Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 17 589
  • 268
  •   1
Отговори
# 120
Според мен престижа на докторката отдавна замина в кофата 😅 иначе и мен така ме заплашваше, че щяла да ме съди за уронване на престижа 🤣
Ей, никакво падане по гръб, ей!
После как да иска да се оплаче човек? Как да подаде жалба? Все се намират едни ей такива като вас дето оправдават такива постъпки. Все едно слушам бабата съседка на сериен убиец как дава интервю по телевизията: "Ама той е много добро момче, поздравява"

# 121
Аз не я познавам. Но за мен Майчин дом си е доста приветливо място. Там раждах, там ме и оперираха миналата година. И всички бяха мили с мен. Още като ти вземат кръв и ти кажат: "Дай си ръчичката!" и си директно като детенце в детската градина. Smile Обръщението "майче" също е доста сладко.

Няма смисъл, утре някой може да се оплаче и от Вас за нещо истинско или измислено. Тогава ще кажете: "Ама как може да говори такива работи!" По принцип. Къде е истината, винаги трябва да се докаже.

# 122
Ама вие даже не я познавате? И какъв е тоя зор за адвокат на дявола?
Или просто обичате да спорите за спорта? Нещо от юридическата ви практика, може би?
Напрегнах се.

# 123
Дообясних в предния пост. Relaxed Извън темата сме. Дайте по същество.

# 124
Аз не я познавам. Но за мен Майчин дом си е доста приветливо място. Там раждах, там ме и оперираха миналата година. И всички бяха мили с мен. Още като ти вземат кръв и ти кажат: "Дай си ръчичката!" и си директно като детенце в детската градина. Smile Обръщението "майче" също е доста сладко.

Няма смисъл, утре някой може да се оплаче и от Вас за нещо истинско или измислено. Тогава ще кажете: "Ама как може да говори такива работи!" По принцип. Къде е истината, винаги трябва да се докаже.

Според Вас, щом сте имала позитивно преживяване там, останалите които разказват историите си - лъжат и трябва да го докажат, така ли?

# 125
Не. Аз вярвам на всичко в тоя живот, особено като напишат нещо по медиите - вярвам.

А на Вас като Ви кажат нещо негативно за някого, винаги ли вярвате? Особено като е дума срещу дума (защото четох, че лекарката отрича), как разбирате кой е прав?

# 126
Не. Аз вярвам на всичко в тоя живот, особено като напишат нещо по медиите - вярвам.

А на Вас като Ви кажат нещо негативно за някого, винаги ли вярвате? Особено като е дума срещу дума (защото четох, че лекарката отрича), как разбирате кой е прав?
Ето заради такива като Вас никой не смее да се оплаче и в болниците правят с нас каквото си искат безнаказано. Като не сте се запознала с подробностите по казуса защо коментирате въобще? Каква дума срещу дума, има свидетел на отношението към родилката, лекарката е огласяла с виковете си целия етаж. Как мислите, и на останалите родилки в този момент дали им е било ок, като знаят че те са следващите? Като е лабилна, да ходи да се лекува, да практикува йога или да излезе в отпуск, не да си изпуска нервите на работното място и то пред родилка.

# 127

Прочетох няколко Ваши мнения и оставам с впечатлението, че май не сте особено запозната със случая, който така държите да коментирате. Не вярвам на всяко негативно мнение, което прочета, но 100-ци жени са се оплакали по коментарите от въпросната болница, както и прочетох за самата лекарка какво става на въпрос. Съветвам Ви и вие да прочетете и да имате предвид, че това че Вие сте имала позитивно преживяване не прави останалите други мнения невярни.

Също така е имало свидетели.

# 128
Големият въпрос е какво ще кажат от медицинския екип. Ако те кажат, че не е имало нищо, и да е вярно, все тая. Ще следим развитието на историята, разбира се. Интересно ще е.

# 129
Големият въпрос е какво ще кажат от медицинския екип. Ако те кажат, че не е имало нищо, и да е вярно, все тая. Ще следим развитието на историята, разбира се. Интересно ще е.
Защо, мнението на непознати свидетели тежи по-малко от мнението на заинтересования медицински екип? За пръв път виждам такава оценка на доказателствата.

# 130

Няма да е интересно, защото те се защитават един друг. Като всеки път, ще има безнаказани. Това обаче не прави думите на момичето или стотиците други родилки неверни.

# 131
С това съм по-съгласна.

# 132
Здравейте, предстой ми секцио в Майчин дом. Първо раждане ми е и нямам никаква представа кое как се случва (освен от четенето на стари теми). Интересувам се ако има някоя мама, скоро раждала там по този начин, да сподели за преживяването (подготовка, стаи, грижа, какво се случва с жената през цялото време на престой, а в последствие и бебенцето). Ще Ви бъда благодарна! 🙂🌞🍀

Здравей, раждах със секцио през януари тази година.
По уговорката с доктора ме приеха един ден по-рано, като минаваш през един куп кабинети за кръв, урина и консултация с анестезиолог. После се качваш да те приемат на 8 етаж. Там правят тонове на бебето и те оставят да си почиваш в стаята.
Стаите са обикновено по двама души, има и баня с тоалетна - не е кой знае какво, но става един бърз душ да си теглиш. Докторите минават след това на консултация и ти казват да спреш да ядеш и пиеш към 8 вечерта.
На сутринта рано рано (към 6) те будят, отиваш отново на тонове и ти правят клизма в манипулационната. Оттам притичваш в стаята да се оправиш, взимаш една чантичка с най-ценните неща (телефон, зарядно, вода и бих препоръчала кърпички някакви), и акушерка или санитарка идват да те заведат на 3ти етаж където е операционната.
Ако до сега не си се панирала, тук вече става малко напрегнато 😂
Слагат те на операционната маса, закачат ти катетър и системи и после ти казват да се обърнеш настрани и да си хванеш колената. Поставя ти се упойката и си лягаш обратно по гръб. Няколко минути след това започва да действа и губиш усещане от кръста надолу.
Поставят ти един чаршаф, така че да не виждаш какво се случва, като през това време сестра или анестезиолог те проверяват как си, говорят ти какво да очакваш..
и така до към 20тина минути по-късно когато ти казват, че изваждат бебето (а може и дори да го чуеш). Показват ти го за съвсем кратко и отиват да го измият и повият. После ти го донасят за още малко, докато докторите те шият.
Оттам те карат в реанимация, а бебчето отива на етажа, който си избрала. В реанимация ти дават да се обадиш набързо на близките и те оставят да се възстановяваш. В зависимост в колко часа ти е секциото може да те оставят и за през нощта там, като не дават да говориш по телефона. Минават доктори да ти сложат антибиотици и да те позамият, и после минава рехабилитатор, който вдига родилките от леглата да се раздвижат малко.
На сутринта ти носят сухари, кисели мляко и сирене и след като хапнеш малко те качват с инвалидна количка на етажа, който си избрала.
Аз бях на 12 етаж и там първия ден акушерките се грижат за бебенцето, а на втория можеш вече да отидеш да си го вземеш при теб.
Стаите на 12 етаж са много прилични, доста по-добре от на 8ми, и според мен си заслужава да си дадеш парите. Има закуска, обяд и вечеря - аз лично съм малко по-капризна откъм ядене и ми носеха храна от вкъщи.
Във всяка стая има график кое кога се случва - кога носят мляко за бебетата, кога минава лекарска консултация, кога трябва да закараш бебето в бокса за преглед от педиатър. Също така има постоянно дежурни акушерки ако случайно имаш въпроси, или имаш нужда от манипулации, тн.

И понеже много се заговори за отношение, аз лично бях много доволна от целия персонал там. Да, имаше 1-2 по-дръпнати сестри, но винаги се отнасяха с уважение. А пък по-готините ти говорят на “майче” и “слънчице”, което на мен ми се видя много мило.

Със сигурност изпускам доста неща, но ако имаш някакви конкретни въпроси ще се радвам да отговоря тук или на лично.

# 133
Кога таткото може да види бебето?

# 134
Миналата година се следих при него и родих при него. Имах дата за планово секцио, но в крайна сметка родих със спешно секцио. Дойде в почивния си ден. Винаги ще му бъда благодарна, много спокоен и компетентен лекар. Пак бих го избрала. Защо не изберете акушерка, ако се притеснявате, че няма да се отзове?

Момичета, има ли наскоро родили естествено при доктор Ибрям с избор на екип? Дойде ли като му се обадихте, че раждате? Оставам с впечатлението, че не се отзовава и в крайна сметка препраща към спешното и дежурния екип да изроди родилката, въпреки че има уговорка с пациентите си. Явно не му се ангажира с естествено раждане... Моля, споделете. Имам уговорка с него, проследява ме и ще го избера, но все повече се съмнявам, че той ще дойде. Предвид новините от последните дни не искам да оставам на случайността кой лекар ще се падне в дежурния екип, на кеф ли ще е... Всяка информация ще ми е полезна, имам няколко дни до термин и съм в ужас направо...

Общи условия

Активация на акаунт