ЗОНАТА и ние - тема 17

  • 23 059
  • 537
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 2 561
Правя си питка на тиган от овесени трици, белтъци и подправки.
Бързо озравяване!

# 241
  • Мнения: 10 683
Oesi, заповядай.
https://www.facebook.com/share/p/1MiAzj3paB/
Виж дали се отваря така. Ако не, ще я копирам.
Не се вижда рецептата.

# 242
  • Мнения: 2 672
Oesi, заповядай.
https://www.facebook.com/share/p/1MiAzj3paB/
Виж дали се отваря така. Ако не, ще я копирам.
Не се вижда рецептата.
Сусамови соленки в зелена зона 8ББ/16бр./

2БП белтък от кутия 140 г или 4 белтъка
2БП извара 70 г
1БП котидж 60 г
3БП обезмаслено сирене 150 г
8БВ овесени трици 120 г
8БМ сусамов тахан 24 г
7БМ сусам в сместа 21 г
Половин бакпулвер, сол, подправки на вкус.
Оформям 16 броя, равни по грамаж. Така всяка соленка е половин блок. Пека на 180 градуса до готовност.
Рецептата е от Зоната е прекрасна.

# 243
  • Бургас
  • Мнения: 545
Здравейте! Не намирам информация за плод-авокадо по зоната .Как се приема и как да го изчисля за един блок?

# 244
  • Мнения: 1 087
10гр за 1БМ

# 245
  • Сливен
  • Мнения: 4 676
Момичета,моля за рецепта ако някой има за такава силиконова форма

Може и да не е по зоната.

# 246
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Да не остана по-назад и аз имам форми за тарталети Simple Smile
Та дайде рецепти за овесени блатчета или с каквото ги пълните.

# 247
  • Мнения: 2 561
Няколко пъти вече си правя 6 блока от кисело мляко, овесени трици, котидж и яйце/белтъци върху хартия за печене. Правя го много тънко, почти хрупкаво става и много ми харесва. Сигурно ще става и в тези силиконови форми.

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Няколко пъти вече си правя 6 блока от кисело мляко, овесени трици, котидж и яйце/белтъци върху хартия за печене. Правя го много тънко, почти хрупкаво става и много ми харесва. Сигурно ще става и в тези силиконови форми.
ако дадеш точни грамове ще съм благодарна Blush

# 249
  • Мнения: 345
И аз си купих от формичките и съм си запазила тези рецепти, но нищо не е лично изпробвано все още (слагам в скрит текст линкове)

# 250
  • Сливен
  • Мнения: 4 676
Тарталетите със сини сливи и ядки го правя редовно,с каквито плодове имам стават супер.

# 251
  • Мнения: 345
Днес сутринта направих сефтето на формите за тарталети с рецепта за Сусамова баничка Simple Smile

Рецептата, която не помня откъде съм записала:
Скрит текст:
Сусамова баничка - 6 БПМВ
1 яйце+1 белтък
100 гр. извара
112 гр. котидж
114 гр. овесени трици
1 с.л. кисело мляко
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. зехтин
12 гр. семена микс за поръсване

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 09:50 от milcky

# 252
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Супер!
Една е 1 балансиран блок, нали?

# 253
  • Мнения: 345
Супер!
Една е 1 балансиран блок, нали?
Да, пропуснала съм да отбележа, че рецепта е за 6 БПМВ. Сега ще редактирам

# 254
  • Мнения: 2 561
Моята рецепта е също за 6 блока - рецептата търпи всякакви вариации и съотношения според наличностите -
1 яйце или два белтъка
250 гр. кисело мляко 2%
70 гр. овесени трици /моите са по 14 гр. за блок/
200 гр. котидж
обилно поръсвам със сусам
Не ползвам форми /застилам на тънък блат върху хартия за печене/, защото не ми се занимава с миене, дори в съдомиялната не ми се получава добре със силиконовите форми.

Общи условия

Активация на акаунт