КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 23 577
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Ениса, същите момчета работят и с децата от ДГ. Учителките следят някой да не е мокър и т.н. Това трябва да прави във вашия случай придружаващия пИателя! Тоест ТМ. Когато аз ги водех не се притеснявах, защото момчетата бяха добри и внимателни. Тези не ги познавам, но си мисля, че трябва да бъдат същите. Трудно се работи с малки деца , ако го нямаш отвътре.

# 571
Дано да си права. Не ги познавам, миналата година беше при тях за първи курс, сега е втори.
Ако се реша да си покажа носа навън утре за състезанието ще ги видя.

# 572
Пипи, на тази Задушница се прави нещо със сирене и яйца. Освен това в раздавките да има халва.  Може да се свари и жито. Аз ще направя банички и малки  питки. Купила съм малки пакетирани халвички, вафли, бисквитки и други  неща.

# 573
  • София
Прибрах се.
Срещнахме се в точно определеното време. Поговорихме половин час.
Много симпатичен човек, а с колко обич говори за ГЪБКАТА и колко грижи полага за нея... Не исках да го връщам към събитията, да не го травмирам, та не говорихме много за това.
По принцип не си е следила често кръвното. Все е избягвала разни такива дейности. Всичко е започнало с едно много силно главоболие, в неделя сутрин, призори на 1.февруари и кръвно 230/130. Не искала да отиде в болница, но семейството й са настояли и са я закарали в Ст.Загора. Там скенер и изследвания и категоричното им решение - заминава за София, въпреки съпротивата на нашето момиче. На 4.февруари операция и от там насам вече знаете.
Добре, че МАМСИ успя да се свърже с голямата щерка, а после и с бат'Павли. Иначе кой щеше да се сети за нас, в тази ситуация. Може би утре или най-късно в събота ще я изпишат, линейка и екип чакат в готовност и ще се приберат у дома. Лекарите са посъветвали - много говорене, задаване на въпроси, много гледане на телевизия, снимки, а паралелно с това ще вървят рехабилитацията и логопеда.
Това е за сега. Предадох поздравите от всички нас, имате поздрави и от Павката.

# 574
Ха, добър ден!
Чета ви, но сега пиша.
Баща ми казваше 'който има
деца да си ги гледа'
Много вярно!
Айша, зная, че правиш всичко
възможно .
За Гънката - здраве!

# 575
Добър ден, както обещах Simple Smile

Фло, благодарности за сводката! Радвам се, че близките не са послушали нашето момиче и са реагирали бързо, защото това в такава ситуация и много важно. Радвам се, че всичко  е минало успешно и сега нашето момиче, което знаем колко е борбено и дейно ще се справи, сигурна съм! Heart
Красива Бела, тъкмо щях да питам за теб, защото се изгуби нещо вчера и оня ден.
Ениса, не се притеснявай. Когато бяхме в Москва, всеки децата в детската градина ги извеждаха сутрин и след обяд навънд. Трябва да има буря или виелица, за да са вътре. Там температурата е стигала до минус 20 градуса. Играят си децата и строят замъци от сняг. В планината въздухът е чист и, ако няма вятър няма да е проблем, споко!
КАГ, стана ли кекса?
Клечице, ха да видим сега какво да измисля да те глобявам  Thinking  Измислих, глобявам те да пием по кафенце заедно, аз ще почерпя, глобата ще бъде явяването ти Heart Eyes  Даже ми се иска и на всички момичета от къщичката да наложа такава глоба Simple Smile
Макавели, с теб най-скоро май ще можем да си направим по една такава глоба Simple Smile , а ако и Янчето се присъеди, ех  размечтах се. Само да си отиде снежко и ледът, трябва да го измислим.
Диди, как е гостенката, нищо не си казвала скоро, свикна ли, приобщи ли се?  На мен това което си  сложила не ми се отваря, не знам какво е... Thinking
Айша, как е Мрънч? Силно се надявам вече да е по добре сладуркото Heart
Пипи е по масажи, Тану сигурно е захванала нова плетка, Танчето и нея я  затисна снежко и не се обажда, Борянкаа и теб те няма. Ооо,  доста станаха липсващите ми - Мамси, Мериан, Ян, Цветеарт. Надявам се, че всички сте добре, а са ви затиснали задачки. Силни прегръдки за всички ви Hug Heart Eyes
Изчезвам, че ме налетяха. Чаф до после Hug

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 14:11 от kasss

# 576
  • в сърцата на любимите ми хора
Аааа, КАССС, сега теб ще глобяваме, че си ме пропуснала днес 🤗. След КЛЕЧИЦАТА се обозначих и аз.
Радвам се за ГЪБКА, дано да е все по-добре.
Нищо ново при мен. Кротувам си на топло и гледам филмчета. Сготвих едно прясно постно зеле и за днес приключих с дейностите.
Дописвам: моля, препоръчайте добър очен лекар.

# 577
  • на чист въздух
Ето мене. Тъкмо се прибирам от майка. Преготвяхме пликчета зя раздавка. Утре само чашките с жито ще добавим. Гледам да се занимава с нещо, че много се е предала.
Вън е студено,  но е приятно. Ениса сигурно и приятеля ще се чувства така с децата в планината.
Тану много приятни цветове си подбрала за шала
Мамси изпревари ме -приятно мързелуване.

# 578
Студ, не студ, наложи се да ходя на пазар. Сутринта ми дойде слушката и от престараване си счупих мопа. Айде за нов, докато не ми е минало. Пътьом се сетих, че привършва храната за съседския котарак, който е столуващ при мен и се отбих и там. Но пък наблизо има  едно магазинче за плодове и зеленчуци на двама мои съученици, нямаше как да ги подмина и да се разговорим. Купих си мноооого сладки портокали. На връщане - през аптеката за "дрога", както казваше една колежка и то стана обяд. Вече ме беше хванал мързела, но за моя слава го победих и доизчистих. Следобядът мина в заслужена почивка. Сега правя за вечеря топла пача и после пак почивка. Пенсионрски рахат!
Мамси, ще се опитам да кача клипче за шала.
Хубава вечер, дружки!

# 579
Аз съм на качамак.

# 580
Ехооо, ехооо, добровечерно здравейте.
Прочетох ви.
Фло, благодаря!
Радвам се, като научавам по - успокоителни новини за Гъбка, но ми действа разтърсващо мисълта, колко сме крехки и само един миг може да промени много дни напред...
А и недай Боже, другото - да ни се скъса нишката на дните ....

Кассси, приятелко мила, много мило, че влезе в шеговития ми тон...
Аххх, Русе!
Само като си затворя очите и съм там...
В хотела на ъгъла, по централната улица пред него до паметника, в двете заведения, където бяхме, по бетонните пейки по главната, в отсрещното заведение под чадърите ....
Чудесно беше!
Много картинни приятни спомени имам...
Благодаря на теб и семейството ти, на Галенка и Янчето за организацията....
А за кафето, защо не.
Не сме казали, не сме го направили.
Ти вземаш внуците, аз хващам кучето за ушите  и среща под чадърите .
Толкова ми се пътува...
И така обичам...
И Чарли обича.
От октомври не съм излизала извън  града... Време е, още малко да дойде март.

Днес имам кучешки живот -ядене, разходки и спане.
Заредих добре батериите, че последните два, три дни го бях ударила на живот извън къщи. Имах нужда, че месец си бях дала почивка от социален живот и ми липсваше хойкането.

Айша, като пише да каже как е приятеля ни Мрънчо.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 19:16 от Важна клечка

# 581
  • София
Еее, момичета вие жал нямате.
Искам и пача, искам и качамак. Хайде, пратете по малко.
Аз ще пробвам едни питки, дето първо за малко се варят, а после се пекат. Да видим какво ще се получи.
Сега обаче се мятам на коня и отивам за малката внучка.
Ей, пазете се, че тоя вирус е много гаден. Внучката все още кашля много яко, въпреки, че вече има 3 приема Зинат. Даже и Т има - не е много, но все пак Т - 37,6. Щерката и тя се чуди дали да се разболява или да й се размине.
Време ми е да тръгвам. Пак ще ви нагледам.

# 582
Как не го е срам това време! Не говоря за метеорологичното, а за календарното. Че то преди миг беше сутрин, а сега вече е вечер!  Животът изтича като пясък между пръстите!

Касс, диетичният ми кекс не беше зле, но другия път ще сложа повече бакпулвер, защото не се наду, както обикновения.  То и нямаше как, тъй като сложих четвърт от нормалните количества продукти, колкото за проба.  Изядох го на закускообяд.

За син 2 съм сготвила гювеч с малко месо и много зеленчук. Преди малко аз хапнах няколко маслинки и кисело млекце. Ако огладнея до 20 ч. пак същото.  Забелязвам, че  вече свикнах на  намалените дажби и не се нахвърлям на сладко. След като вчера устоях на сполучливия ми нормален кекс, браво на мен! В шкафа има и халвички, и вафлички, и едни други сладкишчета. Героично им устоявам.
За сега толкова. После може да ви пожелая лека нощ, но след "Живот на кантар".

# 583
Прочетох последните отговори.
Леле, кога стигнахме до 40 страница на темата...
Така, както сме се разписали, Баба Марта ще посрещаме ,,в нова къща/тема Simple Smile .

# 584
  • Вила Великула
КАГ, да не се надъхваш гледайки живот на кантар?
Аз пък да се похваля - имам си чудесни елечета за мен, ММ и Вики, в комплект с търлъчки и подарък за баба и внуче две страхотни гривни - мартеници от Мамси. Прибрах се в къщи и веднага облеках новите придобивки. Днес ММ е в София, но утре като се прибере ще го изненадам и него. Благодаря на Мамси още веднъж. Ще сложа и лепенки на коленете, дано да помогнат.
Клечи, това енай-бързо изписаната тема. Пуснах я на 4 февруари.

Общи условия

Активация на акаунт