(3) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 30 778
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Платено партньорство или реклама?

От Бирсен.

# 541
Бе явно са искали да поканят само настоящите си участници, иначе трябваше и Апо-оригинал, Гьоркем, режисьора да викнат и други да викнат... щеше да стане дълга и широка. Аз съм учудена как компанията им дала такъв бюджет за празненство, не съм виждала друга продукция така да се събира.

А на Сибел много здраве, ама голяма жена е, приключи и участието създава само и единствено напрежение. Виждам какви ли не глупости от сорта, че вече Мустафа трябва да играе двойно, за да я прикрие (понеже те са си най-близки със Сибел) и тен подобни. Хората и обещаха нова продукция, вероятно пак главна ще е. Като децата значи, взели и играчката и айде сърдита. Казвам всичко това защото не внесе светлина за напускането си, една дума не каза против продукцията, но и за да ги защити! Играе двойно и вече взема да ми писва. Преди Шербета беше никоя, малко уважение да покаже бе, в Чукурова кой я знаеше!? Или кой я запомни от там? + Ролята и наистина беше изчерпана, не я изкараха от нищото!

# 542
Така е, но трябва взаимно уважение. Тя беше главен образ цели 100 епизода и го игра перфектно, без нея никога не би бил същия сериал. Странно е , да не е канена.

Аз сега гледам по бтв като си връщам сериите, когато мога. Последният от снощи не съм още, дано утре успея. Но съм до там, че Доа се върна в къщата едва ли не като дойка на бебето, но спи на стола. Пембе покрила цялата къща с чаршафи. Фатих иска да се сдобрят уж, но се държи зле... невероятен подход за събиране има. Алев напълно прекалява с разни измислени сватби и натриване на носове. Умут също...буквално скрои капан на семейството на жена си като уж ги покани на ресторант, но целта беше те да видят рюзгяр.

# 543
Рахим и Шебнем нали и те напускат?
Странна ми се види тази работа.

# 544
  • Пловдив
Явно ще направят рязък завой в сценария. Реално старите образи са изчерпани, не можаха в този сезон да направят смислен сюжет с наличния материал. Ако има нов сезон ще е малко стари муцуни. Мустафа ми харесва в новото амплоа, той някак стоеше все в ъгъла с неговата благост. Разчупиха образа. Но пък Нурсема я сисипаха с нелогични превъплъщения. От работеща, умна и интелигентна я превърнаха в закостеняла фанатичка. Върнаха я в началото, когато беше намусена сянка на майка си.

# 545
И мен ме е яд че я нямаше Сибел, но минало заминало. Голямо парти, не само всички от актьори и продукция и май някои от канала.... Явно са спестили от някои сцени в сериала 😁😁 ( в кръга на шегата)
Е, сега Гьоркем нямаше как да е там тя в Кан, Мюжге нали снима Края, Този дето игра Умут снима сега някакъв летен сериал. Оригиналния Апо не знам как е той.
Да, засега Рахимджан и Шебнем си тръгват.
Аз най-много искам да върнат Къвлъджъм като директорка някъде като сезон 1 или Омер да купи някакво училище. Това ми е мечта. Не искам като се роди бебето тя да е затворена в къщата си не зависимо къде ще е , дали при него или в нейния си дом.
Дано Метехан оживее , че да го пратят някъде и да се върне като дойде финала на сериала.

# 546
Не е важно кой къде е и дали е зает! Въпроса е, че Сибел с нейните действия предизвиква съмнения и хората питат само за нея! Един коментар не видях да питат за Сетттар (Апо), нали и той като Пембе е основоположник? Ама нали трябва да има драма, да се вживят някои хора и тн 😃

Няма как Метехан да си замине и после да дойде пак, кой ще му плаща през това време? Продукцията ще излезе на загуба, евентуално ако в края на продукцията няма работа да го поканят, но тогава пък "я камилата, я камиларят" 😃

Рахимджан и Шебнем са поканени защото в момента все още снимат, няма как да поканят една част, а друга защото ще си ходят, да не🙂

# 547
Права си.
Не искам Метехан да умира. Ама щом ще си тръгва на финала, значи ще е друго.

Сибел не ми хареса че не направи нищо за да защити колега която беше нападната че не направи прощален пост за нея и я линчуваха с дни подред. Но както и да е, сега явно чака да има главна роля някъде и да си явно по-големи кинти спрямо Шербета. Жива и здрава да е.

# 548
Аз най-после наваксах с последните 3 епизода на Шербета, макар че с тези ужасни автоматични английски субтитри, където го гледам...едва се разбира. Вие откъде го гледате?
Не знам какво да кажа, пълен миш-маш...Започват нещо, после нищо не излиза. Въртят се в кръг, много бури в чаша с вода, след това никакви последствия.
Баба Сьонмез уж реши да влиза в старчески дом, намери си приятели на нейната възраст, но естествено, че няма как да я оставят. Трябва до последно да си усложняват живота взаимно. Жената е достойна, че осъзнава, че пречи - не защото е лоша, не за друго, а просто защото за едно семейство е крайно важно да има лично пространство, за да живее добре. Тези архаизми с поколения навряни като в комуна, както и самата Асуде каза, са токсични. В Юналовата къща могат да виреят само амеби като Ниляй, която се храни от хаоса. За всеки друг атмосферата е отровна.
Нурсема колкото и да се опитвам да емпатизирам с болката и скръбта ѝ, вече не мога да я оправдая, стана непоносима. Направо искам Фираз да се спаси от нея, аман. Той заслужава повече.
Мустафа и той - малко започна да паразитира на гърба на това, че всички трябва да проявяват разбиране заради ситуацията, така няма да се подобри, дори му се услади да изхвърля всички емоции, които толкова години е потискал. Толкова неприятен стана, че чак ми дожаля за Ниляй по едно време.

След като изгледах фраговете за следващия епизод, направо не ми се гледа. Какви са пак тези простотии - да обвиняват Мери, и то точно Ъшъл, дето уж беше приятелка с тях. И откъде изведнъж пък се появи тази ситуация с Метехан - какъв е този пикльо, който го наръга на бензиностанцията, КАК пак ще бъде извъртяно като вина на Къвълджъм това, не разбрах?

# 549
Това с Метехан, явно преди седмици назад е имал такъв инцидент в реалния живот и сега Шербета го пресъздава.

# 550
ПО ТВ - в шок съм, Нурсема разказва на някакъв религизен човек господин Ердул, чиято дъщеря е сгодена за бившия й мъж Ибрахим, пред когото скочи през прозореца. Та тя разказва, и го повтори два пъти , поне бг превода е такъв ''изнасили'', тя каза, че той я е насилил и изнасилил!!! Как така?? Нали скочи с булчинската рокля, той я дръпна за ръката и тя веднага избяга, не съм разбрала, че я бил изнасилил... ??? Това истина ли е, или някаква грешка в превода!?

# 551
по-скоро да го е казала да предпази щерката на тоя. иначе само скочи, нищо не са правили

# 552
ПО ТВ - в шок съм, Нурсема разказва на някакъв религизен човек господин Ердул, чиято дъщеря е сгодена за бившия й мъж Ибрахим, пред когото скочи през прозореца. Та тя разказва, и го повтори два пъти , поне бг превода е такъв ''изнасили'', тя каза, че той я е насилил и изнасилил!!! Как така?? Нали скочи с булчинската рокля, той я дръпна за ръката и тя веднага избяга, не съм разбрала, че я бил изнасилил... ??? Това истина ли е, или някаква грешка в превода!?
От тогава мина доста време, но ако го беше казала така на турски, щяхме да го обсъдим сякаш, а аз не си спомням. Та може и грешка при превода да е 🙂

# 553
Защо сценарийте са толкова безпомощни. Снощния епизод го изгледах като служебно задължение- не мога да зарежа нещо започнато. Ишъл по-умна от цялата фамилия. Много богатата фамилия. Апо е така убеден в сексуалното си обаяние, че да не наеме агенция да провери и проследи Ишъл. Тя и Ниляй си катят главичките като японски котки- статуетки. В това се изразява театралното им майсторство. На сватбата на любимия брат и чичо се готви да отиде болката майка на булката, но не и любимото му семейство Юнал. За сметка на това после всички са по домова книга пред операционната. Като никой не се сети да изпрати окървавената бременна и на възраст Кавълджъм у дома. Толкова са интелигентни, че при собствена болница прибраха душевно болния си син у дома преди да се е излекувал. "Селска чест", в т.ч. с пеещата майка на Ниляй. А последната сцена с Мери и Мустафа беше омерзителна. Предполагам , че Ишъл ще я издъни партньрът и по убийство, защото не му плаща. Но според мен и него ще го убие. От семейна се превърна в криминална драма. Еле историята с пробождането на Метихан и тъжната история на родителите му- моралните поклащания на главата на Кавълджъм как да се възпитават деца, отдадени на телефона си- много плоско сравнение. Чудя се нещо хареса ли ми? Чантата на Доа в бяло и черно. А също ми направи впечатление, че прасците на актрисата са доста пълни под роклята с цепката.

# 554
Не знам защо толкова не могат да измислят нещо оригинално. Те си мислят че ако напишат пак неща които са се случвали в предишните сезони ще може и тук да постигнат успех. Или нещо е станало в реалния живот и го пишат както бе с Метехан.

Вчера за първи път от доста време имаше 3 реклами, супер странно беше.

И пак Омер и Къвълджъм не се ожениха. Тия двамата нямат грам спокойствие. Те наистна заслужават да бъдат щастливи и да си отледат бебето си на спокойствие. Но какво спокойствие като все нещо им се случва.
Хареса ми как Къвълджъм стоя до Омер плътно и не и пукаше за останалите само за нейния мъж. Очаквах Омер да си излее яда към нея , но не стана. Толкова сладки ми бяха двамата , как тя го утешаваше и двамата бяха в техния си свят.

Мери, съжалявам я горката. Не заслужаваше това. И сега бебе Алев остава пак самичка. Смотания и баща не се грижи толкова колкото Мери.

Нилай с майка и нейния приятел не искам да ги коментирам.

Мустафа ми стана безличен.

Доа за първи път ми хареса как опонира за Нурсема на масата. Нещо умно каза този път. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт