Отговори
# 120
Някой от тези, които упорито пеете, че при въвеждане на еврото ще ни се разкаже играта от вдигане на цени може ли да го обясни като точно как ще стане чисто технически това? Удобно пропускате факта, че ние от много години реално сме с евро -курсът му към лева е фиксиран, какво по-голямо връзване от това?
И как заплатата ще се дели на 2, ама цената на хляба ще се умножава Shocked
Изумява ме колко сме овчедушни като общество. Кауфланд ни пречи, обаче Пеевски и всички други идиоти в НС - с мед да ги намажеш Laughing. Пречи ни, че шампоана ни струвал с 1 лв повече отколкото в Германия, ама не ни пречи, че родители, чиито деца са убити от дрогирани шофьори по пътя с години не могат да получат справедливи присъди за убийците. И не, че това би върнало убитите, ама някак малко повече ще се стряскат тези, които си правят ежедневно каквото си искат по пътищата.
И още много мога да изброявам, ама няма смисъл. Хващаме се за малкото, а не виждаме големите проблеми. Скептична съм за какъвто и да е резултат от този евентуален бойкот. Евентуален казвам, щото съм почти убедена, че няма и да се състои.
Това, което виждам  е ежеседмично пълни колички като да сме пред апокалипсис, пълни заведения,  задръстени от коли пътища и улици. Очевидно не ни е чак толкова тежък животът.
Ежедневен бойкот и гражданско самосъзнание са нужни, а не подобни стихийни акции, с които да се отбелязваме във фейса колко сме оригинални.
И да, заглавието въобще не е релевантно към темата.

Кога съм казвала нещо хубаво за Пеевски или който и да е било друго същество в парламента? Моля за цитат.
Моля и да не ми пъхаш думи в устата.
Второ. Аз живея в България. България е страната на неограничените престъпления и неограничена простотия.
В Германия може да им е било ок с въвеждането на еврото, ама тук уверявам те, че не виждам как ще стане.
И да логично ако сега взимам 1800 лв, няма да взимам 1800 евро, а 900, но хляба ако 2 лв сега, тогава ще 2 евро, проста математика.
Тоест поскъпването ще е огромно. Хайде докажи, че няма да е така.
Все едно сега да ми намалят заплатата наполовина и да пазарувам на сегашни цени с нея.
И ако ви интересуват пътните катастрофи отворете тема за това. Какво общо има с еврото?
То и аз се интересувам от домашното насилие и как държавата нищо не прави, ама не пиша за него тук в тази тема.

# 121
  • София
Хлябът от 2 лева ще стане 1 евро. Това е проста математика. Другото са спекулации.

# 122
Хм, това го  знам уж от много време.
Ама дали  ще е така.
Е, времето ще покаже. Ще видим.

# 123
Простата математика сочи, че хлябът от 2 лв ще стане 1 евро.
Хайде ти докажи, че няма да е така.

Съвсем права е Рали. Нещата са свързани, жалко за тези, които не го проумяват и не го виждат. Отбелязах и аз още вчера - нямаме нужда от някакви еднократни протести с неясен резултат, а от постоянна нетърпимост. Не съм еврото, а към корупцията и беззаконието.

# 124
И да логично ако сега взимам 1800 лв, няма да взимам 1800 евро, а 900, но хляба ако 2 лв сега, тогава ще 2 евро, проста математика.

Елора, интересна математика са ти преподавали в училище.

# 125
Навсякъде около мен това се говори. Не става въпрос каква математика съм учила. Каквато и вие впрочем.
Иначе се надявам аз да греша, а не вие. Логично е.

# 126
  • Deutschland/HE
Според правилата ще има период, преди приемането на еврото, етикетите ще са с две цени (в лева и в евро). Това се прави, за да се намалят опитите за спекулациите.

# 127
Пак нищо не гарантира. А и дотогава ще има да скачат цените.
 В чужбина не скачат, ама тук все си си скачат.
Но тия номера с етикетите ги знаем.
Особено пък има хора не са запознати с цените на всичко.
И колко му е да напишеш фалшива цена в лв по-висока.

# 128
Ето една статия от  24часа. Първия път е имало ефект, но вчера е имало издадени 26% повече касови бележки, а оборотът е с 40% повече. Сега щели да бойкотират местната търговска верига Конзум.

Т.е. много шум за нищо.

# 129
  • Пловдив
Опасенията са не че 2 лв няма да се обърне на 1 евро, а че 1.60 лв например ще се обърне не в 0.80 евро, а ще бъде закръглено на 1 евро и така евентуално много стоки. Не знам дали ще стане, но така било в Хърватия.

Съвсем права е Рали. Нещата са свързани, жалко за тези, които не го проумяват и не го виждат. Отбелязах и аз още вчера - нямаме нужда от някакви еднократни протести с неясен резултат, а от постоянна нетърпимост. Не съм еврото, а към корупцията и беззаконието.

# 130
Опасенията са не че 2 лв няма да се обърне на 1 евро, а че 1.60 лв например ще се обърне не в 0.80 евро, а ще бъде закръглено на 1 евро и така евентуално много стоки. Не знам дали ще стане, но така било в Хърватия.
Скрит текст:

Така се е получило и в Гърция, закръгляне нагоре.

# 131
  • София
Мисля, че някъде с процент и половина паднаха цените в Хърватия.

# 132
Да, това със закръглянето нагоре се случва, не само в Хърватия. И е проблем, защото тук 20 цента, там 15 и в крайна сметка се трупат. Но е по-различно от "простата математика".

# 133
След като сега има най-различни цени, някои кръгли, други не; не виждам защо точно с еврото всички цени ще стават кръгли.

Ако толкова искат да ги закръглят, защо не ги закръглят от сега?

Даде се пример, някаква цена 1.60лв, щяла да стане 1 евро.
Ми, до сега що не я направиха 2 лв, м?

...
Не мога да разбера, хората масово се оплакват, че цените се вдигнали. На хляба, на сиренето, на уроците по математика, на ремонтите, на ГТП-тата.
Това, което вие произвеждате не се ли вдига? Всеки нещо работи, нещо изработва. Кой фризор, кой механик. Всички цени се вдигат.
Ей и спидито и еконта обявиха, че вдигат цените.
Остава и вие да вдигнете вашите, на това, което произвеждате.
Явно няма друго решение.

# 134

А това ще стане със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт