Дискова херния - 24

• 13 900
  • 357
  •   1
Отговори
# 30
Не ми излезе нищо за упражнение умрял гълъб освен това

https://www.facebook.com/watch/?v=10153601309029443

Joy

# 31
# 32
  • Козлодуй
Гълъба е друго, Умряла буболечка е това - https://www.youtube.com/watch?v=cORuUs59kdo

# 33
Да, разбрах те. Просто покрай буболечката се сетих и за гълъба. 🤭

# 34
Споделям мнение, за другите търсещи, ако е полезно. За съжаление, доц. Генчев който съм препоръчвал многократно за хора с дискови хернии, вече ме разочарова.

Доц. Генчев, преди време съм бил при него и беше изключително внимателен, обясняваше и отделяше време за да вникне в проблема. Не бързаше да оперира и опитваше медикаментозно лечение.

Сега вече нещата не са така или поне при мен не бяха - прегледите са пришпорени, което да кажем е ОК, но не вниква в случая. Много повърхностно преглежда история/изследвания. Не предписва лечение и за разлика от преди веднага предлага операция. Дори цитира нова херния, която не съществува - надявам се е било от невнимание.

# 35
Добро утро на всички. Да попитам - има ли някой тук лекувал се с комбинация Линефор и Дуксет и дали е имало ефект? Вчера бях на преглед при нов невролог, който разгледа всички изследвания, направи си тестовете и според него този продължителен радикулит и силна болка в краката се дължи на хиперсенсибилизация, която се е получила. Сигурно от прекалено късната диагностика и липса на правилно лечение. Според него тези лекарства ще накарат нервната система да ‘забрави’ за болката. Хубав ден от мен!

# 36
taranica, направи си ЯМР, иначе невролозите могат да ти гадаят какво "може да е" и да те вземат за експериментално зайче.
Аз такава комбинация от антидепресанти бих се притеснила да пия. Лекарства, които биха причинили суисидни мисли и обърквания в нервната система трябва да се следят много отблизо от този който ти ги предписва.
Когато лежах в неврологично отделение и ми редуваха какви ли не химии, една вечер наистина щях да пукна след едно от лекарствата. Такава тежест в главата, объркване, безпокойство... През 30 секунди заспивах и сънувах, че падам от високо и се стрясках, потрепвах в леглото, следователно и сърцебиене, страх... Виках сестрата, която пък не можа да намери в същия момент невролога. Накрая реши да ми закачи една система физ. разтвор за да ми се прочисти тялото от тъпото лекарство. В момента не си спомням кое беше точно лекарството (снимах си го), но някакъв опиат сигурно беше.
После вкъщи от друго предписано лекарство щях да колабирам - пататрамол (Дорета), пак посред нощите. Изкарах акъла на близките си, като им се раззвънях по никое време, че "нещо ми става". От друго лекарство пак в отделението (в общи линии там си експериментална мишка, блъскат те с каквито химии искат) ми се беше подул езика и тогава сестрата бързо реагира... Въобще, невролози да те лекуват - да пази Господ.
Моят съвет е да си направиш ЯМР, да се види какво ти има и ако трябва да се консултираш с неврохирург.

# 37
Amy_nka благодаря за отговора. Аз съм писала по-назад в темата - ЯМР имам и иглено ЕМГ. С лумбални протрузии съм и предкоренчева увреда, но протрузиите не притискат нищо според ЯМР и не трябва да имам вече подобни болки. Мен ме диагностицираха с голямо закъснение (месеци) и сега нервната система си помни някакви болки и свръх реагира. Затова и опитват да я изключат, за да забрави. Говорила съм с много невролози - петима поне, не съм за неврохирург според направените изследвания Иначе съм пила паратрамол и нямах никакъв проблем, но той е просто обезболяващо и не помага за невропатна болка. Единствено се чудя дали ЯМР е хванало всичко както трябва, защото аз болки имам най-вече при навеждане напред и усукване в кръста, а при ЯМР не се вижда гръбнака в такава поза, но ще вярвам на лекарите, че нямам нужда от друго ЯМР. То и наистина какво ли по-различно ще покаже.

