RYANAIR - 28

• 38 422
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Е, как защо, защото изобщо не се чете - друго е да е наготово. Grinning

# 406
Може ли да сложа преса за коса в ръчния си багаж? Вадя ли я от раницата при проверка на скенера ?
Да, може. На Лондон Станстед искат задължително да се вади. Важи и за други такива уреди.

# 407
Ако искат да се вади, ще си кажат, не виждам какъв е проблема. Сума неща съм вадил, брашно, кафе, даже пари броихме веднъж в една стаичка.

# 408
  • София
Застраховката се прави веднага (до 24ч) след закупуването на билетите.
В България срокът е до една седмица, но ако до пътуването има повече от шест месеца, някои застрахователи се съгласяват да направят застраховка. Пиша от опит.

Аз съм я направила вече с  XCover, просто се чудих дали няма да ми е по-удобно да я слкюча в SDI да речем.
От гледна точка на съпорт. Иначе предполагам всички включват едно и също, а и цената до колкото виждам не е много различна.

# 409
SDI са посредници и за съпорт ще трябва да се търси компанията, с която е сключена застраховката. Иначе аз все при тях правя застраховки, ама за щастие не ми се е налагало да ги ползвам.

# 410
Аз за застраховки харесвам 24ins, там си задавам критериите и ми предлагат оферти на различни компании, с различни покрития и на различни цени и така си избирам.

# 411
  • София
....Иначе предполагам всички включват едно и също, а и цената до колкото виждам не е много различна.

Това не е вярно. Всяка компания има различни условия (покрити рискове) и цени. Да, някои се припокриват, но не всички. Не е като при масовите застраховки. Трябва да се чете и избира.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 21:25 от миленка_д

# 412
Аз винаги си правя допълнителна застраховка. Независимо дали я имам включена в пакета от туроператора или не. 10 лв къде не съм ги дала Wink

# 413
  • Melmak
Последно в sdi ми казаха, че не правят отмяна на пътуване. Не знам дали във всички и не знам дали не се е променило. Аз се свързвам с евроинс по мейл. Пращат ми полицата, плащам по банков път и готово.

# 414
И на мен от SDI ми казаха, че не правят такива застраховки, което много ме учуди...както е написано по-горе, те са посредници!

# 415
Да, SDI не работят със застраховател, предлагащ такава застраховка. Аз правих в Армеец. Иначе имах предвид, че ги ползвам за здравните.

# 416
Преди около седмица участвах в анкета, изпратена по имейл, като беше обявено, че чрез нея участвам в томбола, а наградата е ваучер на определена стойност. Някой запознат ли е в какъв срок се случва това и как Раянеър информират изтегления. За съжаление не запазих имейла и не мога да проверя за детайли.

# 417
  • Варна
ditmade, вече е сключена. Проверете си точно риска болест, защото при него има разлика като никой застраховател не покрива грип, кашлица, хрема..
Трябва сериозно заболяване, хоспитализация..  за да зе активира и възстанови сума на 100%.
Попринцип, ако става въпрос за възрастен възстановяват само за него, но ако е за дете възстановяват всичко, т.к. то няма как да бъде оставено само.

# 418
Преди да питам съпорта, да питам вас Wink
Децата ще пътуват сами. На 15 години са. Но при закупуването на билетите, подрастващите се оказа че не мога да купя ако нямат придружител.
Затова им купих 16+.
Нормално ли ги чекирам или трябва да се носим до летището. По спомен съм правила такова купуване неволно преди години и нямахме проблем с чекирането….но паметта вече ми изневерява Wink

# 419
  • sf
Нямам спомен моите кога пътуваха сами, но ми звучи логично щом не може да се продадат билети за под 16, да не може и да пътуват сами. Бих звъннала, да няма изненади.

Общи условия

Активация на акаунт