С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 914
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Не, моята не прави така. Тя ако иска да дойде да ни види няма и да искат да останат вкъщи, настояват да спят на хотел (в затворен комплекс сме и има хотелска част, съвсем на входа ни). Све от друга страна държ(еше) синът ѝ да тръгне да пътува 120 км. в посока, за да я вземе и после да я върне, защото тя е шофьор, но не си ползваше колата, за да дойде до нас. А с автобус не желаеха да пътуват. Секна това, но с многобройни откази и обсъждане. Не вярвам, че го прави, защото е свекърва, просто си е такъв човек.

Другото, което е, съвсем нормално е тук да се обсъждат повече свекърви, защото темата се поддържа от снахи. Свекървите тук се държат със снахите си кофти, с децата си - не, затова и тук не се коментират родители, защото родител в масовия случай се държи добре с детето си.

# 421
  • София
Нищо по това,за което говоря не написа ама карай. Снахите не са тънкообидни,а поставят граници. Нещо немислимо за вашето поколение. И смятате,че щом давате, може да си въртите синджира както ви харесва и да се държите както си искате.
Ато твърдиш, че поставянето на граници е немислимо за моето поколение или това на родителите ми, явно това си видяла в семейството си. Аз пък съм видяла друго.
Но е забавно да се гледа как се надпреварват да поставят високи граници, обаче след 30 години прогнозират как ще са балансирани между безхаберие и загриженост.
Мантрите как някой си въртял синджира и т.н ги отминавам като не особено съдържателни...меко казано

Има ли 0,0001% възможност свекървата да е по-светната за нещо покрай бебето или поне да има адекватно мнение?

# 422
За мен тя и с него се държи кофти, понеже не го жали хич. Звъни му за какви ли не оплаквания и после на него му става напрегнато, боли го корем, притеснява се цял ден за това.
Това си е чист егоизъм, но са си техни тези отношения и аз не им се бъркам. Само си седя отстрани и се чудя защо толкова майки са жадни за внимание от синовете си.

# 423
Защото Римона, нямат свой живот и по цял ден се чудят какво да правят. И също, има и това, че по някакъв начин се опитват синът им, да замести липсващия мъж.
Свекървата на леля ми, караше синът си да облича дрехите на починалия и мъж и да седят на дивана хванати за ръце. Яко извратено. От преди 15-тина години е случката.

# 424
За мен тя и с него се държи кофти, понеже не го жали хич. Звъни му за какви ли не оплаквания и после на него му става напрегнато, боли го корем, притеснява се цял ден за това.
Това си е чист егоизъм, но са си техни тези отношения и аз не им се бъркам. Само си седя отстрани и се чудя защо толкова майки са жадни за внимание от синовете си.
Защото не са получили достатъчно внимание от мъжете си (защото и мъжете им са били мамини синчета) и компенсират със сина. Един своеобразен комплекс на Йокаста, в който, чисто емоционално, майката превръща сина си в свой съпруг, защото нейният е неналичен.

alex_jp, писали сме заедно.

# 425
Защото Римона, нямат свой живот и по цял ден се чудят какво да правят. И също, има и това, че по някакъв начин се опитват синът им, да замести липсващия мъж.
Така е. Свекъра си излиза с приятели, пък тя все мрънка на ММ, че не се прибирал. Наистина си седи предимно сама и иска внимание.

# 426
Нищо по това,за което говоря не написа ама карай. Снахите не са тънкообидни,а поставят граници. Нещо немислимо за вашето поколение. И смятате,че щом давате, може да си въртите синджира както ви харесва и да се държите както си искате.
Ато твърдиш, че поставянето на граници е немислимо за моето поколение или това на родителите ми, явно това си видяла в семейството си. Аз пък съм видяла друго.
Но е забавно да се гледа как се надпреварват да поставят високи граници, обаче след 30 години прогнозират как ще са балансирани между безхаберие и загриженост.
Мантрите как някой си въртял синджира и т.н ги отминавам като не особено съдържателни...меко казано

Има ли 0,0001% възможност свекървата да е по-светната за нещо покрай бебето или поне да има адекватно мнение?

Защо коментираш само това,което ти харесва? Питах, защо смяташ,че като правиш услуга на детето си,имаш право да се държиш както искаш?
В моето семейство съю научена да не си мълча,дори и на свекърите, да не си оставям магарето в калта и грам да не ми дреме за хорското мнение. Майка ми дето толкова си е мълчала,накрая свекърва си сама я гледа,сама я къпеше и сама й сменяше памперсите.  Бял ден не е видяла от нея. Защото поколенията са били различни,хората и порядките също. Пък ти колко по-различни неща си видяла се съмнявам,само като ти чета разсъжденията по темата.

# 427
  • София
Вий си мислите, че на мъжете, които ходят по задник@ на майка си, много им тежи и всъщност не искат. Някъде нещо във връзката майка-син ги удовлетворява, за да го правят.

Историйката със седенето на дивана е патология.

# 428
Не знам какво да кажа, с единия син, че е повече наоколо, си имахме  приказка. Карам го да ремонтира ,да свърши  неща, не да ми държи ръката. Преди ,като бях сама, пращаше пари и плащах. И ми изтърси - аз съм ти син, не съм ти мъж.
Застреля ме.
  Постепенно  започна да се чувства като собственик, домакин, но в началото се дърпаше, гости всичките, ами и аз искам да съм гост. Писна ми сто години да се грижа за всички и всичко, не мога вече.
 Като живееш някъде - поддържаш. Почна, бавно и славно.
  Аз ще се местя като протече някъде, като се срути,  има къде, докато пропадне всичко и край.
 Ако става така де.
  Та отношенията търпят развитие и  не знам има ли човек да не се е отделял  от къщи поне за малко.
 Никой не иска да остарява, но пък не всички остаряват.
 Някакъв баланс си трябва относно грижи и  подкрепа , слушане  и  собствено мислене.

# 429
  • София
Ти си разбрана и добродушна жена, чела съм те много години във форума. Не се разпознавай в тукашните истории само защото имаш момчета за синове. Даже много си им дала, доколкото помня като отношение и "услуги".

# 430
Добри са ми децата ,всичките.
 сега си писах със син 1 , една съфорумка така даде тон,  за книга с поезия ,която издавам,   работи се по въпроса,  и имам юбилей
 та пита колко пари да ми прати ,снахата казала да си отпразнувам, но след март, че имат разходи до тогава, ще пътуват, обзавеждат жилище още.
 Та питат ме.
 Нямам оплакване аз, делнични сблъсъци са. От мен се оплакват, че внуци не гледам, само на гости.

# 431
  • Пловдив
Нали се сещаш, че ако се държиш така с родителите на мъжа си, той никак няма да се зарадва.
Зависи. Познавам двойки, в които снахата не просто не контактува със свекърите, а е дресирала и мъжа си да не го прави. И само тъстовете прихождат и идват на гости, защото "те са свестни, а свекърите са ужасни". Това го пиша като факт просто с учудване за мен, не като нещо, което рекламирам.

И встрани от казуса на Римона, по който смятам, че сме единодушни.
Което може и да е вярно. Аз познавам майка си, хич не е лесна като свекърва за партньорката на брат ми. Познавам и тъстовете на брат ми - много по-малко изискващи са. С тях по-лесно се контактува. Определено съм наясно ЗАЩО прекарват повече време с тъстовете. Аз не съм им директно в семейството, но съм достатъчно наблизо за да имам поглед, пък и познавам много добре половината участници.

# 432
  • София
По традиция мъжките рожби се гледат, за да останат в семейството и да добавят жена, и деца. Затова. Но има всякакви хора. Не всеки, който си е близък с децата е жаден за внимание, но тогава не става цирк и всички са щастливи.

# 433
Връзката с чужди родители трябва да се навигира и ограничава от собственото дете.
Вече, ако снахата е решила да спасява мъжа си от досадната свекърва, си е неин проблем. Не се меся в отношенията между мъжа ми и майка му, да си й помага, да си му дава непоискани съвети, това са си техни работи.
И друг път съм писала, че аз за 2 от 3 въпроса казвам на свекървата "о не знам, питай сина ти". "Що ще ходите еди къде си, отидете еди къде си". "О, не знам, синът ти така реши." "Еми да, бе, то наистина там е по-добре, по-хубаво, по-голямо разнообразие". Мхм-мхм. Grinning

# 434
  • София
Това наистина е някакво отживяло мислене, ходи се на пръсти около зетя, да не зареже щерката, той я е "взел". Съответно синът пък е господар,  той трябва да казва какво ще става у тях, не жена му.

Общи условия

Активация на акаунт