Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 518
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
Съществува ли някакъв софтуер, който да намира еднакви файлове в компютъра и евентуално да ги обединява?

# 46
  • Sofia
Съществува ли някакъв софтуер, който да намира еднакви файлове в компютъра и евентуално да ги обединява?
Какво имаш предвид под еднакви файлове?
Има софтуер, който търси и намира дупликати. С еднакво съдържание, еднакво заглавие и разширение, но това е с цел да се махнат дупликатите, за да не заемат памет. За документи, снимки, аудио и видео файлове.

# 47
Има софтуер, който търси и намира дупликати. С еднакво съдържание, еднакво заглавие и разширение, но това е с цел да се махнат дупликатите, за да не заемат памет. За документи, снимки, аудио и видео файлове.
Точно това!
#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 22:44 от eur

# 48
  • Sofia
Точно това!
Аз точно това правих вчера.
Изтеглих си от Замунда
Duplicate Files Fixer 1.2.1.661 Multilingual + Crack-MADARA
добре се справи

# 49
  • София
Качих Pot player  от офиц. сайт, няколко филма със субтитри си вървяваха добре, но тези на Senna (от DMCA-removal-from-Google) не ги чете на кирилица... на лаптопа са от (същия плеър), но на ПС-то (Win Pro 11) са в този вид:
пп; пуснах на вградения плеър и са си ОК. Явно е нещо в POT-a + криптирането на дадените субтитри.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 50
Качих Pot player  от офиц. сайт, няколко филма със субтитри си вървяваха добре, но тези на Senna (от DMCA-removal-from-Google) не ги чете на кирилица... на лаптопа са от (същия плеър), но на ПС-то (Win Pro 11) са в този вид:
пп; пуснах на вградения плеър и са си ОК. Явно е нещо в POT-a + криптирането на дадените субтитри.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 51
  • Somewhere far away
Има ли по -нов и актуален ад блокер за хром- този , които ползвам Ютуб непрекъснато ми го спира, което е много досадно.

# 52
Има ли по -нов и актуален ад блокер за хром- този , които ползвам Ютуб непрекъснато ми го спира, което е много досадно.
Пробвай този https://chromewebstore.google.com/detail/ublock-origin-lite/ddkj … bddmgiahcphecmpfh Избери от опциите на разширението "Complete", а не на "Basic".

Виждам също, че използваш стара версия от 20.11.2022г. Вземи да я обновиш.

# 53
Нали знаете като гледате някой филм на тв как понякога репликите са твърде тихи, но саунд ефектите и музиката гърмят. Този проблем със саундбар или съраунд саунд колонки например може ли да се реши?

# 54
  • София
Нали знаете като гледате някой филм на тв как понякога репликите са твърде тихи, но саунд ефектите и музиката гърмят. Този проблем със саундбар или съраунд саунд колонки например може ли да се реши?
има режими в Настройки, Аудио, Говор примерно

# 55
Нямам такава опция и като цяло някакви фенси опции. Но чета, че при стерео колонки няма как са се оправи този канал, по който минава говора, трябвало да имаш система с поне три канала или пет и вече там са си ги настрои индивидуално. Та питам някой има ли опит дали това е решението, че не ми се дават само едни пари.

# 56
Те отделните каналите на многоканалните системи за за разлучните посоки от които идва звука, а не за говор, музика и т.н. Слагането на такава система само по себе си няма да помогне, а ако източника на звука - файла или канала е с 2 канално аудио нищо няма да стане.
Описания ефект често е резултат от кофти пиратски запис или от бескопосания превод на българските телевизии.
Умните телевизори и някои плейъри имат режим за усилване на честотите в диапазона на човешкия говор. Това помага, но не на 100%. Кофти запис общо взето няма как да се оправи.

# 57
Тук става дума за стрийминг платформите. Иначе телевизора няма много опции. Четох, че и някакъв Night Mode върши известна работа, но аз и такова нещо нямам.

# 58
Не знам дали е правилната тема. Трябва ми съвет за WIFI бисквитка, някой бюджетен вариант, в който да сложа сим карта с интернет, но и да поддържа стабилна връзка? Имам пътуване и няма да има wifi на мястото, а с хотспот от телефона не ми е достатъчно стабилно, за да работя.

# 59
Дълги години ползвах бисквитка на А1. Нямах проблеми точно при пътуване, за което основно ми трябваше. Но в района все пак трябва да има добро покритие на мобилния оператор.

Общи условия

Активация на акаунт