КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 23 597
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Вила Великула
Май на мен се пада честа тази нощ да загася ламБите. Поработих добре и сега отивам да спя. Утре отначало.
Спокойни сънища.

# 526
  • София
Добро утро от обичайното място!
Имам телефон на частна линейка, ползвах за баща ми, нормална беше цената. Мога да дам телефона, ако е нужно.
Искам да вметна, че не е вярно, че след инсулт болния се възстановява за 2 месеца. Моя баща за 13 години не се възстанови. Даже характера му беше променен, все едно е друг човек!
Айше, дръжте фронта, не се давсйте на зетя!
Пипилота, няма да свърши света, бъди малко егоист, почивай!
Ениса, по новините казаха за тези автомати. Закупени от няколко години, най-накрая влизат в употреба. Сега като бяхме в Барселона трудно се ориентирахме каква карта за метрото да си купим, няма касиери, автомат е.
Фло, ти си като добрия самарянин!
Прегръдки и стойте на топло!

# 527
  • София
Добро да са утрото, деня и вечерта.
Привет, МЕРИАН! Hug
Понякога сутрин ми се иска да казвам "добър вечер".
Днес от рано ще яхвам коня. Пием кафето с Ромео. После с голямата внучка отиваме при Личната. Кабинета й е в Първа градска болница. Място за паркиране трудно се намира. Отиваме заедно с деди, той да пази колата, а аз при лекарката. После тя на училище, че има контролно по английски, а аз в клуба за подкрепа. После на тръстиката, но май ще откажа ходенето. Остана само един пациент и той не е спешен, а трима се обадиха, че са болни. Малката внучка започна да ходи сама с метрото на училише. Това е добре, но вечер я прибираме. Та такива ми ти работи.
Мисля си за ПиЯтеля, дали ще го изритат от топлото креватче и ще го пратят да покорява снежните писти. Grinning
Да направим група за подкрепа на внучетата и отпор на родителското тяло! Stuck Out Tongue Winking Eye Вече виждам членове на групата. Joy
 Хайде, време ми е. До някога, после. Grinning

# 528

Посрещайте всеки ден с положителна мисъл... Не е лесно, но си струва да опитате...
Всеки път откривайте нещо, което ви е подарено от живота и благодарете за това.

Добро утро 🌞☕🌷

Сняг се сипе на парцали;
вее буря, веят хали.
А отвън се чуй врабчето
как се моли на детето.

И кой знае му езика,
той разбрал би как му вика:
— Джив-джив! Аз, дете, съм
още жив, още жив!

Нека веят бури, хали,
нека сняг се сипе, вали…
Ако имаш, ти сърце,
то ми хвърляй по зрънце.

Джив-джив! Аз, дете, съм
още жив, още жив!
И игрив, и скоклив!
Джив-джив, джив-джив!

Това стихче ми "влезе" в главата от сутринта и ме развесели Simple Smile А навън кротичко си вали, вали,вали ...
Flo, ако можеш спести си ходенето насам-натам - поне това, което можеш. Тук пишат за доста голям травматизъм заради леда. Още няколко дни ще е така със студа - после ударно затопляне. Така каза проф.Рачев Simple Smile
merian, благодаря ти за приятната "разходка". Обичам пътешествията, но май напоследък само виртуални. С тези болежки в краката май разходките са повече автомобилни и по нашите си красоти.
pipilota, запри се човек - работата няма край, ще я има и след нас. Сега разбирам колко е хубаво да си господар на себе си.
Aisha, чак и на мен започва да ми идва в повече твоя зет. Ти прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Важно е внуците да са ОК, родителите им ще се разберат някак ... Пък и като ти помагаш и поемаш грижите, те също са ОК.

Прегръдки за всички и хубав ден!
За Гъбка Sparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverPeople Couplekiss

# 529
Добро утро! Класирам се с първите днес. Ставам в 6.30, пия кафе спокойно, приготвям кутията за обяд на пИятеля,  закуската и в 7.30 го вдигам. Това е режима вече трети ден поред.
После хуквам към службата. В петък ще се кача и аз на пистата за да гледам изпита. Не е особено ентусиазиран пИятеля,  ама кой го пита.
За БДЖ не искам и да чувам. Това е някакъв мастодонт,  всяка промяна става с огромни усилия, дори и най-дребната. Не знам кога са купили машините, но ако зависеше само от тях, щяха да висят някъде, докато се превърнат в скрап,  готови за претопяване. Няма да имаме скоро нормален ЖП транспорт,  гарантирам.
Фло,  аз изключих, че Габката е от Старозагорско. Едва ли ще я друсат до тук, но ако нямат никакъв друг вариант, ще го организираме без проблем. Дано се възстанови жената бързо.
Хубав ден ви желая!

# 530
  • на чист въздух
Добро утро в този мразове ден. Аз днес ще го карам лежерно. Ще изчистя къщата и за вечеря мм си е поръчал сарми.
Айша дали е зетя или снахата като не разбират май все ще се нервираме. Поне имаш възможност да си край внучето и да направиш най доброто за него. Аз също се ядосвам с бившата. Нали те бях питала какво представлява алергичния обрив, ами оказа се ,че детето е схапано от бълхи. Тя явно затова не го дава. От ноември до сега е нещо страшно и вместо да предприеме нещо по цял ден селфита. Ядосах се последния път като го взимах, че играчките му бяха в калта. Как не разбират тези млади? Ами оплаках се.
Сега чакам големия син да пише, че е кацнал.
Чета за Гъбка дано да се възстанови успешно и скоро да я видим тук.
Фло пробвайте с внучката чая от теснолист живовлек, хем е противовъзпалителна хем действа добре.
Макавелке благодаря за кафето, хубаво е деня да започне с усмивка

# 531
Добро утро!
Хубаво е денят да започва с усмивка Simple Smile .
И с благодарност, за всичко, което имаме ...
Чета ви, съпричастна съм с вълненията ви, но от ума ми не излиза Гъбка.
Благодаря за информацията, и съжалявам, че нямам контакти, с които да помогна.

# 532
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Накикиморила съм се, изпила съм кафето и сега на компютъра първо при вас.
Подкрепям Фло за инициативен комитет в защита на внучетата. Моите също много"тормозят" внучката с ограничения в храненете. Случайно да не напълнее, но пък тя им го връща подобаващо. Нее се дава лесно. Прави си каквото иска и те не могат да проумеят, че тя го прави нарочно, за да ги нервира. Истински стрелец като баба си. Не се дава лесно. Като не ги слуша наказанието и е да и вземат телефона, но тя видимо въобще не изразява възмущение за това, а казва - е, пак ще ми го върнат, какво толкова.
Синоптиците обещаваха големи студове, а аз като излезах да изхвърля пепелта от камината навън в градината ми се видя приятно с това слънчице.

# 533
Ето съм и аз с кафенцето!
                        Яжка, аз още вчера казах, че Сердика не става. Нямаше нужда да чета отзиви от собствен опит знам.
                        Мериан, възстановяването зависи от времето, в което е хванат инсулта и от грижите в болницата и след това, а и от желанието на човека за възстановяване. Баща ми беше около 60 г когато получи инсулт, но го хванахме много бързо. По соц. време лежа в ИСУЛ два месеца и излезе без последствия. Възстанови напълно здравето си и се върна на работа. При майка не стана така. Спешната помощ не казаха, че е инсулт и понеже беше добре решихме да я заведем на другия ден на невролог. Това беше късно през нощта. На сутринта положението беше страшно и я приеха в болница. Пътечка 5 дни и понеже лекарката беше моя съученичка още 2 дни. След седем дни я изписаха без промяна на положението. В къщи тя отказа да става, а можеше да ходи. И изобщо лошо положение. Така и не възстанови пораженията. През какво минах не искам да си спомням, въпреки, че няма начин да забравя.
                       Ениса, аз съм за ските на пИателя. Водила съм деца от ДГ на ски, а и моите също. Тук времето гадно, а горе слънце и топло. До ден днешен Ран и Неда карат ски. Мими и Любо майка им не ги пускаше да не настинат и този спорт им е далеч от интересите.
                      Айша, когато моите боледуваха исках да им се направи антибиограма и да се определи този АБ, който действа най-добре. Не са пили АБ без изследването. По соца го правеха задължително, а след това си плащах в лабораторията. Така постъпвах, защото голямата ми дъщеря / беше на 2 год/ получи алергичен шок от пеницилин,превишена доза и до ден днешен е алергична на лекарства с такъв състав.
                     Пипи, изпревари ме на вратата! Yum

# 534
  • в сърцата на любимите ми хора
Докато се наканя, вие сте изписали цял ферман. Прочетох ви.
ЕНИСА, и аз съм на мнение, че ските не трябва да ги спирате. Това е 100 процента здраве! ДИДИА е права, че в планината времето е друго, а и те са в непрекъснато движение.
ЯН, и ти все за някого се тревожиш - ако не за сина, за внучето. Как е ръката на съпруга?
ФЛО, чак да не повярва човек, че днес ще прескочиш тръстиката!
За ПИПИ изобщо не се съмнявам, че е във вихъра още от сутринта. Да й спори работата!
И аз се чух с Павел. ФЛО е разказала какво е състоянието на ГЪБКА. Решили са да се прибере вкъщи и там да правят раздвижване. Както казват - у дома и стените помагат. И за нея ще е по-добре, ще е по-спокойна, в позната среда и сред близки хора. Тя е силна жена с боен дух и ще се справи. Иска само време и търпение

# 535
Здравейте от мене не съм ви я забравила, Смених си телефона и не мога да влязъл от другия телефон.бях останала няколко дена в града че при нас има много сняг сега, почвам поръчките да правя да видя докъде ще я докарам , почнах и едни  курсове Луда работа. Ще видя и ще се опитам да в прочета че  не ферман, ами книга сте написали пиши ми 150 страници имам да чета 🥰❤️ хубав и прекрасен ден от мен

# 536
Добър предиобед на всички!
Днес първо ще пожелая на Гъбка да е много по-добре от вчера!

Днес се събудих рано- още в 7, 30.  Напълно съм съгласна с Фло, че по-ранното лягане и съответно по-ранното ставане е много по-добре.  Денят ми е по-дълъг. Ето вече съм сготвила зелен фасул за мен, изпекох кекс за домочадието, вън поизметох.  Сега се отдавам на 2-часова почивка.  
Снегът почти се стопи още вчера, а днес е слънчево и не много студено, но ще си стоя у дома.
Аз също съм ЗА ски-курсовете. Моите внуци от малки плуват, карат ски и спортуват активно тае-кон до. В Учителския институт имахме курс за плуване и колоквиум. Ами от страх не се научих. После водехме децата на т.н. Плувно лято с треньори, които учеха децата  и пак имах възможност, но пак от страх не се научих.  Децата са по-смели и  по-лесно  се учат от малки.
Мамси, благодаря, че ни запознаваш със състоянието на Гъбка. Няма да е лесно и на нея , и на домашните, но като е дошло, ще се справят.
На всички работарки -Пипи, Цветеарт, Ян, Фло, Касс, Енисса (донякъде и на КАГ) и домошарки- Мамси, Диди, Клечи, Янчето, Бо_ряна, Яжка, Тану, Тетка, Танита, Мериан, Клечи, Айша, Макавели, Красива Белла, пожелавам успешен и спокоен ден!  Дано не пропусна някоя дружка!
Бронте, Друм и Пипи 2 май не ни одобриха компанията и не се обаждат.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 11:26 от К.А.Г.

# 537
Девойки, хич не го спирам. Яд ме е, че докато родителското тяло си беше тука, не го заведоха. Ако може така някакси, хем хлапето да ходи, хем те да не са с този ангажимент. И тук опираме до разсъжденията на Боряна. До къде са те и от къде поемаме ние. Освен това, като планираш нещо такова, не е лошо да погледнеш и прогнозата за времето...Та за отговорност пак си говорим.

# 538
 Ениса ме разбра, имам си болката от лятото с гостуването на децата. И многотомника с изисквания, дето ми се струва, че каквото не са свършили делегират на друг и изискват
 при мен няма как и да се съдера да постигна, но две думи казах на сина и  има промяна и напредък, понякога ,без да се натрапваме си е добре да кажем в очите, те го правят редовно, особено единия.
 Яд ме  е ,че съм възпитавана и възпитавала  в такт,  примиряване, отстъпване, докато други са говорили - давай с лакти напред
 Не ме касаят другите ,всеки е себе си ,но промених мен и моите отношения със света. докато нямаше край силата ми , сега докато изринах малко сняг се олюлявах два часа ,няма равновесие.
 Ами  не ме е  страх да пукна, и не ми се живее така, със зор, с ограничения, но  пък не ми се  и мре насила ,кат доди, ще  е.
  И слава богу, поживях с крепене, че можеше да ме няма отдавна, както няма друг, - животът си бил негов, реши си проблемите, скри се под земята,  живите да му мислят, но все пак съм жива и  дано още дълго ,няколко две-три години искам да имам. Със зор, но отгоре над тревата.
 Пък който има претенции - да ги отправя на друг адрес

# 539
Ениса, не знам какво е точно времето на Витоша и то често се разминава с прогнозите. Ран ходи няколко пъти след сесията с приятели и каза, че е супер. Притеснявахме се, че пистите там не са много хубави в сравнение  с други, но пък малките никога не са на тези писти.
                К.А.Г., къде свършват техните задължения и къде започват нашите е трудно да се каже. Аз винаги съм гледала да ги освободя от някои техни , когато ми е възможно. Водили сме ги на у-ще, водила съм ги на лагери с мен и т.н. Никога не съм помагала за учене и те се научиха сами да се справят и да искат помощ само ,когато не могат да разберат нещо или да решат нещо. Пораснаха без много опеки от наша страна.
                Касс, три дена ви гледаме по ТВ-то с този сняг при вас!

Общи условия

Активация на акаунт