С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 975
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Адашке ,нищо не вкарвам мое в чуждата история. По-скоро себе си като родилка , под прозореца докара майка ми , от нива я взел моя мъж, свекървата взема бебетата с мъжа им ,той шофира. И тогава се носеше пита ,  разни работи. Като се прибрахме, тя разви бебето,  и двата пъти, да види  дали си има всичко , проверка и си излезе. На  десетина дни събра  съседи, роднини, на маса ,приготвихме заедно, показах бебето за две минути и край. Дори преди близо 50 години бе така ,с чувство и   усет. Не знам сега защо станало друго.
 И за внуците - бяхме по-малко от час-два в деня след изписването,  занесохме и двете баби хапнахме , хапнахме по нещо и  айде, така искаха , гък не каза никой. Предложихме ,тоест питахме искат ли помощ, казаха "не" и  не значи не.
 Не знам какви са другите ,дето се сърдят,  та страх да те  е.
 И въобще,  имала съм оплакване от злобна свекърва ,да те захапе  е цар, но идиоти , дето не се съобразяват по нашенско няма.

# 166
Е то тогава и другата идва да види сина си! Щом ще караме по тази логика. Или пак коя е повече баба и т.н
И скандала е готов.

Синът не е раждал и не се възстановява от раждането, че да му трябва майка му

# 167
  • София
Тогава дъщерята да се вижда с майка си в едната стая, а свекървата да вижда бебето в другата, за да са доволни всички.

# 168
Свекървата няма какво да е доволна, тя трябва да се съобрази, а явно е нахална, щом стои и гледа как кърми снаха и

# 169
Докато и двамата не срежат пъпната връв не са семейство.  Единия дърпа за мама, ама само за разходки, ама била родила. Нали затова се пораства и се отделя човек. Бащата да помага, има право на две седмици отпуск. Изключвам хора с много тежко раждане и проблеми.

# 170
Тя ще позвъни на него с въпроса дали еди кога си може да дойде. Така прави по принцип. През мен няма как да мине комуникацията, защото понякога си пишем, но не си звъним, както те са си свикнали да се чуват. Затова той трябва да знае какво да ѝ каже от сега, въпреки че вече уж му обясних и ме разбра, все пак още ме е страх да не вземе да ѝ даде да дойде, само и само да не се обиди….
Аргументът е във въпроса ти. Кажи на мъжа си, че ТИ ще се обидиш двойно повече.
Поставяйте си граници, за да ви уважават околните.
То бива, то може, ама да се натресеш да ти прислужва родилка, че й да я гледаш, докато кърми е хипер нахално, даже и за свекърва.
Друг аргумент - ако свекървата дойде да спи у вас, ще викнеш и майка ти също да спи у вас, за да прислужва на свекървата.
Ако аз съм тъщата, директно обяснявам на свека защо не може да си прави курорт при дъщеря ми. Ако все пак се натресе - взимам я за една нощ у нас и на другия ден я изпращам към нейното село или град.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 20:47 от biborana

# 171
Майката е майка за цял живот и е нормално да помогне на детето си след раждане. Синът от помощ няма нужда, защото не е раждал и освен това не кърми, та някой да стои и да го зяпа. Освен това, че майката и свекървата имат различна връзка с майката, едната явно е по-кофти човек и не се съобразява, а другата е съобразителна, та има логика едната да е предпочитана дори само заради това какъв човек е

# 172
Значи вместо да се наслади на този невероятен момент, който предстои, родилката трябва да мисли как да не се разсърди бабата. Честно ли. Обаче, Римона, мъжа ти е за бой в случая. Всеки трябва да озаптява собствените си роднини.

# 173
Естествено, че е по-нормално при възможност да дойде майката на родилката, а не свекървата. Въобще не разбирам спора тук.

# 174
  • София
Ако родилка принася и отнася на свекървата, вината си е нейна.
А може ли мъжът да викне майка си да му помага с къпането примерно? Нали искаме мъжете да помагат

# 175
Аз не мога да си обясня,на коя свекърва ще й удобно да стои и да гледа,докато снахата кърми..... Да,вярно,жени сме,ама никак няма да ми е готино да имам публика. И то като прясна родилка. То бива наглост ама тия вече минават всякакви граници.

# 176
  • София
Ако мъжът влезне в операция и има възстановителен период и двойката не може да се справя, при съгласие и желание от родители, би било редно да дойде майката на мъжа, за да помага ЗА внуче и НА детето си.

Животът е сбор от ситуации, в някои единият има предимство, в други - другият. Когато това е съгласувано и взаимно, а не течащо само от едната към другата страна, проблеми няма. Нелепо е за всяка ситуация да се надпреварват двамата, че са еднакво важни. Ми не са. И се изисква някаква доза зрялост да го осъзнаеш, вместо да дърпаш килимчето към себе си сакън.

Питате я дали е помислила мъжът ѝ как ще се чувства, ако викне само майка си. А той самосиндикално помисли ли, попита ли Римона тя как ще и се е чувствала, докато свекървата ѝ досаждала, дали се е обидила случайно? Дали е накърнена.

# 177
Аз не мога да си обясня,на коя свекърва ще й удобно да стои и да гледа,докато снахата кърми..... Да,вярно,жени сме,ама никак няма да ми е готино да имам публика. И то като прясна родилка. То бива наглост ама тия вече минават всякакви граници.

Кърменето не е табу, много жени кърмят на обществени места. Не виждам какво срамно има в това да си нахраниш бебето. Мяташ една пелена и си кърмиш спокойно. Пък ако ще не само свекървата, ами и свекърът да се мотае наоколо.
Е, ако кърмачката се стеснява и се опитва да се усамоти, а някой навлиза в личното ѝ пространство, вече е друго.
И все пак – една пелена/шал отгоре решава проблема.

# 178
  • София
Нали искаме мъжете да помагат

Аз поне - помощ от мъжа ми искам и моля - когато става въпрос за нещо свързано само с мен и моите си неща. За общото ни дете - не е помощ, а негово задължение. Точно толкова, колкото и мое. Да, биологията е разпределила кое може само жената да поеме - но всичко останало и той може да го свърши. За памперс да се смени, да се приспи бебе, да се изчисти и сготви примерно - съвсем спокойно таткото поема и прави. И не, това не приемам да се нарича помощ - такава ще е, ако идва от баби, лели, приятели и подобни. За родителя - задължение си е.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 01:28 от gg__

# 179
Ей, много свекървенска солидарност, много нещо.
В случая на Римона - свекървата никой не я е канил, даже синът й. Напротив тя прилага емоционално изнудване (ще се обиди), за да се натресе. Извод - тази жена е нахална, нетактична и изнудвачка.

И изобщо не иска да помага, а търси безплатен all-in. Пенсионерка е,  скучае, търси забавления и аванта. Но да припомня, че очаква слугуване от родилка с друго малко дете.  

Синът й да я спре, ще го кажа грубо - но да до-възпита майка си.

Общи условия

Активация на акаунт