Отговори
# 300
Именно. Ще ги избият от други стоки.

Или съвсем ще прецакат качеството.

Кой народ изнемогва - този дето купува апартаменти кеш, пълни скъпите заведения и супер скъпите СПА хотели?

Хайде няма нужда от късане на ризи.

пп. С това не казвам, че няма хора, на които им е трудно и са им ниски заплатите. Но чак в България да е най-зле, не е съвсем вярно.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 20:58 от alex_jp

# 301
Мда, пазарна икономика, вярно е.

НО, в България пазарната икономика е в най-дивия й вид! Народът изнемогва! И ще става още по-зле!

Какво предлагате тогава?
Това клише, с народът, който изнемогва...
Отдавна не е актуално - някъде в 90те остана...
Народът работи в западна европа и получава достойни заплати. Народът го кандърдисват да работи, но работници не се намират. Народът и на високи заплати не се наема да работи вече, има пари и си ги харчи. Очевидно е.

# 302
И защото този народ е преуспял няма право да изрази недоволство от цените в магазините, които постоянно растат.

# 303
Със сигурност не предлагам да пуснем Големия брат да контролира пазара и чиновници да колят и бесят кой, кое, как и на каква цена да продава.

За начало може държавата да създаде подходящи условия на производителите да се кооперират, да търгуват директно с търговците и да отпаднат прекупвачите. На пък виждам, че хората харесват тропанета с крак, а не устойчивите решения.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 21:53 от Rebel Rebel

# 304
Това как народът имал пари, затова не работел, често го чета напоследък. Наблюденията ми са, че народът си работи. Има работа с конкурентни условия и конкурентно заплащане. Конкурентни в сравнение с това, което предлагат онези, мрънкащите как народът бил имал пари и не щял да работи.

# 305
Няма такова нещо, в Хърватия още бойкотират и на 70 стоки са намалили цените, това ще стане и в другите държави, с изключение разбира се на нашата, сакън да не излезем ганьовци, копейки и т. н.
Голяма работа че ще "намалят" цените. На лошо качество хляб, мляко и сирене, и салам Камчия. И миризливи румънски пилешки бутчета с част от какво беше там.
Купува апартаменти по 2000 евро квадратния метър само и само да е в София, айфон за 1000$ и няма пари за крем за бръснене Каро.
Не става така.
Цените се определят от търсенето и предлагането.
С този протест ще прецакат БГ доставчиците на свежи продукти. Един ден минус ще им излезе солено. Веригите вятър ги вее на бял кон. Парите им са от доставчиците, те си плащат за да им продават стоките. На мен не ми пречат, купувам само каквото ми е изгодно, яйца мляко и месо от производител.

# 306
  • Далечният изток
Ха, тъкмо мислех да пиша да бойкотират магазините за техника. Защото се купуват безумно скъпи телефони, айфони, 100 инчови телевизори и прахосмукачки роботи, ама нали не се купуват всеки ден, няма проблем...

# 307
Може и тях да ги включат в протеста на 13ти. Голям ефект ще има Simple Smile.

# 308
Няма да отидеш, защото имаш избор. Я да видим ако имаше жителство как няма да работиш за мрз и 12часови смени. А сега имаш и изборът западна европа, а и почти цял свят. А някои мечтаят да ни върнат в жителството и забраната да напускаме страната и жалеят по това нещастно време.
Глупав народ
Поантата беше, че имаме сравнително читава работа и работодател, а не къде е точно.
Цитираното нещастно време няма да се върне най-малкото заради технологичния напредък. Прокопсват не само кадърните работници, ами и напредничавите работодатели. В момента от липса на хора се оплакват изключително стиснатите простаци и изпаднали производители с амортизирана и остаряла в различна степен техника.

# 309
Стига вече пропаганди и отвличане на темата.
Приемането на еврото е икономически въпрос, който трябва да е широко обсъждан. Отдавна България е избрала пътя си и не ни трябва през цялото време да гледаме в черно и бяло, за да доказваме нещо. Още по-малко пък ми трябват бивши комунисти, които са тормозели моето семейство, или техните деца да ми обясняват как трябва да мисля, използвайки същите похвати като преди 89.

# 310
Виждам успешно сте се изпокарали, но не разбирам едно- хората които няма да бойкотират и доволно пазаруват на все по-високи цени защо се вълнуват толкова? Кого се опитвате да убедите, нас или себе си?
Не вярвате, не искате, не можете, ок. Никой не иска нищо от вас.
Останалите ще пробваме да постигнем нещо. Дори и малко, нещо.
Не за вас, доволно охранените, а за онези, които нямат думата.

Това не е задължително да са едни и същи хора.
И който е обяснил, че няма да бойкотира точно на 13, може и да бойкотира през цялото останало време. Като например купува всичко възможно на промоции, намалил е потреблението на готови храни и си купува по-базови, които си приготвя вкъщи, заменил е всичко възможно с покупки директно от фермери или фермерски пазари.

# 311
  • София
Като “доволно охранен” човек, аз по принцип внимавам какво купувам. Много от онези, които искат бойкот, пазаруват като невидели, хвърлят храна и пак реват. Ту хлябът се разваля много бързо, ту сиренето се разпадало, чудо.
Предпочитам да бойкотирам тези хора, а не веригите.

# 312
  • Далечният изток
И аз така разбирам бойкота - не пазаруваш нищо от магазините, ама още от днес, не чакаш 13ти. И повече не влизаш в магазин от тук нататък. Ядеш каквото си произведеш. Амаха ще им пълниш гушите на търговците, дето само знаят да печелят на твой гръб...

# 313
Като “доволно охранен” човек, аз по принцип внимавам какво купувам. Много от онези, които искат бойкот, пазаруват като невидели, хвърлят храна и пак реват. Ту хлябът се разваля много бързо, ту сиренето се разпадало, чудо.
Предпочитам да бойкотирам тези хора, а не веригите.

Точно.
Хора, които не могат никаква сметка за нищо да си направят. На тях все им е скъпо, за всичко.
И аз искам да ги бойкотирам.

# 314
Ако някой разполага с информация за таван на цените в Западна Европа, моля да я даде. Но да не е от българската преса.

Общи условия

Активация на акаунт