Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 899
  • 358
  •   1
Отговори
# 315
Мисля, че и Гърчев и Дикова също водят раждания, но не съм 100% сигурна. Може да се обадите и да питате в самия Медицински център. Аз също си проследих цялата бременност при Фадел и съм много доволна, но не знам как е за по-сложни случаи и за многоплодни бременности. Тъй като мислех да раждам в МД (впоследствие си промених решението и ще съм в друга болница), но сме говорили с нея как се процедира при раждане и общо взето тя препоръчва няколко свои колеги, които работят на частно, вие си избирате някой от тях и се срещате няколко пъти от 33-34 г.с. до края. Та това също е вариант, за да се следите по каса, но да си изберете екип за самото раждане. Друг е въпроса колко ще се чувствате спокойна с лекар, с когото сте се запознали в края на бременността.

# 316
Здравейте, казвам се Елеонора и съм на 40г. , предстои ми трето раждане и съм се насочила към Майчин дом. Родих второто ск дете там, като трябваше да е водено от д-р Гърчев, но го нямаше и родих при Мишева, която беше на смяна. Та сега съм решила да съм без избор на екип, силно се надявам да попадна отново на някой свестен. Някой от вас раждал ли е без избор? С какви впечатления сте?

# 317
Heyday, можеш ли да споделиш кои доктори ти е препоръчала Фадел за израждане? Аз се интересувам от Божилов, но не мога да разбера дали още работи, доста възрастен е.

# 318
Heyday, можеш ли да споделиш кои доктори ти е препоръчала Фадел за израждане? Аз се интересувам от Божилов, но не мога да разбера дали още работи, доста възрастен е.

Не сме стигали до конкретни препоръки, тъй като я питах на много ранен етап, но от групата във фейсбук "Раждане в Майчин дом- София" оставам с впечатление, че най-често тези, които се следят при нея раждат при Цветелина Попова и Славчев. Те като цяло са си от най-препоръчваните, не съм срещала негативно мнение за тях. Ако искате добавете се в групата, има доста полезна информация. За Божилов със сигурност знам, че още практикува активно, но не знам дали води раждания.

# 319
Благодаря! А къде практикува? Не намирам информация никъде.

# 320
Благодаря! А къде практикува? Не намирам информация никъде.
В Майчин дом си е, но най-добре попитайте там за повече информация. Нямам представа дали води женски консултации и къде.

# 321
Д-р Гергана Дикова не води раждания, само женски консултации. Иначе е симпатична, отзивчива, отговаря на съобщения на Вайбър, ако се наложи, почти не съм чакала за часа си. Нямам забележка. За раждане тя ми препоръча баща ѝ - д-р Иван Диков и д-р Шикова. Но аз се спрях на друг вариант.

# 322
Привет!

Аз се бях уговорила с моя док за естествено раждане. Така и родих де, само че той не можа да дойде, защото лежеше в тях с Ковид. Прие ме по спешност в 37 г.с. д-р Младенов. Смяната му свърши и ме пое д-р Джерев. Тъй като разкритието ставаше много бавно и неговата смяна свърши и родих при д-р Цанкова. За всички тях мога да кажа само хубаво.

Бях се заразила с някакъв вирус (това е и била причината за пукането на мехура) и предадох на детето си вътре майчино-фетална инфекция. Детето беше в кувьоз на два антибиотика и с дихателна недостатъчност - и заради дългото раждане (13 часа), и заради бързо изтеклите води;  аз също бях на антибиотици.

Та, накратко - на тези хора там имам пълно доверие без “но”; и на тези в родилна зала, и на тези в неонатологията.

Здравейте, казвам се Елеонора и съм на 40г. , предстои ми трето раждане и съм се насочила към Майчин дом. Родих второто ск дете там, като трябваше да е водено от д-р Гърчев, но го нямаше и родих при Мишева, която беше на смяна. Та сега съм решила да съм без избор на екип, силно се надявам да попадна отново на някой свестен. Някой от вас раждал ли е без избор? С какви впечатления сте?

# 323
Здравейте!
Пиша с въпрос дали случайно някоя е запозната за успешни вагинални раждания след цезарово сечение в Майчин дом? Търся информация от много време, но не намирам нищо съществено.
Ще съм благодарна на всякаква информация Simple Smile

# 324
Във фейсбук групата се коментира, че вече това са цените - 2030 лв за секцио и 1600 лв за нормално раждане. Това е, ако искате избор на екип. Ако нямате избор, а раждате, при който е на смяна, няма да заплатите тези суми. Отделно се заплаща по 90 лв нощувка в двойна стая и 180 лв в единична.

Аз искам да попитам дават ли нощница при нормално раждане или трябва да бъда с моя? За самото раждане питам, после за престоя ще си подготвя мои.

За избора на екип добре, но е доста странно, че в държавна болница трябва да заплащаш за престой в стая след операция/ нормално раждане..
заплаща се вип стая, която има собствен санитарен възел. Обикновена стая с 3 легла и обща баня и тоалетна за целия етаж не се заплаща. Вип стаите са за пожелание на пациента. Като не искате да плащате отивате в обикновена

# 325
Преди три месеца родих в Майчин Дом, включвам се с разяснение за опциите за настаняване на бащата при вас. Това е възможно само на 12ти етаж и само при избор на апартамент. Апартаментите са 2. 180лв е цената за нощувка за вас и още 90лв за бащата. Аз избрах този вариант и съм изключително доволна. Акушерките ни показаха всичко, гледахме си бебчето изцяло при нас. Ако имате други въпроси за апартамента съм на линия.
Иначе за въпроса за АМ - акушерките ви го носят на 3 часа - започва се в 7 сутринта и през 3 часа идват, разбира се дори и през нощта. Освен АМ ви носят и шише с водичка за бебето.

# 326
Black street, много благодаря за информацията! 🤗🙏

По какъв начин родихте и при кой лекар? Имахте ли контакт с бебето веднага след раждането и от кой момент нататък бебето беше изцяло при вас?

# 327
Аз имах проблемна бременност и родих с пълна упойка, така че нямах контакт с бебето. То беше в кувьозче едно денонощие. След като ме преместиха от реанимация на 12ти етаж, дойдоха да ми съобщят че и бебето е вече на етажа и да отида да си го видя и взема ако искам. Първата вечер го оставихме в бебе бокса защото бяхме все още ошашавени 😁, от следващата сутрин си беше нон стоп при нас

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:25 от blackstreet

# 328
  • Ботевград
Здравейте момичета. Аз събирам мнения за д-р Фръндева 🙄 За съжаление имам леки усложнения с бременността и ще трябва са се изместя да ме следят и съответно да родя в Майчин Дом 😊

# 329
Здравейте момичета. Аз събирам мнения за д-р Фръндева 🙄 За съжаление имам леки усложнения с бременността и ще трябва са се изместя да ме следят и съответно да родя в Майчин Дом 😊
Аз съм чела, че е сприхава. Бих потърсила друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт