Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 17 381
  • 268
  •   1
Отговори
# 210
Ако искате конкретен лекар, те вече работят с пакети и правилно сте се ориентирали за цените (1600/2030), с единствената разлика, че в тази сума влиза изборът на екип - 900 лева.
Не включва нощувки, ако желаете двойна или единична стая/апартамент, не включва и операционен сет, ако лекарят Ви го изисква.

# 211
И аз имам същите чудения относно цената в майчин дом. Наложи ми се миналата седмица да лежа 5 дни за контракции там и до преди това си мислих, че раждането е безплатно и плащаш само избор на екип. Когато говорих с жените обаче  тези със секцио, които бяха приети за раждане казаха,  че ще платят около 2030. Питах поне 4 жени.
А с естествено 1600 лв. Мисля, че в тези пари е и включен и изборът на екип.
Стаите на 7ми етаж са безплатни, а на 12 платени, в зависимост от избора.
Ако някой има също скорошна информация, ще е полезно!

# 212
Разбивка на пакет "естествено раждане"

# 213
Точно така е. От края на април има промени в цените и вече на практика, ако желаеш избор на екип цената е 1600лв за естествено и 2030лв за секцио. Отделно, доколкото разбрах някои лекари изискват закупуване на "сет за секцио", което май никой не знае какво е, но пък струва 135лв. И отделно се заплащат 90/180лв на вечер в зависимост дали искате двойна или единична стая. Можете да погледнете в групата "Раждане в Майчин дом" във фейсбук, страшно много жени са качили разбивка на цените.

# 214
Но това е завишение в цената на избор на екип, а не цена за раждане плюс отделно ако искаш да платиш избор на екип (както беше написано по-горе от дамата)

# 215
Всичко как да е, но "лечебно - диетичният режим" ни съм го видяла, ни чула. Joy Сигурно са го измислили след моето раждане преди 10 години. Със сигурност никой не ми е казвал какво да ям. Е, аз без избор на екип де. Grinning Затова се наложи да ми направят секциото, макар че бях яла шоколадова торта сутринта. И ме питат: "Кръвната Ви захар е малко висока, яла ли сте нещо?" Аз: "Е, да. Едно парче шоколадова торта." Нищо не казаха, но изглеждаха потресени.
За щастие понесох упойката добре, не съм повръщала. После в реанимация другите гладни, аз не. Sweat Smile То не трябвало да се яде преди това. Е, де да знам...

# 216
Но това е завишение в цената на избор на екип, а не цена за раждане плюс отделно ако искаш да платиш избор на екип (както беше написано по-горе от дамата)
Така е, но са го описали изключително некоректно и заблуждаващо в новия ценоразпис. Там все още присъства опцията "Избор на екип" за 900лв и отделно имат т.нар. "Пакет раждане секцио/естествено" на новите цени. И реално лекарите работят вече изцяло с новите пакети. Нормално е хората да се объркат, просто вместо да се запише "Избор на екип"- 1600/2000лв, се измислят някакви глупости, които, ако просто ги четеш в ценоразписа няма как да се ориентираш какво представляват и дали те засягат. Да не говорим  че едва на изписването се получава въпросната разбивка с предоставени услуги, която не фигурира в ценоразписа, че да се види предварително черно на бяло, че в този пакет влизат избор на екип плюс още 3-4 неща (които също са напълно фиктивни между другото). И се стига до момента, в който хората започват да се чудят дали пък не трябва да платят 900+1600.

# 217
Просто са искали да вдигнат избора на екип, но по заповед на Министерството не може да е повече от 900 лева, което е максимума. Затова са наслагали разни щуротии, които по принцип нито ги получаваш, нито някой ще ти ги предложи 😃
В цената за секцио има още глупости 😁

Добре че родих дни, преди новия ценоразпис 😁

# 218
Новите цени ги има в сайта им. Заповедта е от 30.04.2025г.

Цени за раждане:

Цени на стаите:

# 219
Да ви попитам на 7ми етаж ако не си окей и не отидеш да вземеш бебенцето през 3 часа те си го хранят, нали? Или ти го носят те в такъв случай?
Също така на 12ти бебето може ли през нощта да е при тях

# 220
При мен въобще не бяха разбрали, че съм се качила от реанимация в отделението, и си я държаха дъщеря ми, и си я хранеха. Аз по едно време тръгнах да я търся и я открих в стаята с бебетата. Надлежно нахранена и обгрижена, естествено.

# 221
Здравейте. Аз съм в 12г.с. и предишните ми два прегледа бяха в Света Анна. Прочетох доста отрицателни коментари за самата болница и родилното отделение, което ме насочи към майчин дом. Първа бременност ми е и имам нужда от съвет. Предпочитам прегледите ми да бъдат при доктор който преглежда по НЗОК. Ще се радвам да чуя вашите предложения!

# 222
Здравейте,
Родих преди 10тина дена в Майчин Дом, така че ето актуална информация:

Естествено раждане с избор на екип - 1600лв
Присъствие на бащата по време на раждането - 500лв
Двойна стая на 12 етаж цена на нощувка - 90лв

Таткото ни идваше на свиждане в стаята и седеше по час-два, така правеше и съпругът на съквартирантката. Добре е да си носи чиста тениска все пак, иначе никой не е направил забележка, нормално е, има калцуни да си сложат.

Бебетата бяха при нас почти през цялото време, оставяхме ги в бебе бокса от 8 до 10ч и после от 12 до 13. През останалото време са си при нас, храним ги, сменяме ги и тн. Оставят ни техни дрешки по два пъти на ден и формула дават през около 3 часа.

Двойната стая няма климатик, само слаб вентилатор, и от страната към Витоша е адска жега.

Храната е доста зле, добре е да ви носят по-вкусни и хранителни неща. Може да слезете до кафенето за принцеси, сладолед и др.

Отношението на всички е било добро, не съм усетила грубост от никого. Ако имате въпроси е добре да си ги питате.

Аз съм много благодарна на д-р Попова и екипът й!

# 223
Благодаря за подробната информация. Може ли само още два въпроса Simple Smile
На 12 етаж вие ли си къпахте бебетата вечер или акушерките? Понеже четох различни информации по този въпрос.
И от относно д-р Попова - за д-р Цветелина Попова ли става дума? Понеже вчера точно нея ми препоръчаха горещо и събирам мнения Simple Smile Ти при нея ли си следи бременноста?

Здравейте,
Родих преди 10тина дена в Майчин Дом, така че ето актуална информация:

Естествено раждане с избор на екип - 1600лв
Присъствие на бащата по време на раждането - 500лв
Двойна стая на 12 етаж цена на нощувка - 90лв

Таткото ни идваше на свиждане в стаята и седеше по час-два, така правеше и съпругът на съквартирантката. Добре е да си носи чиста тениска все пак, иначе никой не е направил забележка, нормално е, има калцуни да си сложат.

Бебетата бяха при нас почти през цялото време, оставяхме ги в бебе бокса от 8 до 10ч и после от 12 до 13. През останалото време са си при нас, храним ги, сменяме ги и тн. Оставят ни техни дрешки по два пъти на ден и формула дават през около 3 часа.

Двойната стая няма климатик, само слаб вентилатор, и от страната към Витоша е адска жега.

Храната е доста зле, добре е да ви носят по-вкусни и хранителни неща. Може да слезете до кафенето за принцеси, сладолед и др.

Отношението на всички е било добро, не съм усетила грубост от никого. Ако имате въпроси е добре да си ги питате.

Аз съм много благодарна на д-р Попова и екипът й!

# 224
Нямам спомен да съм я къпала в болницата. Акушерката ми показа къпане на чешмата - хвана я с една ръка и я тикна под струята. По този метод никога после не съм я къпала. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт