Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 577
  • 233
  •   1
Отговори
# 75
Ментак с широкоъгълни лещи.
За корекция - виж дали има FOV опция в настройките и го намали. Евентуално на 2/3 от това с което е правна снимката в спойлера. Мисля, че ще в достатъчно

# 76
Много благодаря за отговора. Как мога да разбера дали една камера в широкоъгълна, за да избегна това нещо при бъдеща покупка 🤣

# 77
  • Под Слънцето
Привет! Вчера най-сетне вързах новия монитор , купен отдавна. Огънат Одисей. Опивам се да му свикна, но ме дразни, че вади файловете в word по 2 страници на екрана. Сигурно мога да го пипна някъде, та търся съвет .
Благодаря предварително!

# 78
  • Козлодуй
За съвет не мога да дам но имахме такъв монитор и изгасна връщахме го на ремонт 3 пъти и накрая ни върнаха парите - наистина всичко правеше по-голямо и някак замъглено или по-глухи цветовете

# 79
че вади файловете в word по 2 страници на екрана.
Долу в дясно на лентата има бутончета за смяна на изгледа. На Word, не на монитора

# 80
  • София
Търся онлайн приложение подобно на google Keep, но с възможност за форматиране - Bold, Italic, font size, color. Ще съхранявам кратки, но много на брой текстове, така че точно нещо като Keep ми трябва - да мога да ги достъпвам бързо. Използвам Хром предимно.

# 81
# 82
  • София
Нещо по-компактно, точно като Keep. Все едно имам sticky notes, виждам ги всичките и си отлепям каквото ми трябва за момента.
Гледам в гугъл, че и други са търсили, но май няма подходящо. Надявам се някой да е открил такова.

# 83
miro.com е точно стена от post-it

# 84
Търся онлайн приложение подобно на google Keep, но с възможност за форматиране - Bold, Italic, font size, color. Ще съхранявам кратки, но много на брой текстове, така че точно нещо като Keep ми трябва - да мога да ги достъпвам бързо. Използвам Хром предимно.
Keep има това, което искаш с изключение на промяна на цвета. Само фоновия цвят на бележката може да се промени.

# 85
  • София
Barbabeau, благодаря ти. Разглеждам го в момента. Малко overkill идва за моите скромни изисквания, но изглежда много яко приложение.
ЧревоУгодник, в браузер няма никакво форматиране, само смяна на фона.

# 86
ЧревоУгодник, в браузер няма никакво форматиране, само смяна на фона.
Да, вярно е. Пропуснах, че искаш и на десктоп.

# 87
  • Somewhere far away
Как да оправя резолюцията на монитор ? опитах да сменя на различни резолюции от display settings, не помогна. Шрифта е разчекнат, разпънат - ужасно грозно, да не говорим че не е само грозно но и направо невъзможно да се работи на такъв монитор!

# 88
инсталирайте драйвъра за дисплея от сайта на производителя. проверете да не сте задали някакво мащабиране. от спецификациите погледнете каква е разделителната способност на този монитор. сменете шрифта...

# 89
Здравейте, извинявам се, ако въпроса ми не е за тази тема, но не намирам подходяща.
Не разбирам нищо от техника, а искам да купя слушалки за мъжа ми. По възможност с добър бас, а също и ще ги използва за стриймване в twitch.
Chatgpt препоръча тези Steelseries arctis nova pro wireless. Ще се радвам да чуя отзиви за тях или препоръка за други до 700/800лв.
Също и от къде са най-адекватни. Jar, plesio, ozonе, при евентуален проблем.
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт