Шофьорски и пешеходни истории

• 4 911
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
Движението с ниска скорост е също опасно,както и с висока скорост.

# 31
Колоната се дължи на това, че някой се движи със скорост 70км/ч, а има насрещно движение и няма възможност за изпреварване.
Става въпрос за първокласен път с идеална пътна настилка, добра видимост.
Ниската скорост при такива случаи според мен е също толкова опасна, колкото и превишената.
П. П. Шофирам малка кола.

# 32
В извън населено място, обикновено ограничението е 90. Освен ако няма други ограничения. Така. Аз не знам с какъв акъл се слагат тези ограничения, защото са рядкост пътищата по тези извън населени места да са идеално гладки, като магистрали...Не карам по такива пътища с 90...тя колата става неконтролируема от дупки и извивки. Но и се старая да поддържам поне 70/ 80..И да вземат да ми се нервят състезатели..щото си мислят, че са на магистрала..Също не толерирам ниска скорости и колонообразуване. Но 70 км/ч не е ниска скорост в извън населено място, много се извинявам.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 16:42 от Thirteen#

# 33
  • Пловдив
Но 70 км/ч не е ниска скорост, в извън населено място, много се извинявам.
Именно. И никоя колона не може да я направи ниска.
Иначе пътят, по който карам най-често, е прав, широк, без дупки и с ограничения до 60 на всеки кръстопът или мост. Тоест често ограниченията са ниски за условията на пътя, а не високи. Няма отношение към това, че 70 км/ч. е и си остава нениска скорост.

# 34
Но 70 км/ч не е ниска скорост в извън населено място, много се извинявам.
Щом водиш колона, значи е ниска и трябва по закон да отбиеш при първа възможност и да я пропуснеш.
Та ако искаш карай и с 30 извън населено място, щото толкова можеш или просто така ти е кеф, пусни си аварийните и когато зад теб се съберат 4-5 коли използвай първият джоб за да ги пропуснеш

# 35
  • Пловдив
Пак да питам - как стоят нещата за 85 км/ч. и колона?

# 36
Но 70 км/ч не е ниска скорост в извън населено място, много се извинявам.
Щом водиш колона, значи е ниска и трябва по закон да отбиеш при първа възможност и да я пропуснеш.
Та ако искаш карай и с 30 извън населено място, щото толкова можеш или просто така ти е кеф, пусни си аварийните и когато зад теб се съберат 4-5 коли използвай първият джоб за да ги пропуснеш

То и с 90км/ч да се карй, при ограничение 90 - пак може да се образува колона... да отбиваш от пътя или да правиш нарушение като вдигаш 100... то пък угодия няма. Който бърза трябва да тръгне по рано. Ограничението на скоростта е точно това - ОГРАНИЧЕНИЕ на МАКСИМАЛНАТА скорост, а не задължителна МИНИМАЛНА скорост на най-бавния участник на пътя...

# 37
Аз и със 100 като карам зад мен пак става колона понякога, познайте защо😡 не одобрявам мъкненето с ниска скорост, но все пак само на магистралата има минимална скорост.

# 38
  • Пловдив
Даже и на магистралата няма пряко установена минимална - има само изискване да можеш да вдигнеш 50. "Ниска" е по преценка според случая, но лекичко прекалено идва да я доближим до изискването за максимална, щото било имало зад тебе колона от гъзари с бегачки.

# 39
Точно е мнението, че и с 90 става колона. Защото за повечето"шофьори"  90 е ниска скорост и правила на пътя за тях няма..Дали мога и не мога да карам няма как да знаеш. Интересно. Щом караш разумно, не можеш да караш...нда, то затова всяка вечер в новините катастрофи. Щото им бавно на можещите шофьори. Имало е моменти, за да не изнервям зад мен бързаците съм карала и със 100, нарушавам ограничението, само и само да не стават инциденти от шофьори, не умеещи да управляват изблиците си на баш майстори на пътя...Ако отнеса фиша, заради такива, какъв е ще е отговора? Знам го, риторично си питам. Аман от отворковци на пътя..

# 40
Точно така, аз нарушавам правилата заради другите или по-скоро, за да не ме изпреварят на неподходящото място, че... А за ограниченията по пътя на отбивките - не винаги успявам да стигна скоростта, която е на знака, защото е възможно някой да ми се качи на гърба.

# 41
Пак да питам - как стоят нещата за 85 км/ч. и колона?
Питаш как е по закон или какво мисля аз?
Точно е мнението, че и с 90 става колона. Защото за повечето"шофьори"  90 е ниска скорост и правила на пътя за тях няма.
90 може и да е ниска, но е максимално позволена извън населено място без магистрала. Не ти разбирам позицията.
А дали можеш или не можеш да караш няма никакво значение. Щом са ти дали правоспособност се предполага, че знаеш правилника и закона и можеш да караш.
но все пак само на магистралата има минимална скорост.
Няма законова минимална скорост за движение по магистралата.

# 42
  • Пловдив
Не питам как е по закон, защото закона го знам, а само как според теб е "по закон".

Та - 85 км/ч. с колона от напиращи БМВ-та ниска скорост ли е "по закон"? Какво пише в закона по въпроса?

# 43
Санди, или се правиш, че не разбираш, или малко караш из пътищата български, или искаш да цитираш нон стоп правилника 🙂
Какво не разбра от мненията ми? Българските пътища, включително и така наречените ни магистрали, са силно надценени. Не знам как спят хората, отговарящи за поставянето на табелите с ограничение. Трябва да си с широко затворени очи, за да слагаш максимално допустима скорост 90, при плачевно състояние на пътечките, наречени път в извън населените места. Това първо. Второто е, че дори и при такава ограничителни скорост, хората си искат 140...натискат те отзад, въпреки, че не караш с 50..а с максимална допустимата. Нервят ти се святкат, ръкомахат..имам чувството, че само аз виждам табелите. Та, кое точно не разбра? Не е ок да ми се качиш на гърба, при положение, че карам с 90 и да ми святкаш, това е проблем. При път като лунен пейзаж, няма как да ме убедиш, че е нормално да караш с 90. Това, че има такава табела, за мен не означава, че е правилно. А тези, които са го разрешили за мен са убийци..То в цялата държава я има 200 км с нормален, гладък път без проблеми..та всичко е до усет и разум. А както знаем, тези неща са кът у по- голямата част в бг обществото.

# 44
  • Пловдив
А както знаем, тези неща са кът у по- голямата част в бг обществото.
Аз не знам такова нещо. Знам само, че почти всяка част от бг обществото се опива от сипане на обидни квалификации за останалите части, изключвайки себе си.
И както писах, по пътищата, по които аз карам, ограниченията са по-скоро ниски.
Което, разбира се, не значи, че не трябва да се спазват.

Общи условия

Активация на акаунт