Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 17 449
  • 268
  •   2
Отговори
# 195
Благодаря, а спомена ли се нещо за придружител в останалите стаи. Голяма мистерия е, в ценоразписа навсякъде има придружител, по телефона като се обадя ми казват "те ще ви кажат" и това е.

На отворените врати потвърдиха, че в апартаментите можеш да имаш придружител, през целия ден, но се доплаща все пак.

# 196
Благодаря, а спомена ли се нещо за придружител в останалите стаи. Голяма мистерия е, в ценоразписа навсякъде има придружител, по телефона като се обадя ми казват "те ще ви кажат" и това е.

На отворените врати потвърдиха, че в апартаментите можеш да имаш придружител, през целия ден, но се доплаща все пак.

за останалите стаи по-скоро не, на 12тия етаж бебето е все с теб и можеш да го оставиш по време на свиждане в бокса (така го наричаха), а на 7мия (май той беше) даже по време на свиждането са ти единствените плътни часове с бебето и реално май няма много свиждане там или поне така ни обясниха, че там ти водят бебето под график на всеки 3 часа за хранене и явно после го връщаш и чак следобяда от 15 до към 20 то е си е при теб плътно, а свижданията са примерно от 17 до 18, което няма как да излезеш, защото не дават да изнасяш бебето. Малко май се отплеснах от въпроса.

# 197
Ние го ползвахме - уговориха ни го от бебе-бокса преди да слезнем долу с детето. Акушерката ни пита дали искаме да го ползваме и тя се обади.
Точно като слизахме от асансьора той ни чакаше долу и започна да щрака.
Готини моменти са и независимо от всичко е хубаво да има кой да ги запечата.
Мисля, че или 70, или 90 лева плащахме, за да ни даде всички снимки и да ни ги прати на линк.

blcksteet:
когато аз лежах там, нямаше нито една родилка с придружител. Предполагам и предвид времето на вирусите и гриповете, в което родих, но и иначе не смятам за уместно да се пускат цивилни в отделението заради зарази. Имаше изолатор, в който лежаха родилки с Ковид.

Дори при момичето, което беше в апартамента, нямаше придружител - бащата беше направил пътечка до МД. Както и моят де.

За свиждания не знам, защото от отварянето до затварянето на сградата винаги беше възможно някой да дойде пред асансьорите горе на 12-ти етаж да ми донесе нещо и да ме види. Не дават бебетата да се изнасят, разбираемо.

А някой да знае как седят нещата с фотографа на изписването. Дали има някой конкретен или трябва да се уговориш с някого предварително?

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:29 от Vrabchenze

# 198
Моя позната роди преди месец, бащата е бил с нея преди раждането и 1-2 часа с бебето след като се родило. Това си е било уговорено с лекаря. Като са я преместили на 12 етаж,  бебето вече го е виждал само през прозореца, на етажа не дават да се влиза, тоест няма как да има придружител. Свижданията са извън етажа, както писаха бебетата не се изнасят.

# 199
Благодаря ви. А към тези от вас, които са родили секцио - какво ви помогна за болките. Взела съм Профенид свещички, но наскоро една позната ми каза, че при нея не са действали въобще. Друго с какво мога да се заредя? Знам, че дават Парацетамол, чудя се течен аналгин подходящо ли би било? Като цяло съм се шашнала как ще се справя с болките, на легло съм от много време и залежаването сигурно ще си каже думата. Акушерки минават ли често на 7-ми, 12-ти етаж? Помагат ли при нужда, отзивчиви ли са, надявам се има и бутони да ги извикаш. Също така се чудя леглата имат ли дистанционни за да може да стоиш в по-изправено положение, отново близки приятелки казаха, че това много им е помогнало, но са били в други болници. Колкото повече наближава, по-нервна ставам ... предполагам нормално 😁

# 200
Аз родих секцио преди няколко дни. За болките ти дават свещички Волтарен, защото Профенид много трудно се намира. Лично на мен също не мисля, че са ми помогнали кой знае колко,но поне са вариант за обезболяне. Всичко според мен зависи от движението. Колкото по - бързо станеш от леглото, толкова по - добре. Аз съм на 12-тия етаж,за 7-мия не мога да кажа нищо. Относно персонала: определено са отзивчиви, но за всяко нещо трябва да ходиш да питаш. През седмицата винаги ще се намери някой да ти помогне, но уикенда персоналът е малко и е трудно. Бутон да ги извикаш няма, както и леглата не са с дистанционно. За придружител не знам как седят нещата, но повечето татковци ги пускат да видят бебетата в отделението, а не само през стъклото.

Благодаря ви. А към тези от вас, които са родили секцио - какво ви помогна за болките. Взела съм Профенид свещички, но наскоро една позната ми каза, че при нея не са действали въобще. Друго с какво мога да се заредя? Знам, че дават Парацетамол, чудя се течен аналгин подходящо ли би било? Като цяло съм се шашнала как ще се справя с болките, на легло съм от много време и залежаването сигурно ще си каже думата. Акушерки минават ли често на 7-ми, 12-ти етаж? Помагат ли при нужда, отзивчиви ли са, надявам се има и бутони да ги извикаш. Също така се чудя леглата имат ли дистанционни за да може да стоиш в по-изправено положение, отново близки приятелки казаха, че това много им е помогнало, но са били в други болници. Колкото повече наближава, по-нервна ставам ... предполагам нормално 😁

# 201
Пускат и татковците вътре ли? Аз след 2 седмици ще раждам там и мисля също да съм на 12-ти етаж. Много ли е топло? На 7-ми леглата бяха с дистанционно, поне двойните, та се надявах и на 12-ти да е така.
А какво ви дават за хапване?

Аз родих секцио преди няколко дни. За болките ти дават свещички Волтарен, защото Профенид много трудно се намира. Лично на мен също не мисля, че са ми помогнали кой знае колко,но поне са вариант за обезболяне. Всичко според мен зависи от движението. Колкото по - бързо станеш от леглото, толкова по - добре. Аз съм на 12-тия етаж,за 7-мия не мога да кажа нищо. Относно персонала: определено са отзивчиви, но за всяко нещо трябва да ходиш да питаш. През седмицата винаги ще се намери някой да ти помогне, но уикенда персоналът е малко и е трудно. Бутон да ги извикаш няма, както и леглата не са с дистанционно. За придружител не знам как седят нещата, но повечето татковци ги пускат да видят бебетата в отделението, а не само през стъклото.

# 202
Ами пускат да. Около обяд е върволица обикновено, но карат всеки да си седи в стаята, за да не става скупчване и да не се вижда, че има външни хора. Обаждаш се на старшата акушерка и тя пуска мъжа ти. Жегата обаче е страшна. В стаята има вентилатор, които сямо върти и никаква работа не върши. Стойм на отворени врати, за да става течение. Навън е толкова топло, че прозорците са затворени за да не влиза повече жега. Само тези по коридорите са отворени, но някой нямат мрежи и влизат буболечки. Храната е под всякаква критика. Първия ден си на сухари с кисело мляко. В другите дни сутрин ти дават или препечена кифла с шоколад или хляб с яйца, мед, масло или хляб с конфитюр, мед и сирене,ама хляба седи цяла седмица на тезгяха. На обяд някаква манджа тип пиле с картофи, с грах, ама са мазнични и в тази жега не ги опитах. Вечерта ти дават или супа (тя става) или макарони със сирене. Лично на мен храната не ми харесва. А за различно меню не може и да става дума. Окажеш ли се алергия или непоносимост кум нещо е голям проблем. Така че дами по - добре е да ви носят храна или да слизате долу до кафето.

# 203
А правилно ли разбрах от по-старите мнения и теми - единичните и двойните стаи си има собствена тоалетна, а тройните стаи са безплатни и ползват обща тоалетна на етажа? Предполагам важи и за 7ми и за 12ти етаж

# 204
На 12тия няма тройни стаи. Само двойни и единични, всяка със собствен санитарен възел. Иначе за 7ми е така да.

# 205
Здравейте мами,

в процес съм на подробно четене и избиране на болница / лекар за раждане, вкл и ценово, разбира се. Това, което имам от Токуда е следното:
Раждане - 2200 лв, от които:
   - 1000 лв избор на екип за раждане
   - 1000 лв избор на анестезиолог (изборът се прави служебно, който е дежурен)
   - 200 лв сестрински пост
Отделно при тях има 'пакет бебе', който е задължителен за още 1050лв. Една нощувка във ВРБ е 120лв и 3 нощувки в родилното са 630лв, което общо идва на около 4000лв

По последни цени в МД гледам следното:
естествено 1600 / секцио 2030лв. Избор на екип - 900лв и около ~180лв престой в стая (вече зависи от етажа и тип стая).

Объркването ми идва от там, че в Токуда избор на екип е част от 'раждане' тарифата, докато в МД излиза да е отделно от тези 1600 или 2030 (според зависи) , това така ли е ?

Също така има ли подобен пакет бебе в МД и колко струва, понеже от това, което видях не попаднах на такава информация ?

Благодаря Ви!

# 206
Няма такова нещо да се плаща за раждане в МД. Не знам къде сте го чула това “ естествено 1600 / секцио 2030лв.“ За бебето също нищо не се плаща , каквото и да се наложи да му направят.
Плащате избира на екип и нощувките в стаята , в която сте избрала.

# 207
Мале, Токуда не се шегуват, 4 бона за да дойдеш на този свят.....

# 208
1000 за анестезиолог, а всъщност не се избира. Нещо не ми става ясно това перо.

# 209
Няма такова нещо да се плаща за раждане в МД. Не знам къде сте го чула това “ естествено 1600 / секцио 2030лв.“ За бебето също нищо не се плаща , каквото и да се наложи да му направят.
Плащате избира на екип и нощувките в стаята , в която сте избрала.
Вероятно е за неосигурени пациенти това, и аз го видях в ценоразписа.

Общи условия

Активация на акаунт