Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 910
  • 358
  •   1
Отговори
# 285
Аз родих миналата година октомври по спешност. Имах си избор; но изборът ми лежеше с ковид у дома и така ме мегериха трима различни доктори през три смени. Така че на практика не ползвах избор на екип. Като здравно осигурена не съм плащала друго за престоя си.

# 286
  • България
Явно има бая желаещи щом чак след месец записват, а на мен тогава ми предстои раждане...

Здраве да е, поне тук има достатъчно инфо. Simple Smile

П.С. Понеже по-назад са коментирани новите цени в МД, избор на екип секцио в действителност вече е 2030лв. Пиша го, защото аз лично бях объркана 900лв ли е или е вдигната цената, но уви..

Вярно ли са ги вдигнали толкова? Някой плащал ли е такава цена дори здравно осигурена?

На мен това ми го потвърди докторът, който ще ми води секциото, след като ми каза, че в деня на приема от Майчин дом ще ми издадат направлението за хоспитализация.

Все пак не ми се струва ок това да е цената за здравно осигурени, но съм се примирила, имайки предвид, че вече от няколко места го чувам. Grinning

И все пак ако някой вече е минал през това и може да даде актуално мнение ще е много полезно.

Отделно от това (знам, че доста е коментирано нагоре, но все пак), нощувките на 7-ми етаж заплащат ли се или минава по Здравна каса?

Надявам се да не е такава цената. 🫣

Ако не си изберете от вип стаите, не плащате за престои. Дори поради грешка, стоях седмица преди секциото в болницата и не съм плащала нищо. Те си бяха пуснали пътеките..

Родих през януари и платих само избор на екип и пакетът материали за секциото.

# 287
Във фейсбук групата се коментира, че вече това са цените - 2030 лв за секцио и 1600 лв за нормално раждане. Това е, ако искате избор на екип. Ако нямате избор, а раждате, при който е на смяна, няма да заплатите тези суми. Отделно се заплаща по 90 лв нощувка в двойна стая и 180 лв в единична.

Аз искам да попитам дават ли нощница при нормално раждане или трябва да бъда с моя? За самото раждане питам, после за престоя ще си подготвя мои.

# 288
Във фейсбук групата се коментира, че вече това са цените - 2030 лв за секцио и 1600 лв за нормално раждане. Това е, ако искате избор на екип. Ако нямате избор, а раждате, при който е на смяна, няма да заплатите тези суми. Отделно се заплаща по 90 лв нощувка в двойна стая и 180 лв в единична.

Аз искам да попитам дават ли нощница при нормално раждане или трябва да бъда с моя? За самото раждане питам, после за престоя ще си подготвя мои.

За избора на екип добре, но е доста странно, че в държавна болница трябва да заплащаш за престой в стая след операция/ нормално раждане..

# 289
Заплаща се, ако искате двойна или единична стая. Тройните стаи все още са безплатни.

# 290
Родих с планово секцио, с избор на екип на 26.09, избор на екип струва 2030 лв, сет за секцио 135 лв. Както по-нагоре бе писано тройните стаи са безплатни. Аз избрах двойна, на 12 етаж, нощувката ми струваше 90 лв. Здравно осигурена съм

# 291
Яко цифри нагоре за раждане в държавна болница на здравноосигурени лица. После искат да се увеличавала здравната вноска - за какво? Да си подплащаш като поп че си решил да имаш дете ли? И каква невероятна екстра е да пребиваваш в стая за двама, че струва колкото тризвезден хотел това удоволствие.

# 292
  • България
Яко цифри нагоре за раждане в държавна болница на здравноосигурени лица. После искат да се увеличавала здравната вноска - за какво? Да си подплащаш като поп че си решил да имаш дете ли? И каква невероятна екстра е да пребиваваш в стая за двама, че струва колкото тризвезден хотел това удоволствие.

Много точно написано. Чувам, че имало и отлив на родилки и на 7ми етаж се оплаквал персоналът.

# 293
Blue butterfly lady благодаря за полезното инфо Simple Smile

А някой, който е пребивавал в тройна стая на 7-ми етаж може ли да даде мнение как е било?

Аз в никакъв случай не предпочитам да съм си сама, но чак пък в тройна, не е ли малко туу мъч особено след секцио? :Д И все пак хора всякакви де, може пък да се паднеш с някой приятен.

П.С. Бях останала с впечатление, че като си с избор на екип за секцио, цената на сет-а влиза в тези 2030лв., но явно и това се плаща отделно... То направо като сумираш всичко си става като раждане в частна болница горе-долу.

# 294
  • България
И през януари изборът на екип и сета бяха отделно, но от към цена беше ок.

Аз бях в тройна стая през януари, беше пълно отделението и 3те легла бяха заети. Сега оставят празно това в средата. Иначе е поносимо, най-неподдържано беше в общите бани и тоалетни. Мръсно, запушен канал, счупени кранчета..

# 295
Някой знае ли дали Божилов още изражда?

# 296
Раждането за здравно осигурени е напълно безплатно. Въпрос на избор е дали да си платите за екип или за стая. Може би съвсем умишлено са завишени цените за екип, за да се мотивират повече жени да раждат с дежурните екипи. Ако не се лъжа в надежда нямаш право да избираш с кой раждаш.
За мен абсурдите са съвсем други, например качеството на храната и менюто, което не е изобщо съобразено с консумиращите го, а именно бременни и родилки.
Факт, аз не бих била в стая с три жени и обща баня на етажа, след нормално раждане едно ходене по малка нужда е половин къпане. Не ми е адекватно и да трябва да платиш, за да е при теб бебето, защото ако не си на 12 етаж, нямаш възможността да е при теб през цялото време.

# 297
Не винаги е въпрос на избор да си платиш за екип. В някои случаи просто има проблем и съответния доктор, за който си плащаш е запознат със случая ти/ случая на бебето и така си гарантираш поне малко спокойствие, че ще ти се обърне максимално внимание. Цената за избор я оправдавам, все пак тези хора са на разположение 24/7, но не и това да си заплащаш за нощувка в болница.

Както и да е, в крайна сметка важното е да сме живи и здрави и всичко да мине наред по време на раждането. Simple Smile

# 298
Не е съвсем така, че в Надежда не можеш да избираш при кого да раждаш. Ако си секцио, вписват те в графика на лекаря, който искаш да го направи. Ако си естествено и се следиш в болницата, много от следящите лекари идват за раждането като тръгне.

# 299
Здравейте! Знам, че е коментирано, но питането ми е - има ли достатъчно единични стаи на 12-ти етаж? Защото в други болници предлагат единични/ВИП, но много често те са заети и те настаняват, където има свободно.
Също така и двойните, и единичните със собствен санитарен възел ли са?

Общи условия

Активация на акаунт