Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 005
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Maze girl,желание за кърмене има ама дали ще се случат нещата - не знам.
Аз пия магнерот 4х1, от около 10-11седмица. Дозата не ми е променяна, за сега се чувствам добре с нея. За витамините за след раждане - искам да вземам, но като гледам комбинираните със стандартна фолиева, а аз не я усвоявам изобщо (от нея задържам вода, рядък признак за неусвояване), доказано с изследване. И явно ще трябва да пия поотделно всичко

# 136
  • София
Ако усвояваш метилираната форма, сигурно ще ти дадат от нея. Подсети ги и за магнезий, а и ядки ако хапваш това също ще помогне.

За кърменето на мен много ми помагаха бадеми, освен че са и вкусни са богат източник на магнезии Simple Smile

Maze girl,желание за кърмене има ама дали ще се случат нещата - не знам.
Аз пия магнерот 4х1, от около 10-11седмица. Дозата не ми е променяна, за сега се чувствам добре с нея. За витамините за след раждане - искам да вземам, но като гледам комбинираните със стандартна фолиева, а аз не я усвоявам изобщо (от нея задържам вода, рядък признак за неусвояване), доказано с изследване. И явно ще трябва да пия поотделно всичко

# 137
Магнезият действа с натрупване, и това “при нужда” не знам дали ще има бърз ефект.

На мен ми го изписаха “поддържаща” доза 2*1, магнерот.  С уточнението , ако приемаш желязо, да е далеч от него - примерно 2 часа.

@MmeBovari зависи дали планираш да кърмиш после и дали ще взимаш някакви витамини за кърмачки. В повечето има калций и магнезии.
Ако не приемаш добавки след раждането, спокойно можеш да си пиеш х1, излишъка се освобождава с урината.

Повечето родилки са масово с дефицит на магнезий, и преди година, когато ходех на рехабилитация заради болки в китката, една от рехабилитаторите сподели, че всяка втора жена пациент и е родилка, с болка в костите от магнезиев дефицит.
(Тогава и на мен правеха електрофореза с тампони с течен магнезий )

Благодаря Bibi. Аз не че го пия в големи дози - по 1-2 на ден зависи как се чувствам. Така и никой от докторите не ми каза доза, всички казват при нужда и аз си действам по схемата, която си знам от тренировките Joy
Marmoletaпри теб е рано да го спираш. Иначе има вероятност да се родят рано бебетата.  Можеш да го спреш към 36-37 г.с.
Да ,това за магнезиевия дефицит си е вярно.По себе си мога да кажа,че преди да почна да пия магнерот магнезия ми беше на долна граница,за това и имах повече крампи вечер.Сега след 3 месеца не съм го изследвала,но мисля след раждането да си пусна едни профилактични изследвания и ще видим дали се е повишил.

# 138
Днес бяхме на тонове, около 40 минути близо. Имаше разни контракции, стягания по време на тях. Много се тревожа, докато ги пускат. Ту скачат високо, ту стават ниски.

Имаме вече дата за секцио, края на месеца ще е, ще съм 38 + 3 дни, не знам, дали е прекалено рано, но и нищо не разбирам. Лекарят каза, че се гледа белодробната възраст на плода и след 38 седмица било ОК вече. Иначе като тегло е 3 200 вече. Другият понеделник, живот и здраве, последни тонове, и на следващата седмица - постъпване в болницата. Ще съм и с избор на акушерка, не знам при секциото каква е нейната роля, но най-вече за след това да ми каже някой някоя добра дума. А и мисля, че тези жени там заслужават, лекарят ми я препоръча  като име, дано се разберем.

Остават кошче за изписването, дрешки за изписването и преповивалник. Все съществени неща, но аз съм с почти непрекъснати стягания, не знам как ще гладя и допочиствам.

И пречиствател за въздух трябва да изберем заради кучо (ако имате някакви препоръки, моля за мнение).

И това е. Както днес си казах, ето, днес съм 36 г.с., остават 4 седмици, така вече са 2, които живот и здраве, надявам се да си изкара вътре бебчо и да му е комфортно.

Започнаха да ми се подуват и болят пръстите на лявата ръка.

Винаги ще се съмнявам за избора на вид раждане, но се надявам да съм взела правилно решение и възстановявянето да не е твърде бавно, че малко се обезкуражавам, като знам, че ще съм непълноценна още няколко седмици след операцията.

# 139
Всичко ще бъде наред! В коя болница ще раждаш?
Аз също се притеснявам всеки ден и всяка минута, в която усетя нещо непознато. Опитвам се обаче да се настройвам психически, че всичко ще мине бързо и лесно!
Изчетох един куп мнения, че ако обърнеш страха си в положителни емоции, първо ще се възстановиш по-бързо и второ ще намалиш болката си в зависимост от раждането, разбира се!

# 140
Bella Ella не се притеснявай, на повечето места пише, че след 36 г.с. бебето диша вече самостоятелно. Моята АГ пък ми каза, че е добре бебето да не избързва преди 37 г.с. Така, че  38 г.с.+ 3 дни изобщо не е рано за секцио според мен.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:35 от Bibi85

# 141
Bella Ella не се притеснявай толкова по време на тоновете,защото веднага се отразява и на твоя пулс и на пулса на бебето.Аз като ходех също на два пъти ми засякоха контракции,но нищо притеснително.Аг тогава ми каза да си пия магнерота .
38+3 ще е и моето секцио тази седмица.Бебето вече е развито и готово за среща със света,няма смисъл да се чака повече.

# 142
Bella ella, за тоновете наистина влияе и твоето емоционално състояние, и бебето го излъчва и обяснявай после, че си притеснена и затова излизат такива тоновете.
За секцио и аз знам от 36г.с. не е проблем. Доколкото разбрах, около 38г.с. насрочват секциото, защото последните 10дни до термин са рискови да не тръгне естествено раждане.
Моята дата за секцио ще разбера другата седмица - нямам търпение.

# 143
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused
Sunshine lady какво ти казаха за резултатите?

Така като ви чета излиза, ще повечето пиете магнезий, аз пих само за 1 седмица в 15гс. Сега пак ще пия за една седмица в 35гс съм, защото имах доста интересни и чести контракции през уикенда.

# 144
Здравейте, днес пусках хормонални изследвания по препоръка на ендокринолог само тсх-1.290 и фт4 -9.25. ФТ4 долна референтна стойност пише 12. Някой има ли с понижено фт4 и какво означава това Confused
Sunshine lady какво ти казаха за резултатите?

Така като ви чета излиза, ще повечето пиете магнезий, аз пих само за 1 седмица в 15гс. Сега пак ще пия за една седмица в 35гс съм, защото имах доста интересни и чести контракции през уикенда.
Защо толкова малко време си пила магнезий ? Те го изписват точно заради стяганията,контракциите и нощните крампи.На мен ми го изписаха когато влязох в 25 седмицата,защото и тогава зачестиха тези оплаквания при мен.

# 145
Аз вероятно утре ще си обсъдя също с АГ евентуално секцио и дата да насрочим. По принцип знам, че той много окуражава естествено раждане, ама нещо интуитивно усещам, че май ще трябва да е секцио при мен и предпочитам да насрочим дата. Въпреки че четох от Раждане с любов на Олга Дукат и много клипчета гледах, ама живот и здраве ако в бъдеще имам късмет и всичко е наред. ☺️
Аз днес си направих ПИК за НОИ, още се ориентирам за административната част на бременността. Рязко осъзнах, че този месец не чакам заплата както обикновено и пуснах сълза и още една поръчка онлайн. 😂
Магнезия и на мен още не са ми го спрели - аз съм в 35+4 гс.. но честно много го забравям напоследък, че то са едни математически изчисления всеки път с отстояние от желязото (включиха ми Сорбифер 2х1), а то пък с отстояние от Еутирокс. И така, малко забравям Магнерота. Вечер обаче преди лягане си пийвам поне по 1.

ПС Sehy, стискам палци всичко да е наред и да се чувстваш добре 🤍

# 146
Ще раждам в Шейново, надявам се да имам късмет със самостоятелна стая. Знам, че има противоречиви мнения за държавните болници, но към момента и от следящия, и от лекарката по феталната, д-р Галева, съм много доволна. И много им се възхищавам как въпреки възможността да отидат по частните болници, са именно в държавните/общински такива.

Някой беше поръчвал преди от HM един гащеризон,
Скрит текст:
Дали си отговаря като размер? И подходящ ли е за изписването, порт бебе нещата, дето им.слагат и една панделка са ми безкрайно странни, мислех си да е боди, памучен гащеризон, това от H&M и едно памучно одеялце има. Предполагам, че ще е достатъчно. Въпросът е в колата, дали е безопасно да остане облечен и с гащеризона, или това ще компрометира безопасността. Голяма дилема ми е това с какво да го облека това дете на изписването.

# 147
  • София
Аз се стреснах сега, след първи тонове.
Лекарят ми и жената на тонове също.

При нормални до 160, моето бебе показва до 180-194.

И двамата изглеждаха притеснени.
Пратиха ме да се разходя и след малко пак.

На някой да му се е случвало?
Някакви съвети?

# 148
Аз съм била 2 пъти и 2та пъти стартирах с над 170, виждаше се и 180 на моменти. После се успокояваха. Миналия път най-редовно си бяха над 160. Затова и казвам, че това с тоновете много ме бъгва. Както съм изградила една търпимост към контракциите и стяганията, след тонове винаги си мисля "как се чувства И бебето". Но моят лекар не каза нищо. Опитвам се да дишам дълбоко и равномерно и да не чета за тях в интернет.

# 149
Мен ме приеха, заради някакви колебания пак на тоновете. Пускаха ми система окситоцин (казвало се Функционален окситоцинов тест - ФОТ),за да видят как ще реагира бебето, уж си реагирало нормално - води се отрицателен и пак тонове правих и те излязоха наред. Една от сестрите каза, че моята АГ планирала три дни да ме държи, а на мен изобщо не ми се седи, ако няма причина наистина… всички сестри, които минаха казаха, че са ок тоновете сега и се чудя за какво ще седя.

Общи условия

Активация на акаунт