RYANAIR - 28

• 38 420
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Малко не е за темата, но някой дали е резервирал парко място на Терминал 2? И знаете ли какво става, ако поради закъснение на полет примерно колата не може да бъде взета в упоменатия час.

# 166
  • на село
Здравейте, за пръв път ще нося цигари в ръчен багаж. Дали един стек е разрешен!
Четете внимателно правилата за всяка държава. За Норвегия е половин стек, дори има вече такива пакети по летищата. Глобите са солени.

# 167
  • Beyond the stars
Малко не е за темата, но някой дали е резервирал парко място на Терминал 2? И знаете ли какво става, ако поради закъснение на полет примерно колата не може да бъде взета в упоменатия час.

Ползваме частен паркинг, който превозва безплатно до терминал 1 и 2. Според мен е по-добър вариант.
Иначе ако колата не бъде взета, би следвало да таксуват за следващ започнат час.

# 168
То по принцип няма нужда от хартия. Ако искат хартия, разпечатват на гишето безплатно.
Септември пътувахме за Рим и на летище София поискаха такса за да ни разпечатат бордните карти.Отказахме и си пътувахме като ги показвахме на телефоните.

# 169
"Ако ви искат хартия..."  Летище София не ви иска хартия. Естествено, че ще искат такса, щом имате опция и сами да се чекирате и да минете с електронна бордна карта.

Безплатно ги разпечатват когато самото летище не приема електронни бордни карти (от телефон/таблет), а иска хартиени. Както е на летищата в Армения, Мароко, ОАЕ, някои гръцки острови...

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 23:02 от diziler

# 170
О, да! Разбрах.

# 171
Аз имам спомен, че са ми искали хартиена бодна карта в Ереван, Дубай, Миконос, Крит, Казабланка и Тбилиси (където пък след лека разправия и консултация, ме пуснаха и с бордна карта от телефона, но цялата опашка на гейта беше изумена как си показвам телефона, всички държаха ха̀ртията). Мисля, че на о-в Крит вече може и с електронна бордна карта.

# 172
Баркода се чете еднакво и от екрана и от хартията, просто правилата са спуснати да искат хартия...
Друг случай е, че не се генерира валидна бордна карта и трябва винаги да минеш през гишето, за да я получиш, но то си пише изрично

# 173
В Крит миналата година не са искали хартиени бордни карти.

# 174
От сайта
Which airports do not accept Ryanair's mobile boarding passes?
We accept mobile boarding passes on flights from the majority of airports on our network.
However unfortunately some airports cannot accept mobile boarding passes yet, these airports are:

Turkey (except Dalaman airport)
Morocco
Also the following airport does not accept mobile boarding passes:

Tirana
*Customers traveling from these airports must check in online and print out a paper boarding pass for their flight(s).

Веднъж са ми искали такъв разпечатан пас в Сардиния, като трябваше да си го носим и ги събираха, не разпечатваха на летището.

# 175
Добре, де, сори, аз сигурно нещо съм сбъркана, ама при условие, че сме в ерата на технологиите, когато всичко може да се купи онлайн, включително и самите самолетни билети, а да не говорим за билети за опера, концерти и т.н., за чий ***** ни е все още да разпечатваме на хартия като гламави? Само аз ли не виждам логиката тук?

# 176
Защото техниката може да се повреди внезапно. Точно миналото лято имаше срив на един куп летища и служителите на чек ин пишеха бордните карти на ръка.

# 177
В Сардиния (Каляри) също никога не са ми искали хартиени бордни карти.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 11:47 от Tsugumi_

# 178
В Алгеро беше така.

# 179
В Сардиния (Каляри) също никога не са ми искали хартиени бордни карти.
Е в Европа е ясно. Просто няколко гръцки острова правят изключение. (Радвам се, че и на о-в Крит вече проблемът е оправен, преди няколко години летях до ХанЯ, трябваше да се разпечатва. За Хераклион/Ираклио не знам).  Ако говорим за лоукостовете, проблемът си остава извън Европа... най-вече Мароко, ОАЕ, Армения... (Уизеър летят, макар и не от БГ... до Египет, Грузия, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Оман...)

Общи условия

Активация на акаунт