С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 987
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Избрала съм си мъжа поради много други факти, за тях не съм женена-това казах и на него , че имам само мъж и не се женя за цялото семейство, ако не му харесва-следващият😀
Иначе гледам да не ги слушам, защото те това само чакат😀, не мерси☺

# 376
У нас пък на маса МОАБЕТЪТ много си върви. Теми, колкото щеш, особено за внуците.

# 377
Чудно ми е как зрели хора питат как да общуват с други хора. Досега как сте общували?
Ами, някои хора не могат да общуват. Например свекърва ми няма нито една приятелка. Познавам я от 35 години - нито приятелки има, нито общува със съседи. Общува само с близки роднини. Нетактична е и с тях периодично се кара. Но нали са си кръв - сдобряват се.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 16:13 от biborana

# 378
А какъв е този твой мазохизъм да ѝ светиш?
Осъзнавам, че наистина е мазохизъм, но вероятно така съм възпитана/такава съм си по природа, че съм много търпелива и внимателна да не обидя някой или да не се почувства зле, като в повечето случаи търпя аз и си съсипвам моето настроение за чуждото.
Просто не успявам да измисля нещо, с което да изляза от ситуацията на момента, а ако бях друга да съм си хванала шапката и да съм ги оставила наистина сами. Ама започвам да мисля - какво ще си кажат хората, дошли на гости и аз да си изляза…

# 379
Да това е другото, което ме дразни. Едни и същи истории с години,само се мрънка,а уж идва да види детето. Ох на баба,ах на баба и се сяда да говори. Толкова й е виждането с детето. Казвала съм,тая жена говори като картечница,от тема в тема,сама не може да си следи мисълта. Някакъв ужас. Сина й като му писне,казва айде да слагаме детето да спи ило да отиваме едиси къде,че и той не може да й слуша с часове глупостите.

# 380
Даже като се сетя за тия разговори, изпълнени с толкова подробности от далечното минало, се натоварвам, даже не знам как ги помнят, ама с такива подробности😀и се надговарят един с друг,мога биография да напиша за тях вече.

# 381
  • София
А какъв е този твой мазохизъм да ѝ светиш?
Осъзнавам, че наистина е мазохизъм, но вероятно така съм възпитана/такава съм си по природа, че съм много търпелива и внимателна да не обидя някой или да не се почувства зле, като в повечето случаи търпя аз и си съсипвам моето настроение за чуждото.
Просто не успявам да измисля нещо, с което да изляза от ситуацията на момента, а ако бях друга да съм си хванала шапката и да съм ги оставила наистина сами. Ама започвам да мисля - какво ще си кажат хората, дошли на гости и аз да си изляза…

Харесва ти да си в ролята на жертва. Не са ти виновни другите за това. Това е твой избор.
Ти мълчиш, синът ѝ ѝ казва "заповядай", и от всичко това тя трябва да разбере, че е нежелана в даден момент. Как да стане?

# 382
Не мисля, че да си внимателен и тактичен е да си жертва. Просто има хора, които заслужават да се държиш така с тях и други, които се възползват и ти се качват на главата.
Тя със сигурност е от вторите, но вече имаме напредък, защото не идва, когато си е наумила, а само като и ММ си е вкъщи.

# 383
Научих се на граници от предния ми брак, сега не ме е страх да кажа какво не ми харесва.
Макар че с екс свеки бяхме близки, тя е много готин човек, бившият ми така и не успя да се откъсне от гнездото майчино.
То не беше влизане у нас, когато си искат, живеехме в един вход, пускаше му манджи с въже от 5 етаж, въпреки че съм готвила.
Имахме кученце малко, постоянно , докато ме нямаше вкъщи идваха и го взимаха, бъркане в нещата ми, накрая казах на мъжа ми да вземе ключа и свекър ми се разсърди-голямо щастие за мен.
Веднъж си отключва човекът /свекъра/ влиза ,пуска си ТВ, сипва си ракия- у нас, бях потресена, понеже в моето семейство си уважаваме личното пространство и бях в шок.

# 384
  • София
Не мисля, че да си внимателен и тактичен е да си жертва.
Скрит текст:
Просто има хора, които заслужават да се държиш така с тях и други, които се възползват и ти се качват на главата.
Тя със сигурност е от вторите, но вече имаме напредък, защото не идва, когато си е наумила, а само като и ММ си е вкъщи.
Ти казваш "внимание и такт", аз виждам страх от заявяване на позиция. Съвсем спокойно може твърдо и тактично да се отхвърли нечие желание за гостуване.

# 385
  • Другата България
Скрит текст:
Аз затова си стоя настрани. Синът ми много добре се справя да си знае всеки мястото. И от темата се уча. Чак дотам съм се наплашила, че онзи ден снахата трябваше сама да дойде у нас да ми донесе документ, защото им върша работа на рода и с имотите. И се чудех какво да я правя 🤣.
Таис,
аз пък точно от тези теми разбирам, че на дете и снаха/зет рядко може да се угоди. Все ще си виновен за нещо.
Скрит текст:
Предвид това очакване хич не се впрягам да ме харесват отвъд нормалното възпитание. Сега виждам грешките на моите родители в това отношение и смятам да не ги повтарям. А ти пък щом вършиш услуга, имаш пълно основание да се държиш както ти харесва. Днешните баби обикновено още работим и не само че не скучаем, ами на мен лично понякога през уикенда хич не ми се ходи буквално на другия край на София - 30 минути с кола, 1 час с ГТ.
Да ти кажа, че в момента, в който го осъзнах това същото, животът ми стана в пъти по-спокоен. Blush
Може затова да съм от готините свекърви, с колко приятелки на снахата съм се срещала по общи поводи винаги са казвали “чували сме много хубави думи за Вас“. Blush Дотам сме я докарали да си говоря по телефона и да си пишем повече с нея, отколкото със сина ми. Blush Когато ме потърси за съвет, или за нещо друго, гледам да съм насреща, не досаждам, не нахалствам, винаги питаме дали на тях ще е удобно, когато ходим на гости, и ако се наложи преспиване, си взимаме хотел. Не оставаме в тях, не само защото е тесничко. Така е по-удобно и нас, и за тях. Blush И още, и още. Със снаха ми сме по-скоро в приятелски отношения, тя майка си има, никога не съм искала да заместя нейната. Но това си зависи и от възпитание, и от разбирания, и от нагласа, а и от отношението на отсрещната страна. Тоест, от това на снахата. За момента се разбираме идеално.
Но никога не бих си позволила, и не позволявам да ми се бъркат - приятелки, роднини, колежки и т.н. да не говорим за непознати хора. Тези отношения са толкова индивидуални, че няма как приятел или познат, да не говорим за непознат, да ми бъде коректив за каквото и да било.
Тъй че много добре те разбирам.

# 386
Римона, лесно е. Идва, докато мъжът ти е у дома, виждате се и по някое време казваш, че имаш ангажимент и излизаш. Тъкмо да се видят майка и син, да се позанимават с децата. А ти си намираш занимания, които да те разтоварят. Особено с две деца, много бързо ще започнеш да ги цениш тези моменти. Сега, докато е малко бебето ще е за по-кратко, но пак ще имаш глътка въздух, да се разнообразиш малко.

# 387
Да, да, това вече го правих.

# 388
  • Най-красивата страна
Майката излиза от болницата с бебето.
На изписването обикновено идват свекъри и тъстове-правят се снимки,черпят се вкъщи-нормално.
Майката може да не иска помощ от баби.И това е нормално.Жените вече не раждат на 15 години,че да не могат да се справят.
Може да поиска нейната майка да остане за два дни примерно-майка и дъщеря са все пак.
Едно е да ходи полугола пред майка си,друго е пред свекървата,може да иска да сподели интимни неща...
не става въпрос само за къпане на бебе или готвене...
Мисля,че желанието на младата майка трябва да бъде уважено и тя да бъде оставена на спокойствие.
Бебето не е маймуна ,не е играчка и няма да избяга.
Иска се малко тактичност от страна на свекървата в тоя момент.
Тя после пак може да идва да вижда бебето.

И аз имах проблеми с моята.
Искаше като дойде и бебето да е будно,за да си играела с него.
То спи,тя го пощипва или го гъделичка ,за да го събуди.
Ами теглих и една майна...
После реши,че може да идва ,когато пожелае ,без предупреждение,но за това съм разказвала..

Не съм мълчала,когато става въпрос за детето и много бързо я научих да се съобразява.
Мъжът ми ме подкрепяше,а това е много важно.
Но ако не беше ме подкрепил много вероятно щяхме да си развалим отношенията.

# 389
И какво точно ще си играе с новородено е интересно, добре че мъжът ти е бил на твоя страна☺

Общи условия

Активация на акаунт