С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 911
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
А театъра с кръвното свекърът ми го игра буквално, когато разбра, че няма да живеем при него. Мъжът ми избра да не се връзва.
А, ако беше свекървата пак ли щеше да не се върже? Все си мисля, че към майките са по-привързани мъжете.

# 406
  • София
Мисля, че нямаше, защото аз бях абсолютно категорична, че със свекъри няма да живея.

# 407
При нас се е случвало да преувеличава със здравословното си състояние, за да пътува някой към нея и просто да я види/закара до болница в София. Тя си е малко паника във всяко отношение, но пък със здравето никога не знаеш кога може да се окаже истина и да не си я закарал навреме и после да ти тежи. Имаше моменти, в които това много ме напрягаше, после си казах негови родители са, негова отговорност и спрях да го мисля.

# 408
При нас се е случвало да преувеличава със здравословното си състояние, за да пътува някой към нея и просто да я види/закара до болница в София. Тя си е малко паника във всяко отношение, но пък със здравето никога не знаеш кога може да се окаже истина и да не си я закарал навреме и после да ти тежи. Имаше моменти, в които това много ме напрягаше, после си казах негови родители са, негова отговорност и спрях да го мисля.

Твоят мъж само дете ли е?

# 409
Да, а те нямат книжки.

# 410
Да, а те нямат книжки.

Няма да е лесно при това положение, но все пак е страхотно, че мъжът ти поставя граници.

# 411
  • София
Ето тука грешиш-щом вършиш услуга,можеш да се държиш както искаш.....От какъв зор бе жена? Толкова ли е трудно да се държиш добре с един човек? Без значение дали му правиш услуга или не? Какви хора сте,от какво поколение и как сте възпитани не знам.
От прочетеното досега не вярвам Таис да не е възпитана добре, което не мога да кажа за всички пишещи тук.
Тя самата е писала, че прави услуга, без да прелива от ентусиазъм. Посрещнала я, казали са си 2 приказки, пила е кафе. Напълно излишно е да го мисли повече какво е искала или не другата.
Конкретно на твоя въпрос - точно тук се вижда, че доброто за едни не е добро за други, предвид разликата във възпитание и манталитет. Снахите стават все по-тънкообидни, а свекървите - все по-обидчиви (или обратното - незаинтересовани)

# 412
  • София
Добре де, вашите майки така ли правят? Аз такова поведение съм го виждала масово от майку на мъже действително. Моята майка, като знае, че си имам ангажименти и по- скоро е склонна дори да премълчи нещо, вместо да дърпа килимчето към себе си.

# 413
Добре де, вашите майки така ли правят? Аз такова поведение съм го виждала масово от майку на мъже действително.
Моята майка, като знае, че си имам ангажименти и по- скоро е склонна дори да премълчи нещо, вместо да дърпа килимчето към себе си.
Баба ми, майката на майка ми, изпадаше в сериозен стрес всеки път, като се наложеше да се полагат някакви грижи за нея, нещо да се свърши, да ѝ се помогне и тн. Вдигаше кръвно само от мисълта, че ни е притеснила. Майка ми също си мълчеше, гледаше да не ни тревожи. Дали е случайно, че и двете си отидоха рано от инсулти? Истината е, че колкото по-голям егоист е един човек, толкова по-добре си живее.

# 414
Ето тука грешиш-щом вършиш услуга,можеш да се държиш както искаш.....От какъв зор бе жена? Толкова ли е трудно да се държиш добре с един човек? Без значение дали му правиш услуга или не? Какви хора сте,от какво поколение и как сте възпитани не знам.
От прочетеното досега не вярвам Таис да не е възпитана добре, което не мога да кажа за всички пишещи тук.
Тя самата е писала, че прави услуга, без да прелива от ентусиазъм. Посрещнала я, казали са си 2 приказки, пила е кафе. Напълно излишно е да го мисли повече какво е искала или не другата.
Конкретно на твоя въпрос - точно тук се вижда, че доброто за едни не е добро за други, предвид разликата във възпитание и манталитет. Снахите стават все по-тънкообидни, а свекървите - все по-обидчиви (или обратното - незаинтересовани)

Нищо по това,за което говоря не написа ама карай. Снахите не са тънкообидни,а поставят граници. Нещо немислимо за вашето поколение. И смятате,че щом давате, може да си въртите синджира както ви харесва и да се държите както си искате.

# 415
Моята майка, ако ѝ е зле винаги си мълчи до последно. Тя е другата крайност на свекървата. Никога не иска да те притеснява със себе си. Разбирам съвсем случайно, че е болничен или че
нещо се е случило здравословно.

# 416
  • София
Иначе, се съгласявам за Таис. Изобщо не смятам, че може да бъде обект на темата, доколкото я "познавам". Най- малкото има на горния етаж, а много голяма част от споделеното в темата е и от липса на възпитание.
Дори много да ти се иска да общуваш с внучето, ще се спреш, ако трябва да се натресеш на гости без покана.
Дори много да не одобряваш методите на 'младата майка, ще си премълчиш снизходителните съвети, защото не е възпитано. И т.н.

# 417
  • София
Хич не са ни толкова невинни майките. Има една тема за отровните родители, там какви случаи има... Махнете си розовите очила.

# 418
Иначе, се съгласявам за Таис. Изобщо не смятам, че може да бъде обект на темата, доколкото я "познавам". Най- малкото има на горния етаж, а много голяма част от споделеното в темата е и от липса на възпитание.
Дори много да ти се иска да общуваш с внучето, ще се спреш, ако трябва да се натресеш на гости без покана.
Дори много да не одобряваш методите на 'младата майка, ще си премълчиш снизходителните съвети, защото не е възпитано. И т.н.
Ааааа, как ще се мълчи? Нали тази, некадърница, снахата ще вземе да умори бабиното злато и ще затрие родАта? На къса каишка снахата и непрекъснато да ѝ се набива канчето, че едно време не е имало глезотии като памперси, да не вземе да реши, че може сама да реши как да си гледа детето.

# 419
Хич не са ни толкова невинни майките. Има една тема за отровните родители, там какви случаи има... Махнете си розовите очила.
Може и да има, но това не значи, че всички са ужасни. То и тук има немалко примери за свекърви, но вероятно съществуват и нормални такива.

Общи условия

Активация на акаунт