Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 10 993
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
Повече от 100 mbps за домашна употреба не са ти нужни. А и това е максимално достижима, а не гарантирана скорост. С две думи - лъжат те.

# 196
Симпатягите от Виваком ме изнудват да си подновя договора за TV+Internet на скорост до 600Mbps за сваляне, като ме убеждават, че разликата е само 3 лева с плана, на който съм сега - TV+Internet на скорост до 100Mbps за сваляне. Аз попрочетох, направих speed test  и смятам, че до 100Mbps са ми напълно достатъчни. TV и Internet са на оптика. Интернета се ползва през телефон за обичайните неща - FB, Viber, YouTube и др. подобни, а през лаптоп за видеоигра ( Фортнайт). Прикачвам снимка на спийдтеста. Моля, да ми потвърдите, че за изброеното 100Mbps са ми достатъчни и на практика 600Mbps  изобщо не са ми нужни.
Скрит текст:
Направи тук тест https://www.speedtest.net/  Плащаш за 100, но като гледам е наполовина. Нали го ползваш 2 години вече, защо е нужно да питаш дали ще ти стигнат 100Mbps?! А колко плащаш сега? 3лв. повече за такава разлика в скоростта не е много и аз бих ги платил, ако ми е изгодна комбинацията като цяло.

А1 официално предлагат за 7лв./месец(осреднено) 150Mbps. https://www.a1.bg/net150-offer а пък малкия пакет ТВ 100(за някои може а е достатъчен, пише кои ТВ включва) 10лв./месец (осреднено) https://www.a1.bg/tv-offer-promo или общо за 17лв./месец общо за Интернет+ТВ. В магазин предлагат и други комбинации(по-висока скорост, повече ТВ).

# 197
накрая скоростта ще се окаже постижима по кабел. за wifi трябва и устройствата да ти ги поддържат. Послушай чревоугодник. аз съм на а1 150 и мен ме мъчат за 300 или 600.

# 198
Ами точно, че съм 2 години на до 100Mbps и не съм усетила, нещо да не е наред. Но тези от Виваком така те притискат и омайват, че като изляза от офисите им се съмнявам и презимето ми какво беше. Не съм силно технически грамотен човек, но пък съм горе - долу средно интелигентна блондинка Sunglasses, която първо проверява (благодарение и на Вас). Съвсем отделно, че Виваком са махнали пакет с Интернет до 100Mbps и най - ниския им  пакет е TV 100+ канала + Интернет до 200 Mbps за сваляне.

# 199
metome - за гледане на 4К видео дърпа от 20 до 40 мб. трима души да гледате на 3 телевизора или устройства в даден момент всеки различно и то висококачествено видео пак няма да имате проблем с гледането. 100 - 150 е много добра скорост. при по-висока скорост ще свалите на лаптоп може би ( зависи откъде се сваля, натовареност, сийдъри) по-бързо някой филм - вместо за 10 минути за 5 да кажем.
Харесвам А1 защото през тяхното приложение има възможност да се избере преподписване на анекс със запазване на старите условия - е малко трудно се намира първо излизат по-високите планове. ама най-накрая има запазване на старите условия.

# 200
Има ли някаква възможност смарт часовникът ми да се е сдвоил към телефон без някакво одобрение от часовника? По принцип не ми е сдвоен със сегашния телефон, а предишният ми отдавна не се ползва. Съответно дата и времето на часовника ми бяха тотално грешни. Днес го носих и по някое време забелязах, че датата и времето са се сверили. После видях, че bluetooth-a е пуснат, може би по дифолт си се пуска. Излезе ми и нотификации да съм се логнала в гугъл акаунта ми. Та да, не знам по какъв начин може да се е сверил часа, ако часовника не е вързан към тел. В настройки на Date and Time пише само Synched with phone и стои неактивно. Та може ли без аз да съм позволила да се синкнал с друг телефон, че все пак имам някаква информация на часовника от предишния ми тел.

# 201
  • Русе
Пирин 2019, може ли да ми обясниш къде да намеря това подновяване на договора си с А1 при досегашните условия и къде да го направя-в Мобилното приложение на телефона или в сайта на А1 на компютъра?

# 202
vesssrusss: отивате на страницата на а1 и избирате плановете за мобилна тарифи или нет и тв зависи какво искате да подновявате. отгоре има нов и подновяване. избирате подновяване, ще ви излезе вашата услуга да я маркирате и след това излизат няколко възможности. давате покажи още и стандартни планове и най-долу скрита е тази възможност запазване на стария план. други потребители съобщават, че става и през видеомагазина.
запазване на стария план понякога го има, понякога не. ако трябва изчаквате. но не чакайте да изтече договора!

# 203
Получавам две последователни смс съобщения като тези. Нито телефона ми е Apple, нито съм правила някакъв акаун към тях. Нещо имам спомен, че беше измама някаква. Какво да направя ?

# 204
Някой се опитва да се регистрира с твоя телефон. Няма какво да направиш, просто го игнорирай. Ако някой те пита за тия кодове значи той го прави. Не му ги казвай, защото после сметката ще идва на твое име.

# 205
  • София
На телефона ползвам браузърът Опера, но от вчера започнаха да излизат реклами, а не беше така. Именно затова ми харесваше, заради липсата на досадните реклами.

Дали може да се направи нещо, да се върне към предишното състояние?

# 206
Няма реклами с Opera, виж да не си изключила случайно това
Скрит текст:

# 207
  • София
Няма реклами с Opera, виж да не си изключила случайно това
Скрит текст:
А как да стигна до това да видя дали нещо не се е случило неволно ?

Редактирам се, оправих го, това беше, огромно Благодаря !

# 208
Препоръчайте ми програма за Windows, която да открива дублиращи се файлове (включително снимки).

# 209
  • Sofia
Препоръчайте ми програма за Windows, която да открива дублиращи се файлове (включително снимки).
Върни се назад в темата, писала съм, не ги помня, но са изпробвани

Общи условия

Активация на акаунт