С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 824
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Това е, защото пише “тя”, а не “той”. Аз не мога да се изказвам от негово име, а и не смятам за нужно. Благодаря!
Еми, моля. И другите 2 потребителки не са с раздвоение на личността, но са написали какво мислят мъжете им. Не си длъжна, разбира се, просто се замисли дали и мъжът ти, колкото и да е настъпен, също мисли майка си за меркантилната и предпочита твоето семейство.

# 601
  • София
Ами да си каже, не е малък. Ако случаят е такъв, разбира се. А ако е решил да има сливи в устата, да се сърди на себе си.

# 602
А ние може и да сме обсъждали семейно, но да не желая да споделям това тук. В крайна сметка аз решавам какво да споделя и на кои въпроси да отговоря. Може и да не сме. Ние си се разбираме чудесно, пък било това за вас да значи, че съм го настъпила и не харесвам майка му, а той горкият е натиснат да се разбира с готините ми родители. За останалите важи същото - всеки споделя от името на, както и от себе си каквото сам реши за ок. Това, че някой не би ме разбрал или ме разбира погрешно, но счита за себе си, че това е истината също не би следвало да е мой проблем. Хората са свободни да имат свое мнение. Каквото сте го загрижили, ще каже човек, че ви е в къщата. 😃 Споко.

Иначе признавам, умело провокираш и правиш опити да слагаш в устата на хората думи, които не са казали. Нещо такова се случи и с цялостната дискусия. 😃 Аз за никого не съм уточнила, че има раздвоение на личността, а че всеки споделя каквото намери за добре. Аз мога да говоря само от свое име.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:45 от Ambrosia

# 603
И какво пречи това , че  родата е откъм жената.

Нищо не пречи. Хубаво е. То си е от време оно така.

# 604
  • Варна
Може. Всичко може. Включително и след години да му се върнат фабричните настройки и даже жена му да не може да го познае.

Което го виждам на живо. Не е приятно дори за страничен човек като мен, камо ли за тези, които са семейство на въпросната личност.

# 605
Аз да си призная, че които да било родители, мои или свекърите, да ме поканят с тях на почивка с децата и да ми я платят, тръгвам веднага. Ама нещо все се ослушват.

# 606
  • София
Умея, да, благодаря ти.
И да чета между редовете. 15 пъти написа, че много си я харесваш и изпраска един монолог какво искаш ти и че мъжът ти бил много добър, че си плащалА. Малко подлозите ми се разминаха, ама нейсе.

Споко, и ние не харесваме свекървите и някой да ни се мота на главата, ама поне не се опитваме да им натикаме в гърлото розовото си семейство.

Всичките ми постове изключват невъзможни родители, тормозещи и т.н. Вече бе повдигнато като тема, та уточнявам.

# 607
За РД на детето-ние канехме деца в заведение с детски кът,канехме и тях,канехме и майка ми.
Те обаче недоволни,трябва софра с цялата рода вкъщи...
Аз не споря,не се карам с тях,усмихвам се и обяснявам,че на детето му харесва да бъде с приятелчета,така сме решили и така ще бъде.Както и че ние три дни подред рожден ден няма да правим.
Хаха, да, това го бях забравила. И при нас свекървата доста се учуди, че няма да я каним и да идва на гости, когато се падаше уикенда с рождения ден на детето. Като вас бяхме решили, че ще е в детски кът с наши приятели с деца, които се познаваха помежду си с нашето. Детето си изкара супер, ние също, но пак имаше недоволни. Майка ми например нищо не е казала по въпроса, даже прие за съвсем нормално детето да си празнува с други деца, а не да се наредим родата на масата.

Миналата година на първия рожден ден на сина ми,свекърва ми стоя 1ч и накрая измърмори-"аз детски мога да си гледам и вкъщи,то на рожден ден се кани с ракия и салата". На детски рожден ден на обяд, жената идва да пие и да яде..... Селяния до шия....Мъжа ми умря от страм,понеже го каза на висок тон,всички да я чуят и стана и си замина.....

# 608
Благодаря ти. Защо е проблем, че съм написала плащалА, в 21 век и това ли е проблем? Не ми отговаряй, залагам, че и тук се гледа през различна призма. Няма да казвам нищо повече, че отново разговорът ще тръгне в друга посока от някого, който уж умее да чете между редовете. 😃

# 609
Ирис, пълно е с такива хора, които не се притесняват друг да им плаща, даже им е гот.
За мен ставаш възрастен, когато започнеш да си плащаш всичко сам, преди това си пораснало дете.
Свекърва мислеше така до скоро и майка й (свекърва 2) беше така до смъртта си. Всичко, сметките им, храна дрехи, дори глезотиите им задължително  ТРЯБВА да се плащат от друг - първо баща, после съпруг, следва син (или зет, ако имат дъщери) и накрая внука и снахата (т.е. аз). По изключение ми оказаха тази чест, защото съм кариеристка, която търпят в семейството и затова трябва да им плащам.
След смъртта на свекър ми настанаха драми. Постоянно помагахме финансово, но те вечно бяха недоволни. Дори ми е трудно да пиша, а и ще бъде досадно. Ще дам само 1 пример: спестили сме пари за ремонт и й казваме, че 65% от сумата е за нейното жилище и 35% за нашето. Тя иска всичко да е за нея. Когато спокойно се опитах да обясня защо сме решили така, тя ме прекъсна с култовото й изказване  „Ти да мълчиш, при жива свекърва свекърва снахата няма думата за парите на сина ми. В семейството всички спестени пари са на мъжа!“ ММ й каза, че той лични пари няма, всичко е общо. Запазих самообладание, не я изгоних. Дори и ремонта й направихме. Но още треперя като се сетя. Не съм й простила.  Травмата за мен е голяма и с години не мога да я обработя.

На колко години е тая свекърва, такъв манталитет може да се срещне в началото на миналия век, за днешно време е супер странно.

# 610
Не знам какъв манталитет има свекървата на biborana, но ако съм аз след такъв разговор рязко ще ми свършат парите за нейния ремонт. И ако държи да има общи пари със сина си и той мълчи бързо ще им осигуря общ бюджет.

# 611
Не само пари, а и търпение и уважение ще ми свършат. Такова поведение не мога да си представя. Да се проявява толкова открита нетърпимост към снаха не бях чувала/чела в темата.

# 612
Ама и мъжът на биборана - при жива майка тръгнал да се жени! 🤣🤣🤣
Сега сериозно - на нейно място щях да рекна няколко хубави приказки на свекървата и ремонт от моите пари - нямаше да види!

# 613
  • София
При жива майка на кого изобщо му трябва съпруга е положението с горната свекърва. Joy
Верно ли има такива хора. Дори се чудя как си искат вербално.

Арозия, виждам, че обичаш вниманието, но искаш последната дума, задавайки провокативен въпрос, на който не желаеш да ти се отговаря.... Аз не съм мъжът ти, но ОК - заповядай. От женска солидарност... И защото много те харесвам.

# 614
Напълно е възможно едните родители да са по-готини и по-приятна компания от другите. Кръвта вода не става и любовта няма как да е по-силна към чуждото семейство. Но двете не са неразривно свързани.

И нашите имат изцепки като горната. Като преди 11 г заживяхме заедно под наем. Ама защо бе защо ще живеете заедно и ще плащате наеми като свекървата има неизплатен кредит, и той пари иска. Виждайте си се на гости, колко му е. 😀 Чак пък семейство да прави сина им на скромните 32 г, сега, нужно ли е. 😀 И то при живи родители. А за ипотеката какво ли не ни чуха ушите, ама то е запечатано някъде далеч далеч назад из старите теми.

Общи условия

Активация на акаунт