Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Честито на всички мами! Нека бебчетата ви бъдат здрави, игриви и щастливи!

Извинявам се ако е имало отговор, но имам спомен само за самия въпрос. Май скоро някой беше питал кога се започва с чайовете за кърмачки, от ден 1 или може и малко по-рано?  Мисля да си взема от разтворимия на Хип, изглежда ми като най-удобен за в болницата и много искам да го опитам, за да знам дали ще ми допадне, пък ако ми хареса и няма проблеми мога да започна да си го пия от сега. Имате ли информация по въпроса?

# 586
Връщам се от последни тонове и преглед. Понеже имаше доста хора пред асансьорите и заради вирусите реших изобщо да не чакам и да се кача по стълбите. Изобщо не съобразих, че ще ми се вдигне пулса , като ги изкачвам. Всъщност се усетих, но вече бях по средата Grinning Пулса на бебето беше малко висок и естествено ме попитаха дали не съм се качила по стълбите, моят пулс, като бил висок и неговият се покачал. После се успокоиха нещата, засякоха няколко контракции.

Лекарката реши да ме види за разкритие. Каза засега нищо, може би около 1см, но почти няма. Но пък имало време до 3-ти март Grinning Разочаровах се, че няма никакво движение при положение, че трети ден си имам болезнени контракции. А и 10 дни слагах Цикатридина и явно не е дал никакъв ефект за шийката при мен. Понеже още преди да започна глобулите лекарката беше казала, че шийката е започнала леко да се изглажда. А след глобулите трябваше да има някакво развитие. Явно ще пренося и третото дете.

# 587
Честито на всички мами! Нека бебчетата ви бъдат здрави, игриви и щастливи!

Извинявам се ако е имало отговор, но имам спомен само за самия въпрос. Май скоро някой беше питал кога се започва с чайовете за кърмачки, от ден 1 или може и малко по-рано?  Мисля да си взема от разтворимия на Хип, изглежда ми като най-удобен за в болницата и много искам да го опитам, за да знам дали ще ми допадне, пък ако ми хареса и няма проблеми мога да започна да си го пия от сега. Имате ли информация по въпроса?

И аз взех разтворимият Хип, търпи се на вкус, аз смятам с лъжица да го пия неразтворен Grinning

Аз идвам твърдо в мартенската тема. Утре ме приемат, а неделя действаме с индукция, ако не е станало раждане. Имайки на идея бъдещите клизми, ще послушам съвета за рициновото масло на лекаря. Отлепиха и мехура.

Вече божа работа...

# 588
Има добавки за лактация на таблетки - Лактил и Лактеса. Ефектът е същия като при чая. Аз не харесвам чай за това си бях купила от тях.

# 589
Аз се връщам от тонове и преглед. Бебето си е дребно 2400 в 35+4, +300гр за 12 дни. Всичко останало е наред и планът си остава в 37гс ще го предизвикват. Сега ме е страх дали ще стане естествено или накрая ще стане секцио.. имам 1.5см разкритие освен другата седмица да почвам някакви бабешки методи да вземе да тръгва само. Знам че е каквото каже АГ и важното е да сме добре и двамата, но хич не искам да ме режат. Ако нямам индикации за раждане и го предизвикат с окситоцин не знам ще тръгне ли, някой с такъв опит?
При първото ми раждане имах изтичане на води, но бяха много малко. В 2 през нощта изтекоха, докато се изкъпя и пооправя в 6:30 отидох в болницата. Имах 1см разкритие. Не знам дали ме изчакаха да стане поне 2см и веднага ми сложиха окситоцин...докато стане пълно разкритието 3 пъти ми слагаха. 16 часа по-късно родих с епизиотомия. В подробности няма да изпадам. Според мен си изчакайте.

Иначе и аз съм нервна. В някои дни имам енергия и хвърчат еднорози около мен, в други ми тежат ръце и крака и не мога да отлепя.

# 590
  • София
Bibi85 , не се отчайвай! Имам усещането, че преди термин ще си гушнеш бебчето, и ще мине бързо и леко раждането!

Сега не бърза, да си се насладиш спокойно на дългия уикенд, да се настроиш и после да те зарадва Simple Smile

За плацентата АГ каза ли нещо?

Щом имаш контракции, близо е финала, вижда му се края.

Аз не съм сложила протектори за зърна в багажа, чудя се какъв размер да взема и на коя марка? Може ли някоя мама с опит да препоръча марка, от която е доволна?

За рициновото масло, стискам Ви палци на всички, които се решат да опитат и дано даде резултат.
Аз днес споделих с моята йога инструкторка, че хематолога ми е забранил, заради ниското кръвно и обезводняването, и се оказа че и тя е чувала за този похват, но не посмяла.
Помогнали й джинджифил и сок от ананас на нея, и тя пренасяла.

Връщам се от последни тонове и преглед. Понеже имаше доста хора пред асансьорите и заради вирусите реших изобщо да не чакам и да се кача по стълбите. Изобщо не съобразих, че ще ми се вдигне пулса , като ги изкачвам. Всъщност се усетих, но вече бях по средата Grinning Пулса на бебето беше малко висок и естествено ме попитаха дали не съм се качила по стълбите, моят пулс, като бил висок и неговият се покачал. После се успокоиха нещата, засякоха няколко контракции.

Лекарката реши да ме види за разкритие. Каза засега нищо, може би около 1см, но почти няма. Но пък имало време до 3-ти март Grinning Разочаровах се, че няма никакво движение при положение, че трети ден си имам болезнени контракции. А и 10 дни слагах Цикатридина и явно не е дал никакъв ефект за шийката при мен. Понеже още преди да започна глобулите лекарката беше казала, че шийката е започнала леко да се изглажда. А след глобулите трябваше да има някакво развитие. Явно ще пренося и третото дете.

# 591
Rimmona ти кога започна да слагаш глобули, какви и по колко?
Последната седмица, сигурно 5 общо да са, всяка вечер. Цикатридина вагинални глобули, по препоръка на Bibi85. Моята АГ също каза, че само ще са полезни, ако слагаш и няма да навредят.

# 592
Maze_Girl, не ме е гледала днес на видеозон. Последно преди 2 седмици в 36 г.с. плацентата май беше зрялост 2. Даже не можах да разбера въобще има ли 1 см. Думите й бяха:"Не, няма нищо, може би има 1 пръст (не каза см). Но пък има време до 3-ти март." А термина ми е на 10-ти.

Даже заради ускореният ми пулс днес ми препоръча 3 дни Магнерот, да се успокоя, че да не се ускорява пулса на бебето. Но после веднага да го спра, че пък спирал контракциите. Не смятам да го пия изобщо.

Това за рициновото масло съм го изтървала. Не , че бих го направила де. Преди бременността заради нередовно ходене до тоалетната пиех алое на кристали, после се оправиха нещата. Сега пак имам проблеми и колкото и да ми се иска да родя по-рано не пия алое, защото предизвиквал контракции. Иначе аз като го пиех имаше леко действие и не ме е болял корема от него. За разлика от едно плодово сладко за разхлабване, което пият бременните. Супер много ме боля корема от него и ходих сигурно 100 пъти до тоалетна.

Ъпдейт: не, че означава, че ще родя скоро,но част от тапата ми падна, средно количество прозрачна слуз падна на няколко пъти при ходене до тоалетна.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 17:48 от Bibi85

# 593
Момичета, роди се и моята госпожица 🩷
3290 гр., 50 см. Има доста косичка.
Имах планувано секцио за днес и се бях много притеснила, защото все пак си е трети път раждане оперативно. Мина отлично, а екипът на Надежда е велик. Много спокойствие и само хубави моменти ми донесоха.
За момента почти не съм имала болки. Секциото ми беше в 8 сутринта, а в 16ч. ме раздвижиха и вече парих крачки.
Утре сутринта ще ме качат горе при малката.
Наистина съм забравила какво е да имаш новородено, но се надявам да се напаснем бързо.

# 594
Foret честито Purple Heart Да е здрава малката принцеса, много да ви радва Sparkling Heart На теб бързо възстановяване 💖

# 595
Честита радост!
Много здраве и късмет на бебка, само щастливи мигове за цялото семейство!
Развълнувах се, вече започва бебе валежа ❤

# 596
Честито Foret. Да ви е жива и здрава! А на теб бързо възстановяване!

Наистина бебевалежа започна и всеки ден имаме бебе в темата Heart Eyes Аз съм на тръни заради тапата. Предните пъти падна след лекото изтичане на водите, после падна цялата тапа. Този път падна малка част и може и да мине време до започване на раждането.

# 597
Честито бебче и бързо възстановяване 🤩

# 598
Честито за новото бебче! Да расте здраво и обичано! 🍀🌷

Аз това се бях замислила, че тапа въобще не съм видяла да ми пада, а направо водите потекоха. Все си мисля, че тя трябва да е първа. Предният път помня, че видях кафеникаво-червеникаво зацапване и беше тя, но сега може би е била примесена с кръвта дето изтече, заедно с водите и не съм забелязала.

# 599
Днес се роди моята принцеса.Със секцио пълна упойка.18 дни преди термина.

Общи условия

Активация на акаунт