⚓ На пазар във Варна - тема 79 ⚓

• 33 302
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Диляна Лазарова за микроблейдинг, разгледай ѝ работата във фейсбук. Изобщо не ги прави дебели, а винаги се съобразява с лицето и чертите му. Аз съм ѝ клиент от 2018 и съм много, много доволна.

# 451
Маргарита Проданова препоръчвам аз за микроблейдинг.

# 452
И аз препоръчвам Диляна Лазарова.

# 453
  • Варна
Препоръчайте опитен и добър кардиолог за хронично болен.

# 454
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Препоръчайте опитен и добър кардиолог за хронично болен.
Кардиолог-Белчева в Хелиос. Часове се записват през Супердок.
Много съм доволна. Беше лекува ща лекарка на мама, аз имах проблеми при бременноста и останах супер доволна.
Няма да съжалявате.

# 455
Д- р Цветан Желев в Аспарухово.Невероятен и като човек, освен, че обяснява всичко.

# 456
  • Под Слънцето
Тръгвам да обикалям няколкото набелязани салона, да видя какво ще предложат на място.

Кажете от де да взема козунак/ руло с мармалад / шоколад. Да са хубави- на конци , и да издържат поне седмица , докато стигнат до другия край на Европа. То пътя 2 дена, ама докато дам багажа, момчето тръгне.. после да се намерят да му го предаде..

# 457
Пекарната на Сан Стефано, след Римски терми.От много години само от там купуваме рулата с мармалад.

# 458
  • Варна
Препоръчайте оптика. Ще купуваме първите очила на малката дъщеря - 13г. и искам нещо дето хем да е добро като качество, хем да не е много скъпо. Въобще колко би следвало да струват едни детски очила? Не сме купували на никого вкъщи до сега.

# 459
Някъде да сте виждали стъпала/стълба за домашен любимец?

# 460
Препоръчайте оптика. Ще купуваме първите очила на малката дъщеря - 13г. и искам нещо дето хем да е добро като качество, хем да не е много скъпо. Въобще колко би следвало да струват едни детски очила? Не сме купували на никого вкъщи до сега.
Аз съм доволна от оптика"Призма", тази до пощата.   Имат рамки от различни ценови клас.
Пробвайте няколко, огледай и дамските модели. Моделите за възрастни са по-евтино от детските. Понякога най-малките модели за възрастни стават и за деца в тинейджърска възраст. Този трик от оптик го знам.  Цената на стъклата зависи както от екстрите, така и от диоптъра. Цилиндрите за астигматизъм също са показател - при голям стъклата са поръчкови и оскъпяват. Очилата на сина ми са били с поръчкови стъкла, избирах по-евтина рамка  и винаги са били сериозна сума. Сега, вече избира по- фешън рамка, но и той е младеж вече.  Към 200 лв бяха последно очилата , но не от тази оптика.
Очила съм правила и в АБ - оптика. Имат по-малък избор на рамки.  Иначе пък ми поръчаха и замениха рамката на слънчевите очила. Стъклата бяха поръчкови с диоптър монтирани на рамка за слънчеви очила. ММ им доказа, че стъклото е изрязано по-голямо и от напрежението рамката се е пукнала. Отиде направо с ел. шублер и им показа. Без проблем си поправиха грешката.
В Джой оптика също може да се намери добра комбинация от промоциите им. Там обаче често се комбинират 2 бр. артикула и незнам дали ще те устрои. В нас всеки е с очила и сме успявали да се вместим в промоциите им. По НГ правих хелеоматични при тях и отстъпката беше сума, но и цената на поръчката беше цена.
Моят съвет е да поговориш с дъщеря си предварително и да изящните какво точно ще иска. Синът ми например не са му удобни хелеоматичните стъкла. Когато влезе в помещение трябва време да просветлеят стъклата,  когато шофира също не му е комфортно.  По тази причина има очила с обикновени стъкла и слънчевите очила с диоптър.  Избира си модел слънчевите очила, поръчват се стъкла с диоптър и се монтират. Избира цвят на стъклото като стъклото на очилата, за да е сигурен,  че ще се запази визията на очилата. Така стават два продукта и в някои оптики промоциите са именно такива.
Твоето дете е момиче  и те са по-суетни, така че обмисли вариантите.

Още са пред очите ми едни рамки цвят пепел от рози. Бяха ми малки, но и едва ли щях да ги взема заради години те си. На госпожица обаче ще стоят много свежо.

# 461

Очилата са такова нещо че за да е добро няма как да не е скъпо. Рамката може и да варира но хубавите стъкла са скъпи. Ако са "чист" диоптър са просто скъпи, ако са с астигматизъм стават много скъпи. Зависи и  от самия диоптър , колкото е по-"голям"в плюс или минус толкова са по-скъпи стъклата. При вас, щом е за пръв път, вероятно не е висок, но мога само да гадая. Хубавите стъкла са скъпите стъкла. Стъклата с по-ниски качество бързо се надраскват,  сваля им се защитното окритие. Сега се сещам че и зависи дали са за постоянно или временно носене.
По принцип , аз последмите години на моите деца правя в оптиката на Шишковата градинка. Имат избор на рамки на човешки цени, но имат и маркови пак за сносни суми Като детето на Димис и моите са големи деца и рамката за тях е от значение вече. Цените на стъклата в оптиката са същите като навсякъде (всички купуват от общи складове.) . Въобще стъклата са тези които правят сумата. Иначе симпатични рамки и за 40 лв. могат да се намерят.

# 462
_re_ge много добре го е обяснила, при майка ми тази година рамката е 150лв, но за стъклата хвръкнаха 1500лв. Прогресив, висок диоптър, та трябва да се изтънени стъклата, фоточувствителни .. бррр

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 11:21 от скаридка

# 463
Аз последно също доволна от Призма, но до операта. Няколко пъти ходих да разглеждам и меря, търпеливи бяха че се чудих доста за рамката. И моите стъкла бяха леко специфични /призматични/, направиха ги изтънени, но цената не ми се стори тоолкова висока, побраха се в здравния ми фонд /това зависи от много неща де/. Имат и 1 апаратура с голям екран, на който нещо замерват и центрират не съм сигурна точно.  Изработката е добре и нямам забележки. Също там обектът е много по-просторен и е по-спокойно спрямо пощата.

# 464
Детските рамки се водят нечупливи, освен че са и по-малки на размери. За по-малки деца има резон да са по-устойчиви, но мисля че момиче на 13 вече ще е по-внимателна с вещите си и в този ред на мисли наистина да видите и дамските рамки.

Иначе за стъклата - олекотени, недраскаеми и със защита при работа с компютър са основни и задължителни точки за мен. Бих сложила и черен хелиоматик (стъклото си сменя цвета на УВ светлина и предпазва в слънчеви дни), защото слънцето много ми дразни на очите.

Общи условия

Активация на акаунт