(3) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 30 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Тук поне има висок рейтинг, което донякъде е разбираемо да искат да го продължат. Обаче защо не следват една посока на действие? След като сюжета е за разликите на възприятия религиозни и светски, омешването им в семейство, ами давайте само в тази посока и мислете ситуации, но да се движат в някаква линия. Ако сюжетът е както примерно Присъда криминален, ами чудесен сериал просто, какво да кажа, въпреки че има любовни истории винаги фокусът е криминалния сюжет и развитие, винаги! Заслужена награда Еми.
А какво може да се каже за най-безумния сериал евър така нареченото Рибарче... най-сетне свърши, това е най-ненормалният сюжет, въпреки че продължаваше да пада рейтингът тези не пускат цели 3 сезона!!! Няма такъв буламач, бъркоч и простотия като него. То не бяха психопатии, то не бяха отвличания, криминалност, истерии, не мога просто... а първи сезон съм го гледала до 3 посред нощ, толкова бях впечатлена от емоцията, химията и развитието между двамата млади влюбени... ами продължете го по тази линия как двамата израстват, да научат нещо хората за взаимноотношения, за израстване на личността вътре във връзката. Боже толкова л ие сложно да се пише, как може абсолютно некадърни сценарии да бъдат продавани и да се принуждават хора да снимат по нещо, което петокласник ще напише с повече страст и ум? Нали работата на сценариста е да пише и мисли? И като почнат хората да гледат без да спират нещо, което е много зле, само защото някой си бил красив, не го разбирам. Рибарчето го спрях в началото на 2ри и само четох някои коментари и видях финалния епизод, станало е много по-зле дори.

# 406
Станалото станало. Пембе вече я няма. Дали е има конфликт на интереси не знае. Точка. Продължава. Ясно е че поне половината състав ще си тръгне в края на сезона. За 4ти сезон не се знае какво ще се пише. Ако се съгласят на 20 епизода да завършват както трябва ще е ок. Видимо е че всички са изморени, но стоят там , защото все още е един от двата най-гледани сериали в момента. Остава сега при Омер и Къвлъджъм да се роди бебето , скок ще има според мен и да има щастлив край за повечето.

# 407
Въпреки негативите тук и мнението на разни " пророци", които умеят и знаят да пишат сценарии,  сериала има чудесен рейтинг при комшиите, защото той все пак е направен за тях, а не за нас. Не ви харесва - не гледайте. Стига с тозинетативизъм,че темата стана неприятна- все едно и също от едни и същи
.

# 408
Иначе мен серията ми хареса. Пинко беше на висота.

# 409
Въпреки негативите тук и мнението на разни " пророци", които умеят и знаят да пишат сценарии,  сериала има чудесен рейтинг при комшиите, защото той все пак е направен за тях, а не за нас. Не ви харесва - не гледайте. Стига с тозинетативизъм,че темата стана неприятна- все едно и също от едни и същи

От няколко дни тук и в темата за турските сериали се повтаря този лайтмотив- "не гледайте", "прескачайте"... Пишели едни и същи... Има форум, за да обсъждаме мненията си. Да ни съобщи някой информация. Това е част от културата на проследавяне на сериала. И няма нужда самите ние да си лепим етикети на "пророци" или каквито и да било. На който му се пише- да си пише. Обвявам свобода на словото!

Не намирам, че е вярно, че сериалът е само за турската публика- става дума за много пари от продажби и в чужбина. Рейтингите, понеже са свързани с рекламата се отнасят за ТВ зрителите в Турция. Но има сериали с продажби в над 100 страни и това са сериозни приходи. Светли празници ви желая!

# 410
Би било интересно да погледнем от друга страна, тъй като доста писаха, че искат Пембе в сериала и т.н. Бих искала да науча как си представяха от тук насетне живота и🙃 Защото както писах горе, тя се изчерпа за момента, а дори да бяха вкарали някого за нея, тя нямаше да кривне 🙂 Иначе на мен не ми хареса как набързо я убиха, исках малко съспенс 😂 малко индийски ритми 😀

Но това обвиняване на някого заради напускането и и особено работата на Гюкан! Моля, стига, сега има обвинения и към Еврим. Вече съвсем откачи турската публика! Като толкова Сибел не иска да се спекулира, да пусне едно съобщение и да се свършва. Но явно и на нея и допада това, вдига и се бъдещата заплата и мълчи като печен картоф.

# 411
Еврим не пусна стори в инстаграм и днес отнесе страшен хейт за това. Даже сподели видео където обяснява как със Сибел са говорили лично, но за драмата ако никой от екипа не беше споделил нищо за Сибел веднага е на прицел на хейтърите.

Вече съвсем откачи турската публика! Като толкова Сибел не иска да се спекулира, да пусне едно съобщение и да се свършва. Но явно и на нея и допада това, вдига и се бъдещата заплата и мълчи като печен картоф. Както се вика Интересът клати феса

Сибел ако беше споделила нещо да защити Еврим щеше да ми се издигне в очите, как може да хейтят нейна колежка, но ти си права. Сега е на гребена на славата и иска да получава по-добри пари занапред.

# 412
Еврим не пусна стори в инстаграм и днес отнесе страшен хейт за това. Даже сподели видео където обяснява как със Сибел са говорили лично, но за драмата ако никой от екипа не беше споделил нищо за Сибел веднага е на прицел на хейтърите.
Повтарям: Сибел прекъсва работа с този продуцент, можеше да излезе и да каже "Не се разбрахме по отношение на сц, хонорара или вече не се чувствам на място" и нещата щяха да са ясни. Неправилното е да се атакуват хора без дори да се знае дали е истина. Този човек от екипа застана ли с лицето си, ами не, поне аз не съм видяла! Как сме сигурни, че е имало нещо? Никак! Ама се пишат обиди по Фейза или Еврим! Не съм фен на първата, но истината е по-важна в случая! И това е профил на Еврим, дали ще сподели е нейна работа! За мен докато Сибел се крие.... няма виновен!

# 413
Повтарям: Сибел прекъсва работа с този продуцент, можеше да излезе и да каже "Не се разбрахме по отношение на сц, хонорара или вече не се чувствам на място" и нещата щяха да са ясни. Неправилното е да се атакуват хора без дори да се знае дали е истина. Този човек от екипа застана ли с лицето си, ами не, поне аз не съм видяла! Как сме сигурни, че е имало нещо? Никак! Ама се пишат обиди по Фейза или Еврим! Не съм фен на първата, но истината е по-важна в случая! И това е профил на Еврим, дали ще сподели е нейна работа! За мен докато Сибел се крие.... няма виновен!

Права си, но почти всички актьори вътре се подсигуриха с постове за Сибел , за да не отнесат хейт и по техен адрес, но ето един не е вървял по свирката на някой и поредния скандал е налице. Но и Сибел си е виновна донякъде.

# 414
Ама какво значи за тях е правен?
Сериалите се продават успешно в много страни.
Хайде стига давахте уклон.
Аз пък смятам, че сме прави повечето, които се изказваме негативно.
Може да има рейтинг и какво от това?
Мен рейтингът не ме грее.
Мен ме е яд като се окепази един толкова хубав сериал.
И тук не става дума само за Сибел.
Всеки е свободен да напусне.
За мен сериал без Пембе няма.
Всеки се изчерпа, не е само нейният образ.
Просто можеха да спрат докато е време.
Пак казвам, не е работата в напускането на този и онзи.
А като цяло налице върви сериала.
Повече от нас са разочаровани и с право.
Имаме право на мнение.
Сега, да кажа, че е много хубав. Ами няма как да стане.
Не сме негативни ей така за спора.
А смятам с основание.
Всеки може да си пише каквото си иска.
Именно не сме сигурни и няма как да знаем какво точно е станало ако някой не излезе с официална позиция.
Можем само да си гадаем.
Абсолютно няма виновен докато нещата не станат ясни. А те едва ли ще станат някога ясни.
Поне за нас. А относно кой какво споделил, те и феновете нямат угодия. Всеки ще споделя каквото реши.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 18:39 от Caroline_Bingley

# 415
Подсигуриха е лицемерна дума в случая. Честно казано с нея споделиха сторита хора, които винаги имат сцени с нея. Докато Къвълджъм няма такива.

За рейтинга-вероятно ще има спад, това е мое предположение! Не карам никого да мисли така!

Диме, ценя те като пишещ, давам ти право в една посока. Тук в тази тема се изписаха неща, отрицателни неща, в последно време за някои хора без да се знае истината. Затова и попитах горе какво очакваха за Пембе. А иначе за мненията, рейтинга и цялостното мнение-нека всеки споделя каквото мисли. Освен горната тема, не е имало черни мисли (според мен).

# 416
Само рейтинг и продажби не прави един сериал интересен. По тези показатели може и да изглежда успешен, но така беше в началото - 1-ви и 2-ри сезон, всички ние го чакахме с нетърпение, сега - го посрещаме с критика и то защото сценарият е изчерпан, поне за мен, в последните епизоди има много "пълнеж", съвсем ненужен за действието. Да, Пембе беше интересен образ и актрисата му придаде много пълноценност, но като образ се изчерпа с накъсването на творбите на Нурсема и с реакцията й спрямо Ишил /много умна според мен - пред цялото семейство, пред служители и гости на хотела-ресторанта, реакция и на жена, но и като собственик донякъде/.

Коментирали сме промените в другите образи - Доа най-вече, в началото беше като "свеж полъх" на младост, сега я направиха кифла. Другите страни могат да купуват сериала, но това не означава, че и при тях в един момент няма да има разочаровани. Но, за арабските страни става.

# 417
Те са актьори- мнозина от тях си имат мениджъри и екипи да им поддържат социалните мрежи и какво да се пише или не там- не те го решават. Така са преценили от екипите им- така са написали или не са написали. Най-смешно е като почват да се отписват или вписват в профилите и това е знак, че са приятели или не... Или ходят до "Чорлу", където ги чакат журналистите да се изфукат как четат сценарии... Светът на шоу бизнеса е много отнесен... Ние виждаме само една от страните му. Аз не виждам посоката, в която този сериал да продъжи по що-годе нравствен начин- всички ги изкараха психопати и убийци. От семейна сага стана "лудница". Ама нейсе---

# 418
Ще върна фокуса върху серията. Blush
Не съм я изгледала докрай, но две неща ми се иска да споделя.
Ишил няма нищо общо с Алев. Приличат си външно- като стил и дотам. Алев беше сърдечна, открита, тя наистина се влюби в Апо и направи много грешки поради това. Но не го е притискала. Ишил не е влюбена и преследва целите си. Затова образа и ми е силно неприятен. А това, че Апо и подари къщата на Фатих и Дога, ми е особено отвратително.
Мери. При нея нещата са интересни, най-после някакво движение. Да, преживя голямо разочарование, но предполагам, тепърва  предстоят хубави неща. Това може да е една от историите на четвърти сезон. Не знам дали ще намерят мошеника, дано успеят. Но сега вече при Мери е интересно. И отново браво на Къвълджим за подкрепата.
При Нурсема нещата се наредиха, сега очаквам и при Мери да стане - предполагам в новия сезон. Видях, че във фрага Мустафа я целуна, но това няма да продължи, той не беше на себе си. Би било интересно, ако продължи, но не ми се вярва.

# 419
И мен ми стана тъжно за Мери. Горката тя. Ето веднага Киво я подкрепи и до частност и Омер иска парите да и бъдат върнати.
Нурсема ми хареса как се опъчи на баща си.
Мустафа горкия. Жал ми е за него.
И сега всички ще са настроени към Доа. Доа не го заслужава.
Нещата при баба Сомнез вече са много сериозни. Киво едвам удържа фронта.
Бебето за сега е добре.
Бебе Алев беше много сладка и сцената с Киво и Омер с нея беше много мила.

Общи условия

Активация на акаунт