Живот на кантар - тема 1

• 38 926
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
9-те кг може да са отборни, ако е на Мария екипа.
Всички са свалили, но тя е качила JoyJoyJoy

# 676
Имам някакъв спомен, че 1 кг. мазнина изисква 9000 изразходени ккал. Един 130 кг. човек се нуждае от 130х30=3900 ккал на ден просто, за да съществува. Ако приема примерно по 2000 ккал от храна и с упражнения изразходва още 400-500 ккал, значи за една седмица може да свали... 7х1400=9800 ккал, т.е. приблизително 1 кг.

# 677
Първите свалени кг-ми при разни режими са вода, а не мазнина.

Но, както и да е, съгласна съм с мнението на Джаста, че това е риалити, а не здравно и образователно предаване.
Иначе имам доста какво да напиша и за менюто, и за двигателната активност. Но не му е тук мястото.

# 678
Моята логика е, че човек, който е ял постоянно вредна храна в огромни количества и е 130 кила, минавайки на трикратно, умерено хранене,  и умерено движение, може да свали 9 кила 😀.
То две- три са само вода. Не че все с това темпо ще сваля. Малко ми се виждат 9 кила за 8 човека.
Не остана, довечера ще разберем

# 679
  • Пловдив
И аз останах с впечатление, че 9 са общо за осмината. За един човек, дори дебел, висок млад мъж, ми се виждат много за седмица.
-----
Към 7000 ккал. казват, че отговарят на един килограм мастна тъкан, защото тя освен мазнини съдържа и други неща, в т.ч. вода.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 14:00 от Магдена

# 680
  • София
Е как 9 кг за отбор за седмицата? Това е несериозно. То само от еднократно посещение в тоалетната ще свалят 4 кила. 😂 Просто първите килограми се свалят бързо.
И аз мисля, че тия 9 кг са на Славко (така ли беше таксиметровият шофьор?) Той е най-тежък. 9кг са 5% от теглото му. Което е много силен старт, но не е невъзможен. Защото той е силно обездвижен, пък сега най-после се поизпоти. И плюс диетата, вижда ми се съвсем вероятно.

# 681
  • На Изток от Рая
За мен е напълно възможно един 180 кг мъж, който трябва да тежи около 100 кг предвид восочината му, да свали 9 кг за седмица. Марти каза, че дневните му калории са 2000, на Славко предполагам също са толкова. Повечето от тях само от напитки са си докарвали около 1500-2000  калории на ден, а от храна сигурно 2 пъти повече. Така че за мен е нормално при строг режим да свали толкова първата седмица..

# 682
9 килограма със сигурност са на участник. Аз като жена с много излишни килограми, без тренировки за 1та седмица на диета свалям 3-4 кг, после темпото рязко спада. Мъжете са с много по-бърз метаболизъм, там вътре тренират двуразово, отгоре на всичко има млади хора. Аз залагам по-скоро на Мартин, отколкото на Славко, макар че може и Славко да е. Иначе Мартин е млад, личи му че е бил спортист (за разлика от Антонио, който не знам какъв футбол уж е ритал редовно, ама прилича на човек, който до кварталния супермаркет ходи с колата, то не бяха крампи, не беше чудо) и според мен метаболизмът му е добър, просто много е прекалявал с храната преди да влезе. Ако прегрешението му е само онези 800 кал в стаичката, ще е отслабнал много.
Според мен дори леля Мария ще е на минус тази седмица, освен ако не е преяждала дори повече от това което дадоха пред камерите. Но докато другите жени ще са свалили по 3-4-5 кг, то при Мария ще е примерно 1.
Втората седмица обаче няма да е така. Те първите 2 дни само дето си из***ха чипсовете, шоколада, дюнерите и всичкият изяден джънк като за последно преди да влязат, са свалили 2-3 кг.

# 683
Дерйа няма да си издаде режимите пред цяла България. После кой ще й плаща да му прави режим и да следи какво яде.

Шоуто си е чист сеир, реалити, не е направено с цел цялата нация дружно да отслабне. Все пак трябва да има желаещи и за се следващи сезони Joy

Аз се чудя цялата тази храна от отрупаните маси какво я правят. Сигурно екипа си я хапва. Да не са те догодина участниците Grinning

# 684
Мария е участник, който им прави шоуто - винаги трябва да има някой дразнител, няма как всички да са бели и добри. Антонио и той е едно мрънкало - индивидуален тренировъчен режим искал. Че на какво отгоре - той не може да клекне и да стане. Разбирам да надтренирва останалите, че да му направят нещо за по-напреднали, но в случая....

Струва ми се, че 9 кг са възмоожни, макар и наистина множко. Представете си само какво стомашно и чревно съдържимо имат тези хора, които в ежедневието си изяждат бая количество. Олекотено хранене, повече движение и изхвърляне на задържани течности може да даде такава разлика. Но със сигурност това не е нормален темп на сваляне и не е мазнини основно.

# 685
Не смятам, че Мария е във формата, за да им вдига рейтинга! Според мен лошия пример също е добър стимул! Лошите И практики се отразяват на отбора И. Първо участниците виждат колко кофти е нейното поведение (да се наплющиш без мисъл за каквото и де е друго) и отделно, тя ако продължава да яде така, те като отбор ще трябва да "компенсират" нейното неотслабване!
В първия епизод казаха, че ще бъдат мерени като отбор! Затова мисля, че частта от рекламата за днешния епизод е свалени 9 кг за целия отбор! Което е около килограм на човек!
 Според мен не са ги "напънали" с някакви страшни тренировки, половината сдадоха багажа още на загрявката. Не са ги оставили и на глад и молитва. Така че няма и как да са свалили толкова много! Абсурд е някой да е свалил 9 кг за една седмица само с леки кросчета и махове с ръце. Да не говорим, че тялото започва да се "запасява" и влиза в режим на пестене, когато го подложиш на лишение. Така че първоначално не очаквам някакъв УАУ ефект при тях! Според мен 2,3 седмици ще се напасват психологически, кондиционно и социално към новата ситуация!
Това изобщо не е вярно! При хора ,които имат да свалят много, точно в началото свалят най-бързо. Те не гладуват ,снощи и диетоложката съвсем тактично им "се скара" ,че имало хора които пропускат хранене,та как точно тялото се запасява при положение,че се хранят по няколко пъти дневно?
И няма да ги теглят като отбор,всеки ще го теглят отделно иначе как ще разбере всеки за себе си как се справя. Просто резултатите ще ги смятат като процент на целия отбор

# 686
Като човек, свалял 5 кг за една седмица от далеч по-ниско тегло от тези на участниците, съвсем постижими ми се струват 9 кг от задържани течности при някои от тях.

# 687
  • София
Хранят се няколко пъти дневно, но дневния калориен прием им е намален драстично от това, което са приемали до този момент ( 5 пържени филии на закуска; 3 хотдога; едната докато разказваше визитката изяде тавичка баница....) Тялото усеща че му се променя калорийния прием и почва да пести и да трупа запас!
Те и треньорите няма как да ги вкарат в някаква супер тренировка, защото ще им прецакат яко ставите. Това са хора, които са живяли в пълен застой!  Един човек тежащ 60кг се движи различно от човек тежащ100-130кг
Няма да споря, това е моята теория, пък ще видим!

# 688
По принцип си права, но на по-късен етап.
В началото се сваля бързо и по много, особено в такива случаи - много килограми, поддържани с обилно хранене.

# 689
Като човек, свалял 5 кг за една седмица от далеч по-ниско тегло от тези на участниците, съвсем постижими ми се струват 9 кг от задържани течности при някои от тях.
Именно ,аз съм била малко по-малко на килограми от участниците и съм сваляла 7 кг за седмица.
Плацебо, в началото се изхвърля вода,която тежи ,а тялото складира мазнини които всъщност са леки

Общи условия

Активация на акаунт