Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 24 045
  • 358
  •   4
Отговори
# 150
Ами и след секцио има със счупени ребра и тогава натискат също доста силно! А какви касапски истории съм чела извършени от “лекари” и секциото ли да го отрекат по тази логика?

# 151
Е да, всички акушерки и лекари си вършат работата еднакво, няма кадърни и некадърни
Репликирах те защото твърдеше, че натискането по корема се прави за да няма разкъсвания, което е напълно невярно според ЛИЧНИТЕ ми преживявания. Спорът тръгна от там, да не забравяме.

# 152
Ами и след секцио има със счупени ребра и тогава натискат също доста силно! А какви касапски истории съм чела извършени от “лекари” и секциото ли да го отрекат по тази логика?
Мен и двата пъти ме предупредиха, че сега ще ме натиснат, за да излезе бебето.
Буквално усещах доктора зад платното 😂
Мислех, че ще ми влезе с главичка 😁

За протокола - секцио, след което не съм имала никакви болки, камо ли счупени ребра.

# 153
milittana ти явно се имаш за общовалиден случай и не можеш да приемеш, че за друга жена натискането е помогнало в процеса на раждането.
re born мен също ме боля много като ме натискаха. Също съм нямала счупени ребра, но е факт че има и такива случаи (за съжаление)
Всяко раждане е различно и не знам защо така генерализирате нещата спрямо вашите лични преживявания. Моето секцио беше песен, но осъзнавам, че за друга жена може да е било супер травмираща тежка операция

# 154
milittana ти явно се имаш за общовалиден случай и не можеш да приемеш, че за друга жена натискането е помогнало в процеса на раждането.
re born мен също ме боля много като ме натискаха. Също съм нямала счупени ребра, но е факт че има и такива случаи (за съжаление)
Всяко раждане е различно и не знам защо така генерализирате нещата спрямо вашите лични преживявания. Моето секцио беше песен, но осъзнавам, че за друга жена може да е било супер травмираща тежка операция
Както вече сто пъти обясних, написаното от теб, че притискането се прави за да има по-малко разкъсвания не е вярно и този метод е отречен. Това за общовалидния случай не зная защо го пишеш, явно нещо не може да ме разбереш какво искам да кажа. То може и при мен да е помогнало в процеса на раждането, няма как да знам, но е факт че имах разкъсвания. Но спирам да пиша за мен, че явно прочетеното от някой е по-валидно от лично преживяното.

# 155
Аз знам че се прави по тази причина и имам познати раждали при определени акушерки, прилагащи натискане, без разкъсвания или с минимални такива, и най-вече с избегнати епизиотомии! Дали е отречено в други страни, какво значение има и не спираш да го повтаряш, щом в България очевидно се прилага (включително върху теб самата) ? Продължих дискусията заради изказването ти
Цитат
И моля да не ми излизаш с номера "акушерката ми е по-добра от акушерката ти".
Иначе ми е все тая дали приемаш или не приемаш написаното от мен. Това е форум, всеки си пише каквото си иска, много често к без факти

# 156
Аз знам че се прави по тази причина и имам познати раждали при определени акушерки, прилагащи натискане, без разкъсвания или с минимални такива, и най-вече с избегнати епизиотомии! Дали е отречено в други страни, какво значение има и не спираш да го повтаряш, щом в България очевидно се прилага (включително върху теб самата) ? Продължих дискусията заради изказването ти
Цитат
И моля да не ми излизаш с номера "акушерката ми е по-добра от акушерката ти".
Иначе ми е все тая дали приемаш или не приемаш написаното от мен. Това е форум, всеки си пише каквото си иска, много често к без факти

Извинявам се,че така нахлувам. Просто исках да споделя, че след първото ми секцио в Майчин дом, бях с пукнати ребра. НО съм благодарна с цялото ми сърце, че ме натиснаха и спасиха бебето ми и мен самата!

# 157
"За съжаление, прийомът на Кристелер се използва дори без наличието на видими причини, а по-скоро от нетърпение от страна на медицинския персонал. "
"Какви са усложненията?

Методът на Кристелер е травмиращ както за майката, така и за плода, а не са редки случаите, в които има фатални последици. Най-честите усложнения от прилагането му са:

- разкъсване на черния дроб
- счупване на ребрата

- отлепване на плацентата

- руптура на матката

- разкъсвания на влагалището

- емболия с околоплодни води

- нарушаване на съсирването на кръвта
- травми на плода

Специалисти алармират, че заради силния натиск гръбнакът на бебето се извива в областта на шийните прешлени и основата на черепа. Такива травми може да доведат до нарушаването на кръвоснабдяването на мозъка.

При майката силният натиск може да доведе до разтягане на диафрагмата и спускането на тазовите органи. Една от последиците от подобна манипулация е незадържането на урина след раждане.  Някои от горните усложнения може да станат причина за смъртта на майката или най-малкото усложняват възстановителния период след раждането.

Според някои изследвания прийомът на Кристелер при едноплодна бременност в главично-предлежание не ускорява процеса на раждането. "Днес съществуват по-щадящи алтернативни методи", твърдят специалистите. "

# 158
На първо място се успокой, колкото по-спокойна си ти, толкова по-леко ще мине всичко 🫶🏼 мисли позитивно и говори на бебето как ще си помагате взаимно, за да се случат нещата по най-лесният начин и за теб и за него/нея. Аз говорех на корема от 8мия месец сигурно как с малката ще си помагаме, всякакви такива позитивни неща и се настройвах за най-хубавото, като я сложиха върху мен първото, което ѝ казах беше “браво мамо, ние успяхме”. Сега по същество, нямам идея как процедира той, но защо не си запишеш един час при него във ФемиКлиник? Като отидеш директно му кажи как стоят при теб нещата, какво те притеснява, какви са ти въпросителните. На фона на целия скандал с болницата мисля, че всеки лекар, на който тази професия му е наистина призвание ще влезе в положение и ще ти обясни как стоят нещата наистина. Пожелавам всичко да мине по най-добрия начин и да ти остане само един хубав и мил спомен. 😊
Дали приема пациенти за профилактични изследвания? Много ми е присърце доктора, а не искам да го безпокоя.

Не бях при него, имах това желание, но тогава не приемаше нови пациентки за раждане. Казаха ми и че по-скоро се е насочил към рисковите бременности и работи предимно с такива жени, на етажа се заговорих и с дама, оперирана от него и с двете си бременности, като и двете са били високо рискови и беше изключително доволна от него, говореше за него по-скоро като за приятел, отколкото за лекар 😊
Момичета, има ли наскоро родили естествено при доктор Ибрям с избор на екип? Дойде ли като му се обадихте, че раждате? Оставам с впечатлението, че не се отзовава и в крайна сметка препраща към спешното и дежурния екип да изроди родилката, въпреки че има уговорка с пациентите си. Явно не му се ангажира с естествено раждане... Моля, споделете. Имам уговорка с него, проследява ме и ще го избера, но все повече се съмнявам, че той ще дойде. Предвид новините от последните дни не искам да оставам на случайността кой лекар ще се падне в дежурния екип, на кеф ли ще е... Всяка информация ще ми е полезна, имам няколко дни до термин и съм в ужас направо...

# 159
Малко ъпдейт от последните дни. Моя позната роди секцио, в МД, при Дяволов, наложило се е да интобират малката, всички са добре сега, намесата е била бърза и навременна, отношението е добро.

# 160
Дяволов дали приема пациенти за раждане, ако не са с някакви усложнения и проблемни бременности? Записах час, но чак за септември. Притеснявам се, че може и да не се съгласи.  Бях се насочила за раждане при доктор Шикова, но след последните събития не ми се рискува. Вярвам, че е добър специалист, но в момента е под напрежение, което не ми се иска да се прехвърля евентуално върху мен.

# 161
Доколкото знам приема всякакви случаи, ноо мисля, че не отговаря нощем и уикендите, ако тръгнеш да раждаш по това време. Мен това ме отказа, едва ли не ще трябва да се уговориш кога да отидеш и да се предизвика раждане, ако е естествено, за секциото - ясно.  Може да говоря и небивалици в момента, но към март месец по спомен такива бяха условията при него.
Дяволов дали приема пациенти за раждане, ако не са с някакви усложнения и проблемни бременности? Записах час, но чак за септември. Притеснявам се, че може и да не се съгласи.  Бях се насочила за раждане при доктор Шикова, но след последните събития не ми се рискува. Вярвам, че е добър специалист, но в момента е под напрежение, което не ми се иска да се прехвърля евентуално върху мен.

# 162
Къде отиде, бе, момиче?!
За какво генерализиране говориш? С коментара си ясно те подкрепям, подкрепям казаното от теб. Обяснявам, че е нормално да ти скочат отгоре, за да изтласкат бебето.
Не знам защо така отбранително заставаш.

# 163
То беше към нея пак, не към теб.

# 164

И аз го обмислях, когато се чудех още между Токуда и МД. Четох някъде, че до септември не приема нови пациенти за раждане т.е. ако часът ти е за тогава, би трябвало май да няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт