С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 25 445
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Цял ден пиша 😀
Какви недомлъвки. Какво още неясно има.
Имах нужда да споделя, вече не виждам какво повече.
Наистина.
Какво се иска от мен, за да са домлъвки.

# 31
Аз си сглобих следната история. Жената, да я наречем Маша, се е женила веднъж (за което настоящият съпруг знае) и е живяла на семейни начала с друг мъж (за което настоящият не знае) и не го пише в удостоверението и за семейно положение. От втория има дете, което се е родило живо, но е починало. Някакво време след това почива и мъжът. Маша идва у нас, жени се за клиента на Таисчето, раждат си дете. Маша учи, мъжът и бачка, бабата помага с детето. Но жената е нещастна, не живее добре с мъжа си, има чувството, че я гони прокоба. Прокобата е еднотипна зла съдба, следователно става въпрос за проблемни отношения със съпруга. Ровенето от негова страна в нейни чатове също е признак за  проблем, щастливите семейства не си ровят по чатовете. Ровейки, съпругът узнава, че Маша е имала покойни съпруг и дете, иска обяснение, не получава удовлетворително, вдига як скандал, говори за предателство, край на брака, финито на всякакво съжителство. Може да не и е стоял с нож на главата, но я е изплашил достатъчно, та на другия ден да хукне да се спасява при приятелка. Решава да не чака, ами веднага да подаде каквото се подава за домашно насилие.
Междувременно синът споделя с маминка, която веднага решава, че е възможно снахата да е очистила своите покойници (???) и споделя съмненията си с близка адвокатка. Започва търсене на начин внучката, която бабата много обича и е гледала до момента активно, да продължи да бъде с нея. Свързва се със снахата и се ражда идеята да си живеят двечките (с убийцата???) и да гледат внучката, а синът да иде другаде - не е да няма къде.

И тук форумът научи за историята, която, признавам, за мен с днешния ъпдейт става още по неясна Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 14:47 от Iris04

# 32
  • София
Цял ден пиша 😀
Какви недомлъвки. Какво още неясно има.
Имах нужда да споделя, вече не виждам какво повече.
Наистина.
Какво се иска от мен, за да са домлъвки.
Наистина ли? Само един пример:

"Има съмнения за убийство"
"Бабата има съмнения за убийство".

Нали виждаш огромната разлика между двете изречения?

Или "съмнението отпадна".
Това може да означава "съмнението отпадна, знае се, че е имало убийство", но може и да означава "съмнението отпадна, знае се, че не е имало убийство".

# 33
Предлагам да спрем вече. Какво, що, адвокати и съд да се оправят.
Първите постове на Тайс наистина бяха много хаотични и неясни, явно писани под афект. Нормално, всеки ще се обърка, ако близки хора му излеят такава кофа от сълзи, оплаквания и подозрения на главата. Сега е поразмислила, поотрезвяла, говорила е и с мъжа (клиента си) и търси разумни решения. Вижда се, че се кани за битка и се надява на поне частична победа. Пожелавам ѝ успех и след време дано дойде да каже какво е станало. Повече не е редно да искаме от нея.

Миленака, пак повтарям - типично адвокатско говорене. Казва се нещо, което може да се тълкува и тако и вако. Всеки си го разбира по своему, адвокатът го извърта, както му е удобно. Умение и опит се иска за това, а не като при нас с теб - храс-прас, и това е 🤣

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 15:08 от птица

# 34
  • София
Птица, и други юристи пишат във форума, но са много по-коректни в изказванията си. До човек е. Тук не е съд, нямаше нужда така да ни манипулира. За мен няма разлика между тази "тема" и темите, пуснати от тролове за сеир.

# 35
Абе и аз от първите постове разбрах, че бабата и бащата имат съмнения, че жената е очистила мъжа и детето, и за това го крие и не позволява мъжът да общува с майка й.

# 36
  • Варна
Таис е в правото си да дава толкова информация колкото прецени. Като на някой не му харесва, не е длъжен нито да чете, нито да пише. Да не говорим, че сме в тема С какво ви дразнят свекървите и тя пише точно с какво я е издразнила тази свекърва. Не сме в тема за съдебните процеси за да се изискват още факти и т.н. Спрете се малко.

# 37
  • София
Ама нека си дава колкото и каквато иска информация или пък хич да не дава. И коментарите съответно ще са според това, което е поднесено и според както е поднесено. Това е.

# 38
  • Варна
Тя вероятно е напълно наясно, че коментарите са според обема информация. Обаче тук непрекъснато и нахъсано се изисква още инфо, задават се непрекъснато въпроси, хем повечето знаят, че тя е адвокат, а които не знаеха, вече са разбрали.

# 39
  • София
Точно защото е адвокат се заблудих, че е наясно с "подозрение за убийство" и че няма да напише такова нещо въз основа на факс от космоса. Не искам повече информация. Искам дадената дотук да не е манипулативна.

# 40
Майката нали вече месец си гледа сама детето. Знае ли се дали детето е добре, нахранено, облечено, ходи ли на градина/училище, грижи ли се майката за него?
Ако отговорът е да, тогава майката е способна да се грижи за детето си. Което не може да се каже със сигурност за бащата.
За мен е по-добре детето да го гледа безимотна майка чужденка, но да си го гледа тя от тук насетне, вместо баща, който ще го метне за отглеждане на друг човек, пък макар и близък роднина.
Лицемерие е да искаш права над дете, ако нямаш намерение да си нарушиш поне малко от малко спокойствието и да се грижиш за него.
Майката нали вече е завършила образованието си, ще си намера работа.
Не бих се учудила, ако е чакала точно този момент да напусне мъжа си, да има дипломата, за да има по-добър шанс да се справи след напускането.
С тези хриказки за прокоба едва ли е била щастлива в това семейство.
Така че разкриването на чата може да е било и повод за раздялата, а истинските причини да си ги знаят само те.
Но за мен майката има повече капацитет да се грижи за детето от бащата, независимо от това, че сега е безработна. Може и вече да не е, може и да си е намерила работа през този един месец, а и не е на улицата, значи не е толкова безпомощна без свекърва си и имотите и.

# 41
Дайте някой друг случай! Този е неясен,не е типичен и сие за психиатър.
Къде е Популе с дивана,къде???

# 42
  • Mediterraneo
След сапунения сериал само се моля никога да не ми се налага да прибягвам до услугите на юрист като Тайс...

# 43
След сапунения сериал само се моля никога да не ми се налага да прибягвам до услугите на юрист като Тайс...
И този коментар какво вътрешно задоволство ти донесе 🙂.
Няма да опреш, спокойно.
Избирам си битките.

Понякога се чудя колко значим се чувстваш да оценяваш качествата на друг, ей тъй, колкото да изтропаш нещо.

# 44
Аз пък съвсем добре разбрах какво разказва Тайс.
В случая участниците са се шашнали първоначално. Като се успокоят, надявам се да намерят решение - и детето да е добре, и всеки от тях да полага грижи и да дава любов.

ПП с Тайс сме писали едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт