С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 905
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
tays, няма значение дали я понася, или не. Просто самата ситуация не предполага висене на гости. Не знам Римона как щеше да ражда дали секцио или естествено, но аз до вчера седях по бельо с огромни превръзки за лохиите и отворена риза заради разранените зърна - просто не е момента да идват гостенки. Камо ли такива, очакващи родилката да ги обгрижва. Аз не си представям както бях до вчера да дойде някой с очакване да му метна гофрети за закуска с кафенце докато се снима с бебето. Ние тия дни ядохме каквото има 😆 Мама донесе баница, но ми беше тежка. Живях аз лично на картофено пюре със сирене, препечени филийки и прочие. Пиле фрикасе и славянски гювеч не ми се е нито ял, нито готвил. 😀

Както и да въртим нещата, раждането е сериозен травматизъм за организма на жената, кърменето също е предизвикателство. Колкото и естествен процес да са и двете. Една жена има нужда да се възстанови. И даже, ако тя не понася свекърва си по една или друга причина, това е още по-сериозен довод да не й се натриса в този уязвим период. Обикновено за непоносимост има причина. Като чета поведението й при дете номер 1, тя се вижда доста добре.

Знаете с моите свекъри как сме, те дойдоха на изписването пред болницата, порадваха се на малката и сега само се обаждат да питат как сме. Никой не напира да идва у нас. Един път да проявят някакъв усет. 😀

# 316
Аз не спирам да питам какъв си да не усещаш, че не си желан и  да се натискаш с присъствие.

# 317
Аз не спирам да питам какъв си да не усещаш, че не си желан и  да се натискаш с присъствие.
Има хора, дето са такива пердета, че не просто не усещат, че са нежелани, ами и от намеци не щат да разберат. А като им го кажеш "право, куме, та в Очи", вземат та се обидят. Просто са егоисти, невъзпитани и не ги интересуват останалите как се чувстват.

# 318
  • София
И толкова ли не можеш нещо в смисъл "Първо звънни по телефона, за да се разберем кога е удобно да дойдеш"? След като си ѝ намерила друг хотел (има съвсем прилични хотели с включена закуска).
С нея комуникира главно ММ, тя понякога ми праща снимки по месинджър на нещо сготвено от нея или рецепта за нещо си, но такива разговори нямаме. Никога не звъни на мен да ме пита удобно ли е да дойда, а казва на сина си директно - мисля да дойда еди си кога. След което аз му казвам не ми е удобно за тогава и вече няколко пъти има ефект, в смисъл, че идва, когато на мен ми е удобно вкъщи, та ще видим сега как ще се получи. Предполагам, че ще се съобрази.

Значи той да ѝ каже, че ще ѝ намерите хотел и първо да звъни, за да се разбирате за времето.

# 319
Въпроса не е, че не е желана изобщо. Както написах по-рано нямам проблеми да дойде, стига да не е самата седмица след раждането, а по-късно. По-голямото ми дете ѝ се радва, аз също нямам някакви скандали с нея, поддържаме нормални отношения, но просто тя е някак много любопитна, а предполагам и че ѝ е скучно, та затова иска така да е сред повече хора.

# 320
Свекърва ти, трябва да е благодарна, че има снаха като теб. Мен никак нямаше да ме интересува какво иска тя, особено докато съм бременна или съвсем скоро родила, че да ми виси денонощно на главата и да чака да я обслужвам.

# 321
  • София
Е, така описаната свекърва наистина е по-добре да не идва. Вероятно никога. Това да се курдиса от сутринта до късно вечер не знам как сте го изтърпели и защо. Като и е скучно в хотела да отиде до мола. Или да се разходи. Ужас.

# 322
  • София
Или ако се курдисва така, да е докато синът ѝ си е вкъщи, за да ѝ готви, сервира и т.н.

# 323
Възрастна е вече за разходки не издържа да върви много, защото е качила доста кг. Най-вече заради детето я изтърпях, понеже все пак ѝ се радва и си играха, докато аз готвя или правя друго. Може би отчитам като грешка, че ние с ММ не си излезнахме някъде и да ги оставим вкъщи с детето някакво време, а не да седим плътно до тях, понеже по едно време вече и няма какво да си кажеш, просто седим всички и става някакво сконфузно.

# 324
Римона, на твое място щах да кажа с искрена изненада "ама не закусвахте ли в хотела? ние сме платили и закуска да имате" и ако отговори, че не са и даже се опита да омаловажи закуската в хотела, директно щях да кажа, че не съм се приготвила със закуска за тях. Ако толкова държат да ядат - знят къде е хладилника, да се оправят, демонстративно щях да се фръцна и да си отида в стаята. А на втория ден щях да вдигна патърдия на мъжа ми да им свие юздите и да ги накара да идват за 1-2 часа и то след предварителна уговорка. С такива хора колкото си по-търпелив, толкова повече ти се качват на главата.

Нали се сещаш, че ако се държиш така с родителите на мъжа си, той никак няма да се зарадва.

# 325
Римона, определно сте направили грешка като не сте я оставили сама с детето. То такива свекърви точно от това бягат - да трябва да свършат реална работа, а не да се курдисат снахата да им подгъзува, а те да се приберат и да разправят на приятелки как са гледали внучето/бременната снаха. Ако сега така се натресе - взимаш си детето и бебето, излизаш на разходка, а като се прибереш и тя е още вкъщи можеш да кажеш "а, ама ти още ли си тук?". Ако не схване намека, поне ще знаеш, че не си мълчала. А ако се обади, докато сте навън - няма да се прибирате скоро, ще хапнете навън, може и с някоя приятелка да се видиш.

Ирис, ако съм току-що родила и ми се налага да търпя нетактични свекъри - хич няма да ме интересува от какво се радва мъжът ми. Ако не се радва - да си озапти родителите и да се пусне от полата на мама.

# 326
  • София
Да, определено оставяне на детето с баба и да отидете на кино, обяд, разходка. Но това е ако бабата става да и се остави дете. Някои баби е по-добре да не бъдат оставяни насаме с деца.

# 327
  • София
Римона, на твое място щах да кажа с искрена изненада "ама не закусвахте ли в хотела? ние сме платили и закуска да имате" и ако отговори, че не са и даже се опита да омаловажи закуската в хотела, директно щях да кажа, че не съм се приготвила със закуска за тях. Ако толкова държат да ядат - знят къде е хладилника, да се оправят, демонстративно щях да се фръцна и да си отида в стаята. А на втория ден щях да вдигна патърдия на мъжа ми да им свие юздите и да ги накара да идват за 1-2 часа и то след предварителна уговорка. С такива хора колкото си по-търпелив, толкова повече ти се качват на главата.

Нали се сещаш, че ако се държиш така с родителите на мъжа си, той никак няма да се зарадва.
А много ли ще се радва, ако/когато родителите му не се съобразяват с жена му? Тя дали ще се зарадва на мъжа си, ако той очаква от нея да ѝ се качват на главата?

# 328
Но това е ако бабата става да и се остави дете. Някои баби е по-добре да не бъдат оставяни насаме с деца.
Много е страхлива и постоянно казва това не знам как и онова не знам как, още като детето беше бебе, та ММ смята, че не можела да се оправи, ако я оставим за по-дълго с детето. Според мен само се преструва, че това и онова не може, за да седим и ние, пък тя само да се порадва така да се каже. Не смятам, че ѝ се занимава да гледа дете, затова и се притеснявам за повече време, ако трябва да я оставя. Все пак нищо насила не е добре да се върши, още повече гледане на дете.

# 329
Но това е ако бабата става да и се остави дете. Някои баби е по-добре да не бъдат оставяни насаме с деца.
Много е страхлива и постоянно казва това не знам как и онова не знам как, още като детето беше бебе, та ММ смята, че не можела да се оправи, ако я оставим за по-дълго с детето. Според мен само се преструва, че това и онова не може, за да седим и ние, пък тя само да се порадва така да се каже. Не смятам, че ѝ се занимава да гледа дете, затова и се притеснявам за повече време, ако трябва да я оставя. Все пак нищо насила не е добре да се върши, още повече гледане на дете.
Това ти е още един коз да не си съгласна свекървата да се задържа у вас. Щом не може да помага с детето, щом очаква ти всичко да свършиш по домакинстването - защо ти е? Като ще идва само на гости, ще се съобразява с домакините.

Общи условия

Активация на акаунт