приех го чисто като експеримент и в края на седмицата очаквах кантара да ми покаже плюс 2 кг поне ,а той се отчете надолу.

Общи условия

Активация на акаунт