С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 866
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Иска да е с него. Постоянно. Обичат се много.
Ама ето как извърташ. Сега пък не сме изградили нормални отношения. Добре.
Опитвам се да го видя насаме, когато снахата не е там, а и тя остава.
Не е болка за умиране, чрез частен пример само искам да представя и друга гледна точка.
Но съм го възпитала да е мъж, да си държи на жената, та в неговото поведение няма нищо нередно. И го пиша всичко това, за да си давате сметка снахите, че си обичаме децата, а как го показваме...според манталитет е.

# 496
На мен би ми било неудобно, ако знам, че свекървата ще идва, а аз да отивам на фитнес. Ако майка ми ме е възпитала да посрещам гости, както трябва, а ако не, ще си изляза без проблем.
По-скоро се притеснява, отколкото реално да иска да седи на срещата ви.

# 497
  • София
Свекървата не е твой гост, а на сина си.
Нищо лошо няма в това той да си посреща гостите, а ти да си вършиш работата.

# 498
Все пак идва в общия ни дом и ми е неудобно още първия ден да речем да си хвана шапката, тамън когато идва. Иначе, като е оставала с дни, то съм ги оставяла двамата и си излизам без проблем.

# 499
Зависи, ако някой дойде в моя дом, няма как да не ми е гост. Ако свекървата каже - идвам ви на гости, тогава доста жени ще се почустват неудобно да си зарежат ролята на домакини на къщата, включително и аз. Ако свекървата каже на сина си - искам да те видя да пием по кафе, вече е друго нещо.
И снахата на Тайс не ми се вярва чак толсова от любов към сина да пропуска фитнеса. Значи иначе може да изостави любимия си за два часа и да не са заедно, ама точно когато Тайс ще идва, не може. Има някакво недоразумение между тях, но те си знаят... или не знаят.

# 500
  • София
В моя дом всеки, когото не съм канила, не ми е гост.

# 501
Аз също бих счела, че ще се приеме като проява на неуважение, когато знам, че тя идва, а аз в този момент излизам. Особено ако идва рядко. Но пък ако ми каже да излизам, че искат да се видят - не бих се разсърдила изобщо и бих им дала цялото време на света Grinning Така че тук за мен опира основно до комуникация. Едва ли остава нарочно, по-скоро се съобразява да не те засегне и да излезе, че не ѝ пука, че ще идваш. Вижда се и от темата, че хората мислят тотално различно в еднакви ситуации, така че само и единствено правилна комуникация би коригирала положението.

# 502
  • Другата България
Свекървата била гост на сина си....ама понякога и аз се чудя на определени разсъждения, както и на това в какви семейства живеете, или сте живели.

Свекървата/свекъра/тъста/тъщата е гост на семейството на детето си.
В това семейство няма само един член, има още поне един, а ако има и внуци - повече от един.
В повечето случаи когато свекърва/свекър/тъст/тъща ходи на гости го прави, за да види всички, включително и внуците. Все едно когато децата идват в дома на свекървата и свекъра, тя да си хване шапката и да отиде на шопинг, а да остави снахата, сина и внуците само със свекъра /примерно/. Представям си тогава какво ще се изпише за тази свекърва.....или респективно, тъща.

# 503
  • София
И какво като семейството има няколко члена? Не сме скачени съдове. Единият родител се разбира с детето си да се видят. Това няма общо с партньора на детето. Аз като се виждам с майка ми например, мъжът ми всеки път ли трябва да ни свети?

# 504
  • Другата България
Уточних, че говоря за гости, а не за обикновено виждане.
Всъщност, ето с този пост съм съгласна, това имах предвид
Аз също бих счела, че ще се приеме като проява на неуважение, когато знам, че тя идва, а аз в този момент излизам. Особено ако идва рядко. Но пък ако ми каже да излизам, че искат да се видят - не бих се разсърдила изобщо и бих им дала цялото време на света Grinning Така че тук за мен опира основно до комуникация. Едва ли остава нарочно, по-скоро се съобразява да не те засегне и да излезе, че не ѝ пука, че ще идваш. Вижда се и от темата, че хората мислят тотално различно в еднакви ситуации, така че само и единствено правилна комуникация би коригирала положението.
Когато свекъри/тъстове идват неежедневно и ежеседмично на гости, за мен е нормално да се видят с всички членове на семейството. Ако имат нормални взаимоотношения, разбира се, според личните си разбирания. И ако всички го искат, и не го приемат за “светене“.

# 505
Винаги съм мислела по този начин. Но и гледната точка на milenaka приемам, защото мъжът ми не идва на срещите с майка ми, дори напротив, намира си нещо. Но пък с баща ми остава, това е нормално, той с нея като жена може да си каже много общи неща, докато с него си комуникира по различни теми. Аз с майка му имам приказка и оставам, сега се чудя трябвало ли е Grinning

# 506
Merri_An го е описала много балансирано и човешки.

Не виждам никакъв проблем в нуждата на една майка да прикара някакво време насаме с порасналия си син, за да си споделят някакви си техни неща. Ако снахата държи да присъства на тези разговори, то тя се превръща в натрапник. Не е нужно да се свети на всяко нещо, надали кроят някакви тайни съзаклятия зад гърба и. Разбирам, че не си харесвате свекървите, за което не дължите обяснения никому, но това зле прикрито желание да откъснете мъжа от нормалната, обичайна комуникация с родителите му идва малко в повече.

# 507
Е, да, ама аз съм казала на моята свеки, че.винаги е добре дошла, което го считам за канене.
Иначе е така, ако някой се самопокани нахално, не бих се съобразила, освен ако ММ не държи да съм до него.

Merri_An, всеки понеделник пенсионерките от селото на свеки се събират в центъра на кафе и клюки.
Когато ходим напгости в понеделник, си знаем, че ние оставаме със свекъра, а тя си отива на кафе. Няма лошо, никой не го прави на въпрос, но тя знае, че нямаме против и даже се радваме, че си има приятелки.
П.П. Мисля, че няма нужда да се обиждат като цяло хората в темата и особено семействата им. Да обидят обичани от теб хора е по-неприятно и от това да обидят директно теб.

# 508
Аз дори не мога да приема сериозно, че не се прави разлика кога е гости и кога трябва да се виждат деца и родители самостоятелно....
Амброзия, това с общите почивки ми звучи като някакъв кошмар. Децата, сватовете, аз и мъжа ми с дни на почивка....

# 509
Амброзия, това с общите почивки ми звучи като някакъв кошмар. Децата, сватовете, аз и мъжа ми с дни на почивка....
Като започнете с тези заклеймявания… чак кошмар. Има хора, които се разбират и си почиват заедно доста добре. Това, че при други не се получава/почиват си най-добре сами, съвсем не означава, че в живота няма всякакви разнообразни истории…

Общи условия

Активация на акаунт