# 38
На същото мнение съм, особено за Лириката, която ти лъже мозъка, че не те боли. Но на каква цена....

За мен това е лекарство, когато вече си безнадежден случай, и с нищо друго не може да ти се помогне.

Мен от протрузия ме боля три години.

# 39
Добро утро на всички. Да попитам - има ли някой тук лекувал се с комбинация Линефор и Дуксет и дали е имало ефект? Вчера бях на преглед при нов невролог, който разгледа всички изследвания, направи си тестовете и според него този продължителен радикулит и силна болка в краката се дължи на хиперсенсибилизация, която се е получила. Сигурно от прекалено късната диагностика и липса на правилно лечение. Според него тези лекарства ще накарат нервната система да ‘забрави’ за болката. Хубав ден от мен!
Това е фалшиво лечение.
И може да бъде опасно.

# 40
Благодаря за отговорите. Двама невролога препоръчват това лечение, така че нямам много избор. Явно ме водят безнадежден случай. На Линефор съм 5-ти месец и сам не овладява болката напълно. Иначе от него нямам никакви ефекти странични. Като цяло се надявам на най-доброто вече, не знам какво друго да направя.

# 41
Протрузиите може и да не притискат, но да са в контакт при механично движение. Щом има преднокоренчева увреда, е нормално да изпитваш болка и значи все пак има някакво триене.
Би трябвало да ограничиш движенията при които се засилва болката.
Ти говориш за болки при навеждане, усукване... Щом можеш да си позволиш такива движения, значи си сравнително добре. Аз остави да се навеждам, но и да ходя не можех, да стоя на крак повече от минута... Две години мъки с ходенето, слабост в мускулите, невъзможност за изкачване на нагорнище, кратки разстояния... Кръста не ме е болял особено. Има ли радикулит, има триене на нерви. Трябва да си оправиш механиката, според мен. Мисля, че добър кинезитерапевт би могъл да е полезен.

Какво значи "не овладява болката напълно"? Тя болката няма да изчезне с магическа пръчка. Неврологичните болки отнемат много време, иска търпение. Но, замисли се, 5 месеца на Линефор, не означава ли, че си развила зависимост? Виж листовката на лекарството. Кога мисли неврологът да ти го спре?

# 42
Явно ме водят безнадежден случай.
Глупости!
Просто на лекарите не им се занимава. На ти това лекарство, и не ме занимавай повече.
Но и ти трябва да се заемеш със себе си - физиотерапия, кинезитерапевт да ти покаже упражнения,  масажи, балнеолечение.
Това са стъпките.
Зарежи го този Линефор, ако не са ти адски болките, че не се знае какви поражения нанася на мозъка.
Спирането е по схема, трябва да питаш.
Което трябва да ти говори, че е от тези които предизвикват зависимости.
Те и на мен искаха са ми го пробутат накрая, но добре че дъщеря ми беше чела как съдят производителя за разни страшни странични ефекти, които не били описани на листовката.
Които вече са добавени, но доста пестеливо.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 11:20 от Lemy

# 43
Ходя на физио и на масажи два пъти в месеца, правя и упражнения, показани ми за състоянието ми. Хранителен режим, стойка, ставане на 30-40 мин от стола на работа. Каквото зависи от мен съм направила. Болка в краката си имам, в кръста също. Без Линефор не можех да ходя 3 месеца, така че със странични ефекти или не, за жалост, при мен беше едничкото работещо лечение. И аз не искам хапчета, но и с болка не се живее, трябва да се работи. Благодаря пак за коментарите, като цяло съм съгласна, че човек трябва да пробва всичко преди тежки хапчета.

Линефор по схема е за 6-9-12 месеца.

Иначе при кинезитерапевт бих отишла, ако някой препоръча добър. Но при мен болката е късаща от вътрешната страна на бедрата и през коленете. Колкото повече се движа, толкова по-зле става без Линефора. Усукване и навеждане веднага пораждат болка или опъване най-малкото.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 11:37 от taranica

# 44
На мен физиотерапията много ми помагаше, но тя не се прави единични пъти, а най-малко седем дена последователно, по възможност по-добре 10, с поне три процедури на ден.
А с Нспв пробвали ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт