Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 33 906
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Аз също съм в Надежда, но доколкото разбрах всичко ще подготвят вътрешно. Нищо няма да ми дават, всичко ще е в системата.

Изпрах вече всичко, и пробвах прах за пране и омекотител Frosh, които някой беше препоръчал тук. Миришат на бебешки мокри кърпички, нещо като невен, лайка, или някакъв много лек аромат. Не е натрапчив.

Понеже планирам да раждам естествено, живот и здраве, и АГ каза, че сигурно пак ще пренося, предполагам че затова не бърза с изследванията и прегледите.

От към движение, вече съм по тежка Sad +10 кг от началото и се чувствам като хипопотам. Аз съм дребничка - 1.60 и видимо си идва в повече тази тежест. Като тръгна да изкачвам стълби и спирам на всяка площадка...пълна пародия Sad

От към движение, старая се всеки ден да правя разходки, но повече от 5000 крачки не смогвам Sad

Примирила съм се, гледам да поддържам някакъв тонус, но не ми се получава.

И аз ползвам на Frosh и съм много доволна.Мирише ми на бебешко Simple Smile

# 106
За тези , които ще раждат естествено пиете ли чай от листа на малина вече?
И как дозирате и съответно колко пиете на ден?

# 107
Аз не пия, даже се притеснявах за компот от малини, но явно ще почвам... като цяло АГ ми каза много да се разхождам, но аз си чакам да влезна в 37 г.с. (през седмицата) и тогава вече ще се поотпусна, времето не е и за разходки. Мисля и ананас също да хапна. Иначе през нощта понякога имам менструални,но през деня общо взето бивам. Вчера по едно време имах стрелкащи болежки буквално отдолу, както и на срамната кост, палците през нощта са ми зле, както и таза де. Може би магнезият още си действа, спрях го преди 2 седмици, но нали е с натрупване...
Аз прах с Тео бебе, доста силно мирише пък дано понесе на бебето... иначе съм +18 кг и едвам ставам от легнало положение🤣 как ще ги свалям после не знам.

# 108
  • София
Sehy ,  имаме късмета да сме с пролетни бебета. Хич не го мисли. 5 кг. минимум ще оставиш в родилното, после поне 5 първия месец, покрай недоспиването и грижите за бебето. Останалите за месец/два ще се стопят от разходките с количка, ще се появят и ранни зеленчуци и плодове.

До началото на юни ще сме top Wink

Аз не пия, даже се притеснявах за компот от малини, но явно ще почвам... като цяло АГ ми каза много да се разхождам, но аз си чакам да влезна в 37 г.с. (през седмицата) и тогава вече ще се поотпусна, времето не е и за разходки. Мисля и ананас също да хапна. Иначе през нощта понякога имам менструални,но през деня общо взето бивам. Вчера по едно време имах стрелкащи болежки буквално отдолу, както и на срамната кост, палците през нощта са ми зле, както и таза де. Може би магнезият още си действа, спрях го преди 2 седмици, но нали е с натрупване...
Аз прах с Тео бебе, доста силно мирише пък дано понесе на бебето... иначе съм +18 кг и едвам ставам от легнало положение🤣 как ще ги свалям после не знам.

# 109
Нали🥰 и аз на това се надявам Simple Smile
За да не спамя само темата да ви питам и за коланите за след раждане, ще слагате ли? На мен ми дадоха та ще пробвам, само не знам след колко време и дали още в болницата може🙃 в нета инфото е противоречиво

# 110
И аз имам колан от предната бременност, с която родих естествено, но колана го сложих доста по-късно като се прибрах вкъщи. Сега се чудя дали още в болницата да не го сложа.

# 111
Някъде четох, че при секцио колан се слага не по-рано от 7-10 дни след раждане.

# 112
Някъде четох, че при секцио колан се слага не по-рано от 7-10 дни след раждане.
Тоест в болницата няма да трябва този колан? Защото съм го сложила в багажа

# 113
  • София
Аз колан слагах на 7-ми ден чак, след естествено раждане. Права е Bibi85, че след секцио е по-дълъг периода, но не мога да кажа колко.

В началото се слага за по-кратко и постепенно се увеличава времето с него. Аз трябваше да започна с 30 Мин., но помня че само 15 издържах, и после си ги вдигах с по 5-10 всяко следващо слагане.

# 114
Противоречиви са мненията. Вземи го за всеки случай и питай лекаря след раждане. На мен не ми се вярва да помага. Просто при някои жени коремът се прибира по-бързо от други.
Относно килограмите докато кърмех и двете деца не можах да сваля дори 1 кг. Като спрях да кърмя тогава ми дойде цикъла и започнах да свалям рязко килограми. Ще видим сега как ще е.

Тук са коментирали за колана.
https://www.bg-mamma.com/?topic=393245

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:30 от Bibi85

# 115
Момичета, преди час май имах контракция, но оттогава бивам. Сега отивам до wc и изтече нещо бледо розово и рядко, не е тапата, може би е имало леко кръв със секрет/вода.. на някой случвало ли му се е, дали да ходя към болницата Sad

# 116
Едва ли някоя от над би успяла да ти даде адекватни мнение. Ти най- добре си видяла, какво си изхвърлила. Възможно е да тапата, но може и да не е. Аз съм в 34 г.с. и понякога имам леки стягани, подобни на менструални и си мисля, че са подготвителни контракции.
За твое успокоение може да посетиш кабинет. Но много зависи колко е кръвта, продължава ли като течение, какъв цвят е?
Успех!
Момичета, преди час май имах контракция, но оттогава бивам. Сега отивам до wc и изтече нещо бледо розово и рядко, не е тапата, може би е имало леко кръв със секрет/вода.. на някой случвало ли му се е, дали да ходя към болницата Sad

# 117
Sehy възможно е да е част от тапата. При мен падна и двата пъти няколко часа преди раждане, но при февруарките прочетох , че при едно момиче падала няколко седмици преди това на части. Потвърдено е от лекар. Иначе не е гаранция за наближаващо раждане. Кога ти беше часът за лекар? Най-добре да те погледнат, да не се окаже, че са водите.

Иначе и аз се чувствам малко странно след прегледа в петък. Лекарката беше много внимателна и не ме заболя изобщо проверката за разкритие, може би защото нямах такова. Обаче вече 2 дни се засилиха контракциите , даже и такива с болки. Не са на често, но преди ги нямах. И снощи пак много ме боля долу от натиска на главата. С мъжа ми се шегуваме, че на нашите бебета им харесва в корема и сигурно пак ще се роди след термин. Малкото дете пък няма търпение и всеки ден ме пита колко оставало Smile От днес вече съм в 9-ти месец .

# 118
  • София
Sehy , иди да те видят.

Ако не друго, поне ще ти е по-спокойно.Спешният кабинет е денонощен в Надежда, и ако има нужда от нещо те ще го направят. Ако пък не, ще ти се успокои душичката, че всичко е наред и ще ти дадат обяснение от какво би могло да бъде.

# 119
Благодаря, момичета, около 4 часа отидох. Провериха, че не са води, нямах и разкритие. На тоновете се видяха май контракции, нещо като "дразнене", понеже явно не бяха регулярни и чак толкова силни. Прибрах се.
И се почна... боли си ме на 5-10 мин, мисля че падна тапата, защото имаше слуз розово-кафява, прозрачна също, но не като сопол...и при много силните болки ми тече и вода някаква, но не знам каква е.. болките са понякога на 3 мин, на 7, на 5, на 11... не знам... в 5 и 30 пих 2 но шпа, там ми позволиха, но май няма много ефект.
Така или иначе днес съм на тонове, но ще отида по-рано да искам и пак преглед, защото не знам какво е това... да, аз не държа на болка, но все пак менстеуални спазми на 5 мин не са приятни, някои са много силни, други не толкова, но всекимпът бълвам и секрет. Контракциите със сигурност ли са фиксирани и винаги намалят? А не един път на 5 мин после 8 после 3?

Общи условия

Активация на акаунт