ЗОНАТА и ние - тема 17

• 23 097
  • 537
  •   3
Отговори
# 225
Благодаря! Hug

# 226
Ами готвя си зоново и мързеливата си деля сготвеното.Примерно влагам 15 блока от лазанята/запеканката и като се опече си отделям 1/4 и другото за децата и моя ако реши да яде,ако не аз дояждам на другия ден на обяд.

# 227
И на мен така ми е най-лесно,иначе просто не смогвам  да измисля какво да бъде и да го сготвя отделно за всички. Предпочитам да отделя 10 минути преди готвене да претегля и сметна, а после да ядем всички едно ястие ,а да си тегля само за мен. Неща които обичаме всички и ядем общо са спанак с ориз ,огретен с картофи, леща,боб,пълнени чушки , мусака,разни супи и съответно изброените  ги готвя най-често.
Напоследък често правя заготовки и сглобявам на всеки според предпочитанията . Например сготвя цяла тава ориз/булгур със зеленчуци или картофки с подправки и малко бира - аз си ги хапвам с риба на фраера, а за останалите вкъщи вратни пържоли ,които са мазни и неподходящи за мен, но на тях са им любими. Готвя ги в отделни тави на веднъж във фурната и за 20-30 минути имам храна за цялото семейство поне за 2 дни.
Друго ,което се сещам е 17 минутна шунка - правя през 2-3 дни ,незонуващите вкъщи си я хапват на сандвичи или мъжа ми като мезе за виното вечер,а аз имам винаги готов протеин.

# 228
  • София
Здравейте, включвам се и аз при вас с надежда да съм по-упорита. Имам доста килограми за сваляне, но основната ми цел е справяне с разбърканите ми хормони.
Днес хапнах овесена палачинка с пуешка шунка, котидж и маслини. Закуската беше овес цяло зърно с  малко пр. Мляко и обезмаслена извара, а вечерята ще е пилешко шишче с червен боб и зелена салата. Много се надявам да успея този път и да не се отказвам 😊.

# 229
  • Пловдив
Да, ама ориза е толкова малко като количество, че надали ще засити...
Аз хем искам, хем ми е сложно, хем не ми се занимава.

# 230
Споделям вечерята и сутрешната закуска.
Скрит текст:

Баницата в суров вид.
И изпечена

И тутманик Стеф
[ /spoiler]

Баницата я правя с шунка и кашкавал, без маслини( както е по рецепта) допълваме с ядки.
Тутманик Стеф, е напълно балалансиран.
С чаша кисело мляко или айрян е супер.

# 231
Ясмин,може ли рецептата за тутманика Blush
Мисти, ориза в готов вид средно ми излиза около 50 гр за блок и това само чист ориз,ако има тиквички и други зеленчуци в зелена зона отива към 60-70 гр. Но дори и да е само ориз 3 бв са 150 гр + 3 бп + един неброим таратор или зелена салата са съвсем достатъчни да се нахрани човек.
За останалото извинявай, но звучи като "много искам ама просто нямам желание "Grinning  с други момичета ти давахме и преди доста съвети, но докато сама не решиш да положиш малко усилия няма как да ти се получи. Всъщност има как защото до колкото знам има вече фирми,които предлагат готова храна по зоната,но излиза скъпичко

# 232
  • Сливен
Шеф Антонио може ли рецептата за сусамовите соленки?
Аз днес  се разбих от готвене,направо каталясах.Налага се да готвя отделно за ММ и детето.

# 233
Напоследък много наблягам на нахута в печен вариант..някак си го преоткрих. 40гр за блок въглехидрат. Купувам си го насипно печен на жар без сол. Балансирам със скир и ядки.

# 234
Oesi, заповядай.
https://www.facebook.com/share/p/1MiAzj3paB/
Виж дали се отваря така. Ако не, ще я копирам.

# 235
Леона, правя го двойна доза. Много е лесен и вкусен.🌞
https://www.vzonata.com/tutmanik-stef/

# 236
Много ти благодаря Blush

# 237
Момичета, ако някоя проявява интерес от днес в Кауфланд има овесени трици две на цената на едно по 0,750 г, килограма излиза 4 лв, риба тон консерви с купон -25% и още крема сирене Еxquisa fit line за 3,69 лв.

# 238
Като информация, който ползва овесени трици - в Метро са 3,25 лв за килограм.

Аз продължавам на риба тези дни. Имам и извара, която пасирам като крем с маслини и мажа на шайби домат. Добре се получава и с броколи.

# 239
  • Пловдив
На какво мажеш? Хляб от леща?

Леона, баш така е, признавам си...

От снощи ме боли и гърло и ми е зле...ядох все пак зонова закуска, но обяд нямам.

Общи условия

Активация на акаунт