Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 30 461
  • 461
  •   1
Отговори
# 405
Аз също се поинтересувах за цените,тъй като нямам осигуровки и исках да сравня цените и да видя има ли смисъл да си платя осигуровките или не.В ценоразписа срещнах цената от 500лв за избор на лекар,900лв за избор на екип и 2000лв за естествено раждане,като за тези 2000лв никъде не видях да пише " пакет ".Останах с впечатлението,че цената от 2000лв е за неосигурени родилки,тъй като в списъка с изследвания, които покрива НЗОК пише че раждането е безплатно.Сега, след като прочетох последните 2 коментара в темата малко се обърках.Тази седмица или началото на другата ще ходя в МД за изследване в първи триместър и ще попитам за цените.За мен е безсмислено,ако се води като пакет и то по избор,да се плащат тези пари,при положение че всичко това,което включва пакета реално е цялата процедура.Ако родилката желае или се налага нещо допълнително тогава може да се таксува.
Според мен сте гледали стар ценоразпис, първия, който излиза в гугъл е 15.01.2024 г, а най-новия е от 17.11.2025 г.

AtanasovaR : в ценоразписа им от 2025г все още има опцията "избор на екип" 900лв и "избор на лекар" 500лв. Дали е възможно просто и на Вас да не са ви дали опцията за едно от двете, а просто да си натискат за въпросния "пакет", от който предполагам взимат повече пари.

# 406
Аз родих септември, нямах представа, че има нов от ноември. Но аз така или иначе исках избор на лекар и бях казала, че и упойка ислам която тя самата е 200 или 300 лв. Така че избор на екип и упойка ми се връзване горе долу като цената на новият им пакет и за мен беше ок.
Но лежах около 4-5 дена на 5тия етаж понеже преносих и с всички момичета които си говорихме ги бяха подготвили, че цените са  по 1300 лв за естествено и 2100 секцио. Освен разбира се тези, които родиха без избор на екип.

Аз също се поинтересувах за цените,тъй като нямам осигуровки и исках да сравня цените и да видя има ли смисъл да си платя осигуровките или не.В ценоразписа срещнах цената от 500лв за избор на лекар,900лв за избор на екип и 2000лв за естествено раждане,като за тези 2000лв никъде не видях да пише " пакет ".Останах с впечатлението,че цената от 2000лв е за неосигурени родилки,тъй като в списъка с изследвания, които покрива НЗОК пише че раждането е безплатно.Сега, след като прочетох последните 2 коментара в темата малко се обърках.Тази седмица или началото на другата ще ходя в МД за изследване в първи триместър и ще попитам за цените.За мен е безсмислено,ако се води като пакет и то по избор,да се плащат тези пари,при положение че всичко това,което включва пакета реално е цялата процедура.Ако родилката желае или се налага нещо допълнително тогава може да се таксува.
Според мен сте гледали стар ценоразпис, първия, който излиза в гугъл е 15.01.2024 г, а най-новия е от 17.11.2025 г.

AtanasovaR : в ценоразписа им от 2025г все още има опцията "избор на екип" 900лв и "избор на лекар" 500лв. Дали е възможно просто и на Вас да не са ви дали опцията за едно от двете, а просто да си натискат за въпросния "пакет", от който предполагам взимат повече пари.

# 407
Това е безумие просто! Лекарите са станали много алчни!Щом влезнеш при тях и те гледат като подвижна касичка.Не се интересуват от това за какво си там,или грешка-интересуват се до толкова колко пари могат да ти вземат.Преди седмица-около празниците,дадоха по новините за едни родители във Велинградско как по спешност завели няколко месечното си бебе в местната болница при дежурния,защото детето било със затруднено дишане.Още като ги видял и казал "без заплащане няма преглед ".А бащата дори твърдеше,че доктора лъхал на алкохол.Що за човек трябва да си...просто нямам думи.

# 408
Аз родих септември, нямах представа, че има нов от ноември. Но аз така или иначе исках избор на лекар и бях казала, че и упойка ислам която тя самата е 200 или 300 лв. Така че избор на екип и упойка ми се връзване горе долу като цената на новият им пакет и за мен беше ок.
Но лежах около 4-5 дена на 5тия етаж понеже преносих и с всички момичета които си говорихме ги бяха подготвили, че цените са  по 1300 лв за естествено и 2100 секцио. Освен разбира се тези, които родиха без избор на екип.

Разбирам, демек да се подготвя за 2000лв раждане и още около 500лв за стаята, отделно предполагам и някакви консумативи. Уж това е "държавна" болница, повече ми изглежда на бизнес гледащ  на пациентите като касички.

# 409
Ами този пакет който споменах за децата 500 ако искате, но за него не мога да дам информация понеже не го правихме. Отделно има консултанти по кърмене. Доколкото знам и те се заплащат, но и за тях не мога да дам информация как и колко, понеже аз не кърмя и не съм имала нужда пт такава консултация. Мисля, че една майка спомена 80 лв като цена, но не мога да кажа със сигурност.
И да, парите са си пари за съжаление и в държавните болници се гледа това .. на изписването трябваше да минем ехограф за да потвърдят, че всичко е наред. На 12 тия етаж беше развален ехографа или нямаше .. не знам, но се наложи да идем до 7мия етаж, а там чакаха поне 7-8 жени също за преглед ... супер неудобно стана, тъй като лекарите ни накараха да ги предредим. защото от 12тия етаж сме с предимство. Супер неудобно ни стана и се опитахме да обясним, че ние не бързаме и ще изчакаме, но лекарката просто ни издърпа в кабинета.

quote author=freya97 link=topic=1737743.msg50696538#msg50696538 date=1768241841]

Разбирам, демек да се подготвя за 2000лв раждане и още около 500лв за стаята, отделно предполагам и някакви консумативи. Уж това е "държавна" болница, повече ми изглежда на бизнес гледащ  на пациентите като касички.
[/quote]

# 410
  • София
До колкото знам, пакета раждане включва целия екип на доктора. Т.е доктор, акушерка, анестезиолог и който там още му трябва. Доста често докторка само те изражда ( секцио или естествено ) и те шие акушерката. В друга болница бях с избор на доктор, преди раждането го бях виждала 2 пъти. В деня на раждането ме сряза и си тръгна, всичко останало беше свършено от акушерката. Така че, според ме с тези 2000лв си плащате целия екип на доктора.
Друго се чудя, защо навсякъде нощувките се плащат отделно. Да не се очаква да родиш и да не нощуваш там. Толкова ли е сложно да направят някакъв сбор на всички опции, за да не остават хората изненадани на касата. В Шейново бях с избора на екип, секцио в двойна стая и си платих само 900лв. МД хем държавна хем малко на частна започват да се усещат с тези цени…

# 411

Ето това мисля че гледах https://maichindom.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B … 0%BB%D0%B5%D0%BD/
Като кликна на снимката,която е малко размазана и ми излиза целия списък с цени за всичко(19страници)

# 412
Здравейте, момичета.

В момента и аз съм хоспитализирана на 5‑ти етаж в Майчин дом и е възможно да остана тук до самото раждане.

Разпитвам при всяка възможност и от разговорите с другите майки разбирам следното: 
– за естествено раждане предлагат платен пакет около 1800 лв., в който влиза и епидурална упойка; 
– за секцио пакетът е 2030 лв. + 135 лв. за оперативен сет; 
– след раждане има опция за безплатен престой на 7‑ми етаж, където бебето се взима само за хранене; 
– има и ВИП стаи – двойна 90 лв./ден и единична 180 лв./ден; 
– на 12‑ти етаж цените са същите, но там бебето е при майката през цялото време, освен при прегледи и манипулации.

Аз все още нямам лекар тук, защото постъпих изненадващо, и се чудя дали има смисъл да правя избор на екип или да раждам с дежурния екип...

# 413
Ако изберете обща стая (не знам точно по колко момичета са вътре) не се заплаща. На 7 и 12 етаж има обновени стаи, аз бях на 12 ,като там имаше двойни и еденични стаи. Аз не съм плащала такъв пакет, дори не ми е споменавал лекаря. Заплащаш избор на екип от 900лв + цената на стаята ако си избрала ВИП (така ги наричаха Grinning ). Относно отношението какво да ви кажа… не очаквайте кой знае какво, има и добри и сопнати ,като навсякъде Simple Smile Аз попитах в бебебокса за конс. по кърмене, идваха две жени и не съм заплащала нищо.
Редактирам се ,тъй като ми излезе поста на Barbie докато пиша - на 12 етаж едната нощ оставих бебето да спи при тях, както и ако излизах да си купя нещо. Не отказват да се остави детето и в различно време от това по график Hug

