Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 700
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Мен днес ме побъркаха всякакви роднини, които ми звънят с въпроси как съм и дали всичко е наред… на някои даже не вдигнах, че само излишно да ме напрягат и да се обяснявам.
Иначе, както с първото ми раждане съм доста спокойна и изобщо нямам някакви стресови мисли в главата си, но не ми се слушат напрегнати роднини по телефона. 😅 Не трябваше да казвам термина явно…

# 556
Мен днес ме побъркаха всякакви роднини, които ми звънят с въпроси как съм и дали всичко е наред… на някои даже не вдигнах, че само излишно да ме напрягат и да се обяснявам.
Иначе, както с първото ми раждане съм доста спокойна и изобщо нямам някакви стресови мисли в главата си, но не ми се слушат напрегнати роднини по телефона. 😅 Не трябваше да казвам термина явно…

Майка ми е болна, много кашлица. Викам внукът ще го видиш през крив макарон така, без да ми се сърдиш. МАКАК  ЩЕ ГО КЪПЕТЕ? Под чешмата, в болницата ще покажат. МАКАК ТОВА НЯМА ДА ТИ ПОКАЖАТ!!! Викам мамо, приятелка роди преди седмица там, ще покажат, тя зане по-добре или ти? Доста ме напрегна този разговор, появиха се стягания, викам мъжо, ядосай ме още и да се свършва, той вика, че и той се разболява. Е, ядоса ме Grinning Дали тръгна от това раждане - не Grinning

Иначе масовите проверки са налични, вече се уморих да отговарям. Вечер говоря по час по телефона.

# 557
  • София
Милата (hug), знам през какво минаваш Sad

На мен с предното ми звъняха по 737477474 пъти на ден всички, да питат родила ли съм, защо не съм родила, как така не съм, и “не е добре така, да не му е станало нещо на бебето”. И то майка ми ги раждаше тези бисери…

Сега дата на термина знае само съпругът ми и счетоводителката Grinning, и вие тук де Wink .

Който се интересува, казвам “края на март”, въпреки, че е за 21.03 по термин. Обяснявам, че бебето ще се роди, когато си иска и когато е готово, нямаме планова дата за секцио и не се знае.

И спряха да питат.

Иначе днес бях на хематолог, моето кръвно си е по принцип ниско, и някак трябва да го държим в норма.
Говорихме си за начините за предизвикване на раждане и категорично ми забрани всякакви рицинови масла, ананаси и “бабини илачи”. Те водели до силно обезводняване, като страничен ефект, а приземяването от раждане + обезводняването всъщност удължавало периода на възстановяване. Нарушавало се кръвното налягане и допълнително стресирало организма.

Понеже е и хомеопат, подсети ме да си взема арника за след раждането. Още на 3-тия час можело да започна. Много помага за затваряне на рани по-бързо и имам спомен от предното раждане, че до изписването бях “пушка”.

Вземете си, ако прецените, няма да сбъркате Wink

Майка ми е болна, много кашлица. Викам внукът ще го видиш през крив макарон така, без да ми се сърдиш. МАКАК  ЩЕ ГО КЪПЕТЕ? Под чешмата, в болницата ще покажат. МАКАК ТОВА НЯМА ДА ТИ ПОКАЖАТ!!! Викам мамо, приятелка роди преди седмица там, ще покажат, тя зане по-добре или ти? Доста ме напрегна този разговор, появиха се стягания, викам мъжо, ядосай ме още и да се свършва, той вика, че и той се разболява. Е, ядоса ме Grinning Дали тръгна от това раждане - не Grinning

Иначе масовите проверки са налични, вече се уморих да отговарям. Вечер говоря по час по телефона.

# 558
  • Пловдив
Минавам да се оплача и аз от непрестанния "тормоз", най-вече от майка ми. Не минава ден без да ми звънне по месинджър с видео, да не би да се скатая.
Отделно е наприказвала един куп глупости на голямото дете, че тоя път щяла да дойде да поседи седмица-две, щем не щем. Нямало да я изгоним, като предишния път. И съответно детето реве, че гоним баба му...Rolling Eyes
Пълен цирк, ама от дума не разбира и накрая ще се скараме сериозно.

Иначе утре влизам в 38 седмица. По цял ден си мисля, как нямам търпение да се свършва вече и искам да се РАЖДА най-после. Ама вечер ме хваща шубето и започвам да премислям какво ще го правим тва дете; как ще се напаснем цялото семейство..

С всяко изправяне чакам да ми изтекат водите и съм едновременно облекчена и разочарована, когато това не стане.
Иначе контракции нямам, разкритие нямам, само дискомфорт от втвърдяването на корема при всяко усилие и безкрайна умора. За разходки и дума не може да става. Едвам слизам до колата.

При каката беше същото - никакви индикации за раждане, освен мнооого ниския корем, до самото раждане. Поне то се случи за има-няма 3 часа, от изтичането на водите до появата на бебето.
Надявам се и това раждане да е такова.

# 559
Аз просто спирам да си вдигам телефона, пък дано се усетят. 😀
Иначе, нямам никакви притеснения и чакам с нетърпение. Както сме се справили с първото, така ще се оправим и с това… 😆 Каката няма търпение и всеки ден ме пита кога ще дойде сестричката ѝ, че иска да сменя памперси и да ѝ дава биберон. Така, че си имам и помагач. 😅 Също си слага играчки под блузата, сякаш е бременна и не спира да ме имитира - не мога да донеса онова, понеже не мога да клекна, не мога онова, боли ме корема… каквото е чула от мен повтаря като папагал. 🤣

# 560
Ооохх, и аз съм в клуба на безкрайно отегчените/изнервените от досадни обаждания. Иначе ми е рано на мен - утре влизам в 9 месец (днес съм 35+6).

Имам дата за секцио - но не е далеч от термина и се надявам сааамо да устиска бебче дотогава - от една страна,защото съм си харесала много датата, от друга - защото се познавам и знам, че тръгне ли непредвидено, ще се паникьосам двоооойно 💁‍♀️
 багажът за болницата не ми е готов, ама аз и няма да взимам кой знае какво, за 3-4 дни все ще издържа, дрехи за изписването за мен и бебе планирам да ни донесе таткото в деня преди изписването.

# 561
От моя багаж от полза са ми силиконовите зърна, помпата, еднократни чершафи за преобуване на бебето, мокри кърпи и памперси да са си при мен, крем против подсичане, крем за зърна, паур банк. Превръзки - аз се бях престарала с едни огромни за след раждане, но реално е като след цикъл при мен, така че.може и един пакет по-човешки да си имате, еднократни гащи, аз носех 10, ама не са нужни чак толкова по-добре ваши си удобни, кухненска хартия - все нещо някъде трябва да се подсуши, постели и т.н., тензухени пелени, ако се мие бебето на чешмата да се подсуши, както и за компреси на гърдите. Но да, помпа! Моята в момента ми спасява живота. През нощта гърдите ми оттекоха зверски и днес цял ден ..... цедя. На ръка не мога лично аз. Въобще днес ме удариха жестоко хормоните и тая история с гърдите, че се чувствам физически, психически и емоционално изнасилена. Съвет - слагайте на гърда преди кърмата да  е слязла, че после е болезнено късно.

# 562
И тук се отчитам, освен във февруарската тема:
Изтекоха ми водите към 17.30часа, като имаше кръв и много се стреснах. По-късно в родилно разбрах, че било нормално, защото съм правила разкритие към 4см беше.
Упойката не успяха да ми я сложат, понеже ми обясниха, че от предното раждане съм имала на това място сраствания ли не знам, но според мен просто не успя момичето да ме нацели (за разлика от първия път, в който стана от раз). Бях без упойка, само със спазмалгон и бусколизин, като не ме боля самото раждане на бебето, а контракциите. Както бях чела, те наистина са болезнената част, но се търпят и се понася.
Та, роди се Диляна, 3470кг (а днес я измериха на прегледа 3.7кг и се бях наплашила), 52см към 21.30часа на 27.02. 🍀 Не познах, че ще отиде в март месец. 😅

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 01:48 от Rimmona

# 563
Честито бебе, Rimmona бързо възстановяване на теб! Страхотно име сте избрали! 💖

# 564
Честито, Rimmona! Бъдете здрави и двечките 🍀 бързо възстановяване от раждането 🙏

# 565
Rimmona честито бебче. Леко възстановяване.

Бебчетата ви, майчета, засукаха ли от раз, показаха ли ви в болницата или предварително знаехте, как да процедирате?

# 566
Благодаря момичета! Късмет на всички, които още чакат, нека всичко да мине бързо, безболезнено и гладко! 🍀

Относно засукването, с предното раждане веднага ми я дадоха и така примляскваше, че само като ѝ дадох да суче и си засука, беше много сладко. Сега обаче след мен имаше секцио и целия персонал се беше насочил натам, като аз лежах и я гледах в креватчето. Дадоха ми после да я подържа, но така я сложиха на една страна, че не можах да ѝ предложа да суче. После си я взеха и така и не е засукала от началото. В болницата не са ми показвали нищо първия път, сега с второ усещам, че няма да е по-различно.

# 567
  • Варна
Rimmona, честито. Да сте здрави и бързо изписване. Gift Heart

# 568
Rimmona, честита прекрасница !
Да е жива и здрава! Бързо възстановяване и скоро вкъщи Simple Smile
Дано скоро си е при теб и всичко да мине добре със засукването.

# 569
  • София
Rimmona , честита радост!
Да бъде здрава и много щастлива и да има весело и безгрижно детство!!!

Общи условия

Активация на акаунт