Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 29 012
  • 440
  •   3
Отговори
# 375
Здравейте,

Следващият месец ми предстои БХС и бих искала да попитам при кой доктор в Майчин дом мога да отида за фетална морфология и да ми направо въпросното УЗИ, което се изисква 2 дни по-рано преди кръвната проба.

Може ли някой да ми помогне  с повече информация относно целият процес?

# 376
Здравей, аз бях при доктор Кобаков на преглед в 12 г.с. и той в същия ден ме изпрати за БХС в Майчин дом. Попълни формуляр и ми го даде да го отнеса там. Не съм ходила предварително, всичко завърших в рамките на деня, сутринта бях при него, след което директно отидох в Майчин дом ( работят до 14ч.)

# 377
Момичета, какъв е списъка за раждане секцио, никъде не намирам подробно. Например дамски превръзки, лигнин, еднократни подложки, трябва ли да си носим? 🙂

# 378
Да, и за секцио, и за нормално раждане трябва да се носят такива неща.

Ще се опитам да опиша моя багаж, ако не забравя нещо. Бях нормално раждане.

В малко сакче / чанта:
- документите
- зарядно
- нощница - 1 брой
- бельо - 1 брой (аз предпочитах мое, но носих и еднократно)
- превръзки
- джапанки

В куфар на колелца:
- нощници
- тоалетни принадлежности - четка и паста за зъби, течен сапун, душ гел, шампоан, тоалетна хартия, превръзки, еднократни подложки, подложки за кърмене, кърпи, прибори за хранене + чаша, термометър, сух шампоан
- помпа за кърма, биберони
- памперси и мокри кърпи за бебето
- вода, шоколад, други дребни неща за хапване

Аз носих и чорапи, суичер, потници, но началото на декември беше много горещо в стаите на 12 етаж и не съм ги ползвала, само си ги носих. Дано не пропускам нещо.

# 379
Моля ви за мнения за д-р Ибрям за високо рискова бременност. Обръща ли внимание, следи ли всичко както трябва? Евентуално за секцио добре ли го прави?

# 380
  • София
Моля ви за мнения за д-р Ибрям за високо рискова бременност. Обръща ли внимание, следи ли всичко както трябва? Евентуално за секцио добре ли го прави?

Точно той е един от най-добрите за рискова бременност. Следи всичко много обстойно (и не само за рискова). За секцио съм чувала пък, че си личало кога го е правил той, защото го правел много добре.

# 381
Категорично ДА. Д-р Ибрям е голям професионалист. Препоръчвам с две ръце!

# 382
Здравейте,имам въпрос към тези от вас,които последните 2 месеца са правили ранен биохимичен скрининг 1ви триместър.Къде сте  направили изследването,при кой доктор и колко сте платили.

# 383
Здравейте! Мисля да раждам без избор на екип в МД и естествено. Могат ли да ми откажат прием? Има ли други жени, които са раждали така? Трябва ли предварително да ходя на прегледи?

# 384
Аз правих при проф. Марков през декември.
Обаче някой някога ми беше казал, че всички пращат пробите за изследване в Майчин дом, където било безплатно.

При проф. Марков платих по спомен към 145-150 лева. На сайта им пише

Здравейте,имам въпрос към тези от вас,които последните 2 месеца са правили ранен биохимичен скрининг 1ви триместър.Къде сте  направили изследването,при кой доктор и колко сте платили.

# 385
Фетална морфология и биохимичен скрининг правих в МЦ Марковс. Между 200 и 300 лв платих за двете, не помня вече. Можех да направя само феталната морфология там и с резултатите да отида в лабораторията в Майчин дом да направя безплатен биохимичен скрининг (взимането на кръв), но не ми се занимаваше, а и в Марковс пускат изследване и за риск от прееклампсия.
Фетална морфология не съм правила в Майчин дом. Като попитах проследяваща та лекарка (от Майчин дом) дали да си правя ФМ в Майчин дом и при кого, тя ми каза, че в Марковс са много по-добри и да се прегледам там.

Много съм доволна от Марковс. Първата фетална ми я прави д-р Павлова, втората д-р Атанасова.

# 386
Аз правих при проф. Марков през декември.
Обаче някой някога ми беше казал, че всички пращат пробите за изследване в Майчин дом, където било безплатно.

При проф. Марков платих по спомен към 145-150 лева. На сайта им пише

Здравейте,имам въпрос към тези от вас,които последните 2 месеца са правили ранен биохимичен скрининг 1ви триместър.Къде сте  направили изследването,при кой доктор и колко сте платили.
Благодаря за отговора!Аз звънях в МД да питам за свободен час и цена на изследването и жената ми каза,че кръвните са безплатни,а УЗИ е 80лв,а час не се записва -отива се на място между 8:30 и 13ч.Та малко странно ми звучи 80лв като цена на фона на цените на другите болници и центрове.Та се чудя да не би да е 80€,а просто жената по навик да е казала лева. Simple Smile
Фетална морфология и биохимичен скрининг правих в МЦ Марковс. Между 200 и 300 лв платих за двете, не помня вече. Можех да направя само феталната морфология там и с резултатите да отида в лабораторията в Майчин дом да направя безплатен биохимичен скрининг (взимането на кръв), но не ми се занимаваше, а и в Марковс пускат изследване и за риск от прееклампсия.
Фетална морфология не съм правила в Майчин дом. Като попитах проследяваща та лекарка (от Майчин дом) дали да си правя ФМ в Майчин дом и при кого, тя ми каза, че в Марковс са много по-добри и да се прегледам там.

Много съм доволна от Марковс. Първата фетална ми я прави д-р Павлова, втората д-р Атанасова.
Вие в МД ли сте се записала на женска консултация?(При кого и по НЗОК или на частно?)

# 387
Цитат
Вие в МД ли сте се записала на женска консултация?(При кого и по НЗОК или на частно?)
ЖК консултация при д-р Дикова, родих при д-р Дяволов.

# 388
Мили бъдещи мами, предстои ми раждане през май. И тъй като съм на повече години и имам лек сърдечен проблем, а и ще трябва да е цезарово ( и първото беше така) кой лекар в МД бихте ми препоръчали за следене на бременноста, а и за самото раждане?

# 389
Здравейте мами ! Има ли някоя от вас , която ще ражда при д-р Ибрям нормално ? Казаха ни че отказвал нормалното раждане , а след 2 седмици чак ще сме при него , за да запишем час за раждане и не знам има ли смисъл да чакаме , ако ни откаже .

Общи условия

Активация на акаунт