С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 974
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Е, ако кърмачката се стеснява и се опитва да се усамоти, а някой навлиза в личното ѝ пространство, вече е друго.
И все пак – една пелена/шал отгоре решава проблема.
Ами да, за мен това е нещо интимно и не е нормално някой да ми седи на главата, освен ако не е мъжа ми. Много мои приятелки също не биха кърмили публично, всичко си е до човек, няма такова нещо като табу, просто всеки си има различно възприятие.

# 181
По мои наблюдения една жена кърми навън, след като вече кърменето е станало нещо естествено и за нея, и за бебето. Не знам жена, която се опитва да накара бебето си да засуче, да кърми пред други хора. Това по повод нахалството на свекървата.

# 182
Аз не мога да си обясня,на коя свекърва ще й удобно да стои и да гледа,докато снахата кърми..... Да,вярно,жени сме,ама никак няма да ми е готино да имам публика. И то като прясна родилка. То бива наглост ама тия вече минават всякакви граници.

Кърменето не е табу, много жени кърмят на обществени места. Не виждам какво срамно има в това да си нахраниш бебето. Мяташ една пелена и си кърмиш спокойно. Пък ако ще не само свекървата, ами и свекърът да се мотае наоколо.
Е, ако кърмачката се стеснява и се опитва да се усамоти, а някой навлиза в личното ѝ пространство, вече е друго.
И все пак – една пелена/шал отгоре решава проблема.

Как ли пък няма да слагам пелена за новородено, което още се учи как да суче. Моето имаше проблеми в началото, сега остава и пелена да бях сложила още повече да го ядосам.

Няма лошо в кърменето на обществени места, ако на майката не и пречи. Но на много жени им пречи да ги гледат, като кърмят. И в случая да, майката се опитва да се усамоти и си е казала жената, че не и е приятно, ама айде да коментираме как и свекърът можел да е там
Ако родилка принася и отнася на свекървата, вината си е нейна.
А може ли мъжът да викне майка си да му помага с къпането примерно? Нали искаме мъжете да помагат

Мъжете не помагат, а гледат детето. Което е тяхно задължение. В началото едно новородено няма какво да се къпе, веднъж в седмицата само и то е 10 минути, цяла свекърва не е нужна за това

# 183
Именно. Всяка жена решава за себе си. Ако не ѝ е комфортно да я гледат, търси уединение. Ако потърси уединение, например да се оттегли в спалнята, редно е околните да се съобразят с това. Но ако не търси и си кърми навсякъде, нормално е и околните да не се впечатляват.

А за случая на Римона – кърменето ѝ е последна грижа. Тя и без кърмене не понася свекърва си, не иска да гостува в дома ѝ, но не може да си го признае пред мъжа и свекървата, затова само си мрънка тук, а иначе си трае и се прави на блага душичка.
За толкова години все трябваше да е намерила работещо решение. Тя не търси такова, а само публика, която да ѝ поддаква.

# 184
Няма да забравя как снаха ми кърми пред мен. Не беше в началото, може би след  два месеца. Като мадона беше ,толкова красиво ,да го нарисуваш. И казах на сина като ме изпращаше. Има друга стая, тя избра да е там дето съм.
 Не се е притеснила ,но пак казвам, по-нататък.
 Синът си гледа децата наравно ,не очаквах , при баща ,дето не даде пример хич, но съм доволна. И е гнуслив много , но памперсите сменяше.

# 185
  • София
Кърми навсякъде = в собствения си дом

# 186
  • София
Рамона, все още не си си решила проблема с мъжа си. Защо при поредния проблем с него пишеш тук? Явно той не чува ти какво казваш и няма проблем майка му да свети на теб. Всеки простира нахалството си дотам, докъдето му позволят. Мъжът ти позволява.
Бащите имат право на дне седмици след раждането. Да си ги вземе и да се оправя с майка си. След като не желае да я спре...

# 187
Абе била красива като Мадона.....Да,най-нормалното нещо е да си нахрани детето,ама защо трябва да е под зоркия поглед на свека?Ама пелена да си слагала ,сакън свека ако не присъства на кърменето. Излагате се вече

# 188
Аз казах, че е ненормално ли? Това е неин избор.
 Да , беше красиво, много красиво, няма да го забравя.

# 189
Карина, снахата на Боряна сама е отишла да кърми в стаята, дето е свекървата.

# 190
Да,разбрах за снахата на Боряна. Просто сравнението с Мадона ме стъписа,признавам си.
На мен лично ми беше изключително неприятно дори в болницата да ме пипат и да ме стискат,уж да ми помогнат с кърменето. Да,ще кажете, че там са чужди хора,но принципно така бих се чувствала пред всеки друг човек. И,ако съм у дома и кажа,че е време да нахраня детето,означава всички да се раздвижат на някъде,а не да стоят и да ме гледат. Тука пиша по повод свекървата на  Рамона.

# 191
Мадоната с младенеца е картина за мен, нищо религиозно.
 И снаха ми никой   и нищо не може да накара да прави , ако не иска, директна е  ама много.

# 192
А за случая на Римона – кърменето ѝ е последна грижа. Тя и без кърмене не понася свекърва си, не иска да гостува в дома ѝ, но не може да си го признае пред мъжа и свекървата, затова само си мрънка тук, а иначе си трае и се прави на блага душичка.
За толкова години все трябваше да е намерила работещо решение. Тя не търси такова, а само публика, която да ѝ поддаква.
Факт, нахалните хора се качват на главата на добрите, че и хоро играят.
Но... добрите хора трябва да сложат край, да си определят граници и да си ги защитават. По-добре късно отколкото никога.
Моят дом, моята крепост. Щом свекървата е нежелана, не трябва да ходи, когато снахата е в дома си. И няма значение кой крив, кой прав.
Свекървата има право да види внучето, но има много начини - по телефона, на изписването (и да намери къде да спи), да дойде на гости за 2 часа, докато синът й гледа децата, а майката примерно е на фризьор или да чака да получи покана. Но не мога да подкрепя нахалство, което е за сметка на родилка-кърмачка.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 23:18 от biborana

# 193
Нищо нормално няма, в това свекървата, а дори и майката на родилката да се натресе за 10 дни. Единствено приемливо е, ако младата майка сама е поискала помощ.
И не, не е виновна Римона, че е вдигала и слагала на свекърва си. Колко трябва да си нагъл, че да чакаш прясна родилка да те обслужва и помежду другото да си гледа и бебето. Не всеки успява да отреже нахалниците и те от това се възползват. Очевидно на бабата ѝ е харесало и пак си прави планове да седи 10 дена.
И недейте правете сравнение с майка ѝ, жената няма да е нон стоп у тях, нито ще спи там. И най-вероятно, тя ще сготви на дъщеря си, т. е. наистина ще ѝ помогне.

пп. и на мен да ми висне някой на главата за 10 дни и да чака да му слагам и вдигам, и аз няма да го харесвам.

# 194
С Мм сме обсъдили, че след раждането няма нужда да идва някой вкъщи. След изписването ще се почерпим, ще се видим с всички и после кой откъде е. Оставаме двамата, той ще си вземе отпуската. Когато се освестим от раждане и новородено, ще може да идват на гости по някоя вечер или ние при тях. Това е. По принцип аз със свекървата проблем нямам, с майка ми имам, ама това е друг въпрос. Просто майка ми е много нетактична, за това от сега съм провела разговора с нея.
Всеки ще си види внучето, няма нужда от престой толкова време.
Аз лично не го разбирам. А и сме в малък апартамент, няма да ми е удобно с още хора тук.
И все пак съм им казала, че ако имаме нужда от помощ ще си кажем.

Общи условия

Активация на акаунт