С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 916
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Така е, не са десет дни, а само седем. Не по врат, а по шия!

# 301
Кой е казал 7 дни, свекървата ли !
Дай цитат.

# 302
Пак ще ви върна към пост 133.
Никъде свекървата не е казала, че идва за 10 дни.
Но Римона не коригира " измислиците" в другия лагер
Последно ти отговарям и спирам да пиша по темата, понеже вече е досадно, а и като гледам някой упорито е докладвал и липсват страници от цялата дискусия.
Тя никога не е идвала за 1 ден, а винаги поне за 3 дни. И да, веднага след раждането за мен 3 дни ще са като 10 дни (не че съм го написала, но като усещане ще е така), защото не искам някой да седи вкъщи, да превключва турски сериали/кръстословици, като очаква закуска, обяд и вечеря, ама всичко това под предтекст да се види бебето.

# 303
  • София
Намерете ѝ къде да спи. Не във вас имам предвид.
А готвенето и прислужването за нея ги остави на мъжа ти. Нали и без това ще си е вкъщи.

Така хем тя ще види бебето, хем няма да ти тежи на теб.

# 304
Таис, предният път е седяяла 10 дни, защо мислиш, че сега ще иска да седи по-малко? Вероятно се е нагласила пак за толкова. Та от там.

# 305
Тайс, в така усърдно посочвания от теб коментар 133 пише седем дни.

# 306
Пак ще ви върна към пост 133.
Никъде свекървата не е казала, че идва за 10 дни.
Но Римона не коригира " измислиците" в другия лагер
Последно ти отговарям и спирам да пиша по темата, понеже вече е досадно, а и като гледам някой упорито е докладвал и липсват страници от цялата дискусия.
Тя никога не е идвала за 1 ден, а винаги поне за 3 дни. И да, веднага след раждането за мен 3 дни ще са като 10 дни (не че съм го написала, но като усещане ще е така), защото не искам някой да седи вкъщи, да превключва турски сериали/кръстословици, като очаква закуска, обяд и вечеря, ама всичко това под предтекст да се види бебето.
И на мен ми е досадно да извърташ. Ще уточняваш, защото ме обвини в измислици.
Сега пък три дни😀
Кажи си, чие не я понасяш, нормално е. Но да извърташ става наистина досадно.

# 307
А защо е проблем да се каже на мъжа така, кскто се казва тук-"Не искам да има човек, който ще чска на мен след раждането да слагам закуска, обед, вечеря, (хайде, за турските сериал може да се спести) затова, моля, кажи на майка си, че имам нужда от почивка. Да дойде след седмица (чак толкова няма да се измени бебето), когато ти(мъжът) си все още в отпуск, но за не повече от една нощувка (или две, ако е много далече населеното място).

Защо е проблем да се каже истината? Нали мъжът е разбран, защо той не вижда какво е правила майка му първия път и сам не поеме инициатива да я спре(не казвам съвсем да я лиши), ами кърши пръсти пред жена си, какво да измисли, какво да каже на майка си. Това да каже-"Жена ми има нужда от почивка, от спокойствие, ставаме много хора у дома. Заповядай след седмица, да видиш бебето, но за ден(два), за повече Не е удобно"

Като че ли дипломатическа нота ще се пише, че чак такова чудене какво да се каже на бабата.

# 308
  • София
Проблем е, защото за мъжа е по-важно какво ще каже майка му:
Скрит текст:
Не съм ви чела наскоро, но виждам подобен на моя казус от преди години. Явно повсеместно са си така нахални са свекървите…
Този път за второто ми раждане съм решила, че със сигурност не искам да ми идва и седи седем дни вкъщи. Казала съм на ММ, при което той ми обяснява какво да ѝ кажел, ако искала да дойде
Скрит текст:
(моята не е от града за мое успокоение, но и не до там, понеже пък нощува вкъщи повече дни). Предложих да ѝ каже, че по-нататък ще види бебето, както и че първите дни ще искам да си почина, евентуално майка ми ще си е взела отпуск и може да ми е от помощ, така че нямам необходимост и от това.
Дайте идеи за още аргументи в тази насока, защото с предното раждане седя в стаята да ме гледа как кърмя, а аз те първа се учех и ми беше страшно неудобно, пък тя изобщо не се усещаше, че не ѝ е там мястото. Само пречеше в цялата обстановка, не ми беше удобно с още един човек, който да мисля, докато си гледам бебето и затова не мисля пак да се повтаря…
Помня, че и друг е писала нещо подобно – той не иска/неудобно му е да отказва на майка си. И двамата не се държат като възрастни и не могат да заявяват мнението си.

# 309
Ами, не знам, аз това казах точно на ММ. В прав текст. Моето мнение е, че ще ми е по-спокойно след раждането ( и след почерпката с близките), да останем в дома само аз,ти и детето. Няма да ми е комфортно да има други хора около нас.. за да можем да се стиковаме заедно и да споделим тези специални моменти между нас си.
Когато се почувстваме готови ще поканим за по уикенд ту едното семейство, ту другото(при нас са три).
И това е.
Питах го, ще се справим ли според теб само двамата? Смяташ ли, че можем да се справим с домакинските задължения двамата? Проблем ли е, че не желая да има хора около нас в тези моменти?

Обсъдихме и решихме. Той също не вижда причина майка му да прекара повече от 2-3 дни при нас и то не веднага след раждането. Буквално да дойде на гости. Нищо, че му е майка. Моята също ще дойде на гости по някое време.

Не си ли говорите вкъщи?

# 310
Това е извъртане.
Римона още сега е решила, че иска помощ от майка си.
И се чуди как свекърва и да не идва, ако може и месец. Тук проблемът е, че майка и ще стои с дни, а на свекървата ще и е забранено да види внучето.

Първо, че нищо не съм решила или писала, че чакам на майка ми да ни помага. Второ никъде не съм казала как майка ми ще „стои с дни”, а още повече, че ще забранявам на свекървата да си види внучето.
Именно заради тези твои извъртания, твоето мнение не ми е важно. Няма да си губя времето да ти се обяснявам, като си си направила труда да измисляш неща, които не съм писала.

Ще му се каже този път и още как.
Иначе по повод хотела. Само веднъж, когато беше със свекъра сме ги настанявали в хотел, понеже вкъщи пренаредихме доста неща и вече ни е по-тясно и неудобно. Тогава просто идваха от хотела в 8часа сутринта и тя казваше как не е пила кафе (сякаш по пътя не може да си купи например), демек да ѝ се направи, след което и закуска им правя, докато свекъра нищо не е казал, понеже и не пие. Вечерта пък се седеше поне до 22часа, защото какво ще правели в хотела толкова рано не ѝ се лягало. Та цял ден си бяха у нас, при което пак готвих и принасях бременна. Накрая каза, че хотела хич не ѝ харесал, тв бил малък, не знам си какво било мръсно… реших си за мен, че това не е толкова причината, а по-скоро, че тя си иска да е у нас и да се мота вкъщи непрекъснато.

# 311
  • София
И толкова ли не можеш нещо в смисъл "Първо звънни по телефона, за да се разберем кога е удобно да дойдеш"? След като си ѝ намерила друг хотел (има съвсем прилични хотели с включена закуска).

П.П. Мога да предложа много приличен. Преди в него настанявахме разни нахални гости.

# 312
Римона, само ще кажа, че си много, много търпелива. И бременна да бях, щях да намеря какво да правя извън вкъщи, вместо да им принасям. Честно, нямаше да се свъртя за повече от 2 часа. То бива наглост, ама това минава всички граници на нормалното.

# 313
Римона, на твое място щах да кажа с искрена изненада "ама не закусвахте ли в хотела? ние сме платили и закуска да имате" и ако отговори, че не са и даже се опита да омаловажи закуската в хотела, директно щях да кажа, че не съм се приготвила със закуска за тях. Ако толкова държат да ядат - знят къде е хладилника, да се оправят, демонстративно щях да се фръцна и да си отида в стаята. А на втория ден щях да вдигна патърдия на мъжа ми да им свие юздите и да ги накара да идват за 1-2 часа и то след предварителна уговорка. С такива хора колкото си по-търпелив, толкова повече ти се качват на главата.

# 314
И толкова ли не можеш нещо в смисъл "Първо звънни по телефона, за да се разберем кога е удобно да дойдеш"? След като си ѝ намерила друг хотел (има съвсем прилични хотели с включена закуска).
С нея комуникира главно ММ, тя понякога ми праща снимки по месинджър на нещо сготвено от нея или рецепта за нещо си, но такива разговори нямаме. Никога не звъни на мен да ме пита удобно ли е да дойда, а казва на сина си директно - мисля да дойда еди си кога. След което аз му казвам не ми е удобно за тогава и вече няколко пъти има ефект, в смисъл, че идва, когато на мен ми е удобно вкъщи, та ще видим сега как ще се получи. Предполагам, че ще се съобрази.

Общи условия

Активация на акаунт