# 414
Може ли да споделите при кой доктор раждахте и кога? ☺️

Ако изберете обща стая (не знам точно по колко момичета са вътре) не се заплаща. На 7 и 12 етаж има обновени стаи, аз бях на 12 ,като там имаше двойни и еденични стаи. Аз не съм плащала такъв пакет, дори не ми е споменавал лекаря. Заплащаш избор на екип от 900лв + цената на стаята ако си избрала ВИП (така ги наричаха Grinning ). Относно отношението какво да ви кажа… не очаквайте кой знае какво, има и добри и сопнати ,като навсякъде Simple Smile Аз попитах в бебебокса за конс. по кърмене, идваха две жени и не съм заплащала нищо.
Редактирам се ,тъй като ми излезе поста на Barbie докато пиша - на 12 етаж едната нощ оставих бебето да спи при тях, както и ако излизах да си купя нещо. Не отказват да се остави детето и в различно време от това по график Hug

# 415
симбо ти си раждала 2024 г, от тогава нещата са променени и цената за избор на екип не е вече 900 лв, да не подвеждаме жените
Аз мога да кажа, че отношението през 2021 г като пациентка на проф. Николов беше повече от перфектно - от приемния спешен кабинет, през различни лекари, акушерки, санитарки, консултант по кърмене, визитации, административен персонал и т.н. Всички се държаха чудесно и гледаха да са ми от помощ

# 416
Аз също искам да кажа, че съм изключително доволна от престоя и отношението в родилна зала и на 12 етаж. Родих декември 2025 и платих за естествено раждане 1600 лв, по 90 лв нощувка в двойна стая и 50 лв бащинство. Смятам, че си заслужават парите и не съжалявам, че ги дадох. Звъннах на лекаря ми в 5 сутринта и след 20 минути той беше пред мен в родилната зала. Някой писа, че акушерката е правила зашиването - имам две раждания, в две различни болници, винаги лекаря ме е шил.

Престоят на 12 етаж също беше чудесен. На четвъртия ден имате преглед с ехограф в манипулационната. Възможно е да е бил повреден и затова да са ви преглеждали на 7 етаж. На визитация минаваха доктор Дикова и една друга руса докторка (не й знам името) - много усмихнати и внимателни.

Ще добавя графика, който бях снимала в болницата, ако на някой му е полезно.

Скрит текст:

Доколкото знам, цените вече са 950 евро за естествено раждане, за секцио не знам. Разбира се, винаги го има варианта да раждате с екипа на смяна и да не плащате за раждане. Всички лекари са страхотни.

# 417
А ако отидеш по спешност без да си избрала екип,лекар,стая и т.н. трябва ли да плащаш нещо?

# 418
О, за отношението и аз съм супер впечатлена... никакви проблеми не съм имала. На мен ми се наложи февруари месец да постъпя в болница за задържане, а тогава още не се бях насочила към конкретен лекар. Още от приемането в спешното се почувствах в сигурни ръце. На 5тия и на 12тия етаж перфектно отношение, просто понякога са много забързани и нямат много време за приказки и обяснения, но това е разбираемо.. Самото раждане също мина перфектно, лекарката само каза, че имам пълно разкритие и след 2 мин залата се напълни с екипа .. кога дойдоха и как за секунди всеки си застана на мястото дори и не разбрах. Наистина са страхотни и работят страшно екипно, а аз заради упойката ли не знам .. но наистина не разбрах кога се сформираха толкова бързо.

# 419
Към момента на мен ми се е налагало да влизам в МД веднъж, в 13та г.с, заради кървене, не са ме задържали в болницата, но хората, на които попаднах бяха прекрасни, държаха се изключително мило.

По нагоре беше споменато, че цената за избор на екип е променена спрямо 2024, всъщност спрямо обявения в сайта им ценоразпис в момента, сумата е абсолютно същата- 900лв /избор на екип/, 500лв /избор на лекар/. Новото са въпросните пакети, които предлагат и на които лекарите все едно имат таргет да" продават".  Дори мое мнение е, повечето пациенти са с наблюдението, че няма друга опция освен "пакет раждане".
Спрямо фийдбека, който се изписа аз лично продължавам да не виждам смисъл да се плаща за пакет, в който е включено същото като в избор на екип, + някакви хранителни режими и неща, които ги виждам като пълнеж и са просто на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт