(3) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 30 799
  • 753
  •   2
Отговори
# 420
На сбогуването на Сибел със сериала, което е качено в ИГ не видях Фейза.
Всички реват обаче. Не знам, не знам.
Много странна работа.

# 421
Беше там, облечена в розово, но повече показваха Сибел, Съла и Джерен.

Бирсен е потърсила сценариската за раздялата със Сибел. Слагам го в скрит текст на който иска да го чете.

Скрит текст:
Изявление за Пембе от Мелис Чивелек, сценарист на Kızılcık Şerbeti: Това е въпрос на история...
В края на 96-ия епизод Мелис Чивелек, създателят на Kızılcık Şerbeti, който се сбогува със Сибел Ташчъоглу, дала живот на Пембе, отговори на спекулациите за причината за раздялата.

Вчера Cranberry Sherbeti се срещна с публиката с още един много впечатляващ епизод. В края на епизод 96 Сибел Ташчиоглу, която даде живот на Пембе, се сбогува с екипа. За тази раздяла в поредицата, написана от Мелис Чивелек и Зейнеп Гюр, се говореше много и се излагаха много спекулации относно поредицата. Обадих се на Мелис Цивелек, създателката на боровинковия шербет, и я попитах каква е причината за тази раздяла. Ето какво казва по темата Мелис Чивелек, която е написала много незабравими проекти със Зейнеп Гюр:

"Тази раздяла е изцяло въпрос на история... Гледах Сибел Ташчиоглу във филма "Bizim İçinŞampiyon" и сериала "Bir Zamanlar Çukurova" и наистина харесах нейната игра. И аз бях този, който искаше Сибел Ташчиоглу да бъде в "Kızılcık Şerbeti", казвайки "Ние определено трябва да работим заедно"... Ние работихме заедно за 96 епизода, но от епизод 90 започнахме да се повтаряме. Трябваше да направим скок в историята.“

„РАБОТИХМЕ СЪЩО ПО РАЗЛИЧНИ ФОРМУЛИ“

"Работихме по различни формули за раздяла за различни герои, но най-функционалната и развиваща се история се появи със смъртта на Пембе. Взехме това решение преди месец. На първо място, аз съм отговорен за продължаването на историята. Нямам лукса да кажа на актьор: "Имаш око над веждата"... Никога няма проблем между Фейза (Чивелек) и Сибел. Когато Фейза претърпя операция онзи ден, Сибел беше един от първите дошли в болницата.

„СЦЕНАРИЯТ СЪЗДАДЕ ХАРАКТЕРА“

"Не е лесно да напишеш сериал, който е дълъг 140 минути за 96 седмици. Все още не сме предоставили нито един кратък епизод. Освен това сценарият създаде героя Пембе. Сибел го изигра чудесно. Ролята на Пембе в историята обаче приключи. Сегашната ни цел е да затворим сезона с още един незабравим финал на сезона в епизод 103..."

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 22:11 от itshristina

# 422
Не разбирам, защо всички се нахвърлят върху Еврим, защото не е публикувала сбогуване със Сибел. Или е може би заради малко грубото изказване в Инстаграм профила й.

# 423
Защото не сподели пост за Сибел.

# 424
Все едно Сибел отива на война. Това,че не е споделила пост не означава, че не й пука. Не е нужно да публикува, само и само да има нещо в интернет. Може да се е сбогувала с нея без да е документирано пред камерата. Явно и в Турция е като при нас. Търсят под вола теле.Еврим каза, че много обича Сибел и техните отношения са между тях си.

# 425
Заради това, тя вчера направи клип и пак отнесе хейт, но важното че от целия екип Баръш я подкрепи като хареса клипа другите не, защото нямаше възможност за коментар. Така се защитава партьора си.

# 426
Аз идвам да изкоментирам епизода. Разбирам, че образът на Пембе може да се беше изчерпал, но все още съм в шок как я махнаха - някакси очаквах повече. Вярно е и че никога не можем да познаваме на 100% другите, дори да ги познаваме от години... И все пак ми е трудно да приема, че колкото и унизена да беше Ъшъл, беше така лесно да направи крачката директно към...убийство. Че и да го поръча. Нещо се обърках, мислех че мафиотите са при Ешреф, ама явно не само.
Интересно кой беше изпълнителят с черните ръкавици? Дали онзи опашатко от хотела, който ѝ звънна да я предупреди за партито?
И разбира се, след инсценираната сърдечна криза, никой не се замисли да провери причината за смъртта, вероятно са решили, че е пак същото. Или може би това, с което я инжектираха, имитира симптоми като при сърдечна криза.

Жал ми стана и че се оказах 100% права за приятеля на Йомер - баш мошеник! Горкичката, много ми стана жал!
А Йомер повтори точно моите думи от преди това, чак ми стана смешно - затова че ако наистина имаше нужда от заем, щеше да отиде при него, като мъже, какво е това да искаш пари от жената, която ухажваш...

Тази Берил какво точно цели, първо смятах, че иска Йомер, ама май иска живота на Къвълджъм - иска да бъде нея. Кога ли ще я загреят и нея, че не е в час, засега много лесно ѝ се разминава, а е доста странна. Личи си. Но те нямат време да се вгледат, защото все тичат от криза в криза.

Следващия епизод ще е много тегав. Мустафа най-сетне му падна пердето, гневът е разрушителен и не подбира. Дано поне с последствие да му послужи за някаква положителна промяна - да стане по-решителен и да прави това, което иска, вместо все да се оставя да го мачкат.

