Делба на имот

• 1 928
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
О, това с институциите ми е познато. И нашата къща е в София,  повече от 1 път са вадени скици, правено е заснемане, комбинирана скица и т.н. Сънаследникът нищо не е направил, нито е платил. Само с кеф си взе парите при продажбата. Дори местните данъци за няколко години назад си плати седмица преди продажбата, че иначе нямаше да изповядаме сделката. Набута ни с познат брокер, по начина, по който се държаха, явно бяха близки познати, така че и там някаква "далавера" са спретнали. Но халал да са им тези пари, които са взели допълнително. Слава Богу, приключихме с роднинството, по най-бързия и безболезнен начин.

# 46
Ние поне сме само двама, та от тая гледна точка е лесно. Наех адвокат, той движи нещата. Минаха 3 години в общи приказки с отсрещната страна. Имат адвокат, написал е отговор, дело ще тръгне. Пише, че считат предявеният иск за делба за допустим. Вероятно към есента ще назначат дата за първо заседание. И оттам нататък вече не знам какво ще се случва и в какви срокове.
Досега съм наливала пари и труд в ремонти, иначе щеше да е паднала.

# 47
Здравейте, има ли някой тук, който успешно е приключил дело за делба, искам да попитам за процедурата за вписване на имот и собственост в кадастъра . Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт