С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 808
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • София
... Даже си мисля, че човек, който може просто така да си идва на вратата изобщо няма да разбере откровените разговори по темата.
...
И аз имам такива съмнения. Но си мисля, че винаги е по-добре първо да се пробва "со кротце и со благо". Ако стане. Ако не - има и други варианти.

# 106
Аз не съветвам да се правят номера, а жената да се възползва от ситуацията. Нали бабата идва да види детето и да помогне. Ами връчва ѝ го тогава да помага, щом иска. А майката да се нахрани спокойно, да си почине, в банята да влезе да се изкъпе без да бърза или ослушва, не на прибежки.
Колко е голямо детето?

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 17:59 от птица

# 107
Предполагам, че живее в съседство и не работи, щом може така  всеки ден да прескача.

# 108
  • София
Аз не съветвам да се правят номера, а жената да се възползва от ситуацията. Нали бабата идва да види детето и да помогне.
....
Никъде не е споменала за помощ. Даже пише, че чакала авторката да й сервира.

# 109
Доколкото разбрах, бабата идва по едно и също време, точно преди или по обяд. Без да предупреждава.
Какви ти пречи да си хванеш детето и да излезеш преди това? Идва бабата, вас ви няма. Като минимум ще се научи поне да предупреждава.

# 110
Аз също на Сийка на акъла - при хубаво време ,детето нахранено малко по-рано и спи навън. Разходка. Без предупреждение, както прави тя. Винаги може нещо да му се вземе за по път.
 не разбирам мерак всеки ден да се  сервираш по обяд някъде, на снаха например,
Малко  е ,бебе ,щом спи  всеки ден по обяд. И няма да спи , ако играеш с него по това време, ще е когато му се доспи после. И не  е веднъж на три месеца ,дошла от 300 км бабата.

# 111
Казваш и един път мило и любезно, че пречи на режима на детето и ако не разбере, ключът на вратата, звукът на телефона изключен, като повиси малко и не може да влезе, ще схване.
За мен това е ужасно - всеки ден някой, пък макар и близък да ти е в дома. Че то това значи да нямаш и един ден спокойствие, ей така да решиш да си останеш по пижама или да влезеш в тоалетната спокойно. Ужас просто!
И бабата да гледа детето не е никаква компенсация, при положение че му прави маймунджелъци докато яде. Тя ще го нахрани един път, а останалите четири? Дитето като свикне да яде само ако някой се прави на маймуна, после няма отучване. Значи бабата ще му се полендзи един час и ще си тръгне, а после майката да му мисли.
Авторката не се оплаква, че има нужда от помощ за детето, явно не и тежи да си го гледа и не е приритала да го метне на бабата и да ходи по фризьори и кафета.
Също така за мен е неприемливо да бяга от собствения си дом и да скита по улиците. Възрастен човек е, как ще бяга така и ще мъчи и себе си и детето. Освен това е зима, ще обикаля в снега с детето ли?
Жената иска спокойствие в собствения си дом. Лошото е, че ще трябва да води битки за него, защото ми се струва, че е попаднала на невъзпитана и нетактична свекърва, която умира от скука.
Кукличке, а с мъжа си говори ли? Сподели ли му за проблема? Той какво каза или направи? Трябва да сте единни по този въпрос и той също да говори с майка си.

# 112
Сняг няма ,някои  дни е топличко слънце и разходки не са проблем. Не  и трябва много, няколко пъти, постоянно на разположение  няма да оправи нещата ,люти кавги ще почнат. Тези дни е ветровито ,но имаше  приятни и  слънчеви дни у нас.
  Всеки би се съобразил да не цъфти точно за обяд където и да е.

# 113
Благодаря момичета. На година и половина е детето, наистина откакто родих нямам спокоен ден. Явно наистина и е скучно, пенсионер е всеки ден пътува по час с градския транспорт в едната и после още час в другата посока. Да дойде е целта на деня, но детето пред нея направо е неконтролируемо, тя се радва на всяка беля, която прави и то почва да се смее и да се лигави и глези. Отделно аз се дразня на ежедневното й присъствие. Ще говоря с мъжа ми, ние да ходим, дано спре да идва вкъщи всеки ден.

# 114
  • София
А и винаги може да ползваш входната врата  по предназначение. Когато синът ми беше бебе и имаше проблеми с колики и зъби, направо бях изключила звънеца. Който искаше да идва, звънеше по телефона. Ако не беше удобно, даже не вдигах

# 115
Дано мъжът ти я укроти. Ако не, аз бих я предупредила, че имаме ангажимент и няма да сме вкъщи, днес така, утре друго, трябва да я отбиете. Баси досадата.

# 116
Извинявай, но защо се съгласи на това всекидневно идване? Сега ще ти е много по-трудно да го прекратиш.

# 117
Едвали се е съгласила, така като гледам още от началото й се е натресла бабата и лека-полека иска да го наложи като норма.

# 118
Е, да де. На третия ден казваш стоп, така не ми е приятно. И намират приемливо решение, хем бабата да си вижда внучето, хем да не е всеки ден на главата ѝ.

# 119
  • София
Ужас, какви отвратително нахалнни хора има. Не бих я пуснала. Да си седи да чака пред вратата. Като ѝ измръзне задникът 2-3 пъти през зимата да бие път, ще се замисли дали да идва.
Като се оплаче на мъжа ти, ще му кажеш "мило, била съм в банята, не съм чула, пуснах прахосмукачка, буча на съседите бормашината". Правиш се на луда. Че иначе ще има цупенки защо не искаш маминка му да ти виси цял ден на главата.

Общи условия

Активация на акаунт