Единствено беше добре, че поне Нурсема успя да се помири с майка си...Иначе каквато и да беше Пембе, щеше да ѝ тежи и да я измъчва!

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 23:22 от 👑𝐵𝑒𝒶 𝒮𝓃𝑜𝓌👑

# 427
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам в темата, но ми стана интересно, дали някой чу Фираз да пита майка си, дали е баба Ванга, не знаех, че и там знаят за нея. Определено уважават българските фенове с това, защото можеха да кажат друго име.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 20:42 от Zvezdichka 77

# 428
да , каза го в 1:43:49

# 429
https://www.instagram.com/reel/DIYnH1Eg6hy/?igsh=d2hkZTg3ZzBpeTVv

Кой рева като Али Ръза да признава веднага 😂😂😂

Желаем приятна седмица! 🍀

# 430
Да не говорим колко рязък завой при образа на Ишил. Буквално за една, две серии.
Тя изобщо не беше такава.
Никаква логика няма в действията на нито един герой вече.
Затова са виновни изцяло сценаристите.
Голямо падение-най-яркият образ в сериала, да бъде отровен с торта и така да умре.
Това да не ти е Средновековието?
По - тъпо нещо скоро не бях гледала в сериал.
И не мога да приема, че така ще свърши.
Просто не мога да го приема. Главата не ми го побира. Сетил с огромен потенциал, да бъде така попилян.
Не е за сефте. С много серили така е ставало.
Вече ще си имам едно наум и няма да се надявам на добър финал при сериалите.
Знам си, че масово след трети сезон е фира.
И Берил и приятеля на Йомер са тотално недомислени образи. Ама айде няма да ги подхващам и тях.
Като най-добро развитие за мен оттук нататък(ако изобщо може да има такова) з смени ще бъде Апо да се вземе с Мери.
Тя е тъкмо за него.
Семейството я харесват и уважават, въпреки всичко и това е най-логичното.
Тя ще си гледа бебето и ще бъде стопанка на къщата.
Това го пила с уговорката, че не съм гледала последната серия.
Интересно е, че са споменали Ванга.
Пък после нека пак се пише, че за тях си ги правят.
Няма случайни реплики за мен.
За ви кажа, честно, въпреки всичко на мен ми е мъчно за Пембето. Тя беше неповторим образ.
Не трябваше така да я разкарат.
Доста е шокиращо.
Аз не мога даже да се наканя да изгледам серията. Много се вживявам явно, но това е положението.
Чета разни коментари в ИГ.
Хората си вярват, че Фейза е причината за напускането на Сибел.
Станалото, станало, поне ще има файда за актрисата. Сигурно вече са й предложили участие в нов проект. Няма да се учудя.

# 431
И какво ти е направила Мери да я даде на този недорасъл пръч, с двойния аршин- един за себе си и друг за децата му, за дъщеря му. Не не бива и да е с Мустафа Мери. Поне една двойка, въпреки неадекватната Ниляй трябва да остане цяла.

# 432
  • Пловдив
Смяната на актьора, промени и образа на Апо. Другият актьор имаше едно достолепие, като излъчнане, каквото този Апо няма. Аз така и не го възприех в тази роля. Съсипаха образа и от там някак нещата поеха в друга посока.

# 433
Да, абсолютно и това оказа своето влияние.
Много недомислици има.
За Мери и Апо аз ги виждам като единствена алтернатива сериалът да свърши добре.
Като всеки си научи уроците от преживяното, кротне се и и си вземе поука.
Мери е баш за Апо поради ред причини, които сега няма да изброявам в подробности.
Но смятам, че тя би могла да промени мъж като него към по-добро и да посмекчи неговия фанатичен образ.
Модерна е, жизнерадостна е, разбират се двамата.
Някак си в моята глава беше редно всичко да е по мед и масло. Всеки щастлив и взел си поука. Но явно сценаристите не го виждат така.
За Ниляй и Мустафа съм съгласна.
Една нормална двойка имаше, не може и нея да съсипят, сакън!
Обаче Ниляй много от нещата си ги заслужава.
Нека малко и тя да види, че Мустафа не й е в кърпа вързан, щото е много самоуверена в това отношение.

# 434
Имаше хиляди по-достоверни варианти за смъртта на Пембе. Можеше да го направят поетично - колко пъти самата тя през зъби си повтаряше "По-скоро ще умра, отколкото да се разведа!". След това инсценира сърдечна криза. Какво по-подходящо, от това после наистина да беше получила инфаркт, при следваща кризисна ситуация? Щеше да е много по-завършено, на принципа "внимавай какво си пожелаваш", особено след като всички ѝ повтаряха да избере себе си, че има и друг живот, свободен от всичко, с което е свикнала. Но не.
Трябваше да е нелеп крими елемент, като крива кръпка, съшита с бели конци.

Берил, приятелят на Йомер - и двамата са абсолютно излишни образи, пълнеж.
Доа - промяната ѝ в безразсъдно харчеща кифла, а после беззславното завръщане в къщата - пълен кръг от началото на сериала. Там можеше малко повече да се наблегне на идването ѝ на себе си, осъзнаването.

Мустафа и той - хленчи, мънка, сега много смел стана. Всичко е една голяма каша вече.

Общи условия

Активация на акаунт