С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 28 001
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Blondeville
Първите дни няма работа никой да се заседява при новородено. То си има баща и майка, останалите “помощници” повече пречат Stuck Out Tongue Winking Eye Да го видят,  да му се порадват баби и дядовци, да се включат в разходки навън и тн., ама вкъщи да стоят денонощно - няма нужда. Аз съм с породени деца, и двата пъти си бяхме сами, това е най-добрият начин да се стиковаме в грижите за малкото човече. Дори не помня да е коментирано друго, ама и да беше, с мъжа ми бяхме единодушни.

# 151
  • София
Според мен в тази конкретна ситуация свекърва и тъща не са с еднакви 'права', тъй като детето на едната е минало през травматично за тялото събитие, а другото - не. Не става дума за права към внучето. Но и не виждам защо някой би се обидил.

# 152
  • София
Най-добре е както вече предложиха - казвате и дата, наемате/запазвате предварително хотел или airbnb, ако няма опция да дойде само за деня и също както с другата баба - разходки навън.

# 153
  • на село
Няма такова едната майка ще идва, едната- не, как ще се почувства мъжът ти, казваш и на двете, че никой не искаш и толкова.

# 154
  • София
Едната идва като майка, другата идва като баба.

# 155
В какъв смисъл като майка и двете са баби на внучето.

# 156
В смисъл че идва при дъщеря си.

# 157
Е то тогава и другата идва да види сина си! Щом ще караме по тази логика. Или пак коя е повече баба и т.н
И скандала е готов.

# 158
От кога мъжете бременеят и  раждат. Аз пък не разбирам бутането да се ходи  и помага. Питаш,  ако искат - ще кажат.

# 159
Той да не е само донор. Или твоята история я репликираш в чуждите?

# 160
Ремона, казваш на мъжа си,че нямаш нужда от помощ и ще си по-добре сама. Ако все пак ти съобщи,че едиси кога иска да идва,директно й звъниш на нея и й обясняваш възпитано.
На моето изписване лично предупредих,че който желае  в болницата да дойде е добре дошъл,но вкъщи гости няма да каним на деня. Следващите седмици гостуваха всички. По наша покана. Нито майка ми съм искала, нито пък свекървата. Да,макар,че беше телефонен терорист свекървата,не ми е идвала без да я поканя. Дори и да е искала.

# 161
Разбирам, че е възможно да се обиди, ако майка ми види първа бебето да речем, но в крайна сметка моя комфорт и как аз се чувствам в този етап от живота си би трябвало да са ми на първо място. Това вечно да живееш с мисълта какво ще кажат хората или как ще се почувстват, те поставя в положение никога да не помислиш за себе си и за своите нужди.

# 162
Ами след като си го решила какъв е въпроса? Или искаш валидиране, че си права? Нали не ти пука, гледаш си собствения комфорт и точка. И го заявяваш така и на мъжа ти.

# 163
Разбирам, че е възможно да се обиди, ако майка ми види първа бебето да речем, но в крайна сметка моя комфорт и как аз се чувствам в този етап от живота си би трябвало да са ми на първо място. Това вечно да живееш с мисълта какво ще кажат хората или как ще се почувстват, те поставя в положение никога да не помислиш за себе си и за своите нужди.

Ами тя и твоята майка може да се обиди,че сватята първа е видяла внучето. Тия кой по по най са ужасни...... И дори и майката ти да дойде да ти помогне,казваш директно,на първото ми помага ти,сега искам майка ми да ми помага и точка.

# 164
  • София
Римона, ти раждаш, ти от двамата родители в този конкретен момент си приоритет. Сори нот сори. Ако имаш нужда от майка си, викни я. Ако нямаш нужда някой да те зяпа, докато кърмиш, също си кажи.

Леко и спокойно раждане ти желая. Действай, както ти идва